Abdullah Ergün

Savunmalar belirledi

Abdullah Ergün

Bir tarafta Sadık ve Mina

Diğer tarafta Alihan ve Yalçın

Maçın genel görüntüsü içinde topla en çok buluşan futbolcular iki takımın stoperleri oldu.

Maçın ilk bölümlerinde Sadık ve Mina ikilisinin Ankaragücü yarı alanına göndermek istedikleri topların tehlike katsayısının başlangıç noktasında büyük hataların olacağı belli olmuştu.

Mina ve Sadık ikilisin çok rahat pozisyonda yapmış olduğu hata ve sonrasında yaşananlar ev sahibi takım için moral oldu.

Maçın ilk bölümlerinde ortaya çıkan gerçeklerin başında topu önde tutamayan Yeni Malatyaspor için bu maçın kolay olamayacağı belli olmuştu.

Adem ile topu önde tutma düşüncesi sadece soyunma odasında verilen taktikler arasında kalmıştı.

Bu tip deplasman maçlarında Khalid çok büyük bir silah.

Elinde Khalid gibi bir silahınız varsa Adem’i kenara çekip, Khalid’i önde kenarlarda Adem ve Güilherhe’yı kullanabilirsiniz.

Yalçın ve Alihan gibi iki uzun stoperlerin arasında Adem’in başarılı olma şansı oldukça az.

Güçlü fiziği ve bu tip stoperler arasında iş yapacak tek oyuncunun kenarda oturması çok garipti.

Yeni Malatyaspor ‘da Murat ve Donald ikilisinin oyunu tutma düşüncesi beklenen yardımın gelmemesi nedeniyle ev sahibi ekibin Yeni Malatyaspor karşısında topa daha çok sahip olmasına ve rahat pozisyonlar bulmasına neden oldu.

Güilherme ve Aleksic’e boş alan bırakmayan Ankaragücü, İssam’ın geriden yapacağı sürpriz koşulara da önlem almıştı.

Topa daha çok sahip olan, dönen topları iyi kullanan, Mina ve Sadik ikilisinin arasına sürpriz koşu yapan futbolcu sayısının fazlalığı Ankaragücü’nün saha içindeki doğruları arasında yer alıyordu.

Sezon başında yaşana uyum sürecin ortadan kalkması için verilen sürenin dolmasına rağmen takımda hala arayışlar içine girilmesini de anlamak çok zor.

Donald ve Murat gibi iki yönlü oyuna katkı sunan oyunculara rağmen takımın genel bütünlüğünde beklenenin verilememesi bu takının geriye doğru geldiğini gösteriyor.

İssam ve Rahman’ın sadece savunmada kalmaları, kenar hücum oyuncuları Aleksic ve Pereria’nın savunmaya yapmaları gereken yardımı yapamamaları, Donald ve Murat ikilisi bu maçın temposunu ancak bu kadarını kaldırabilirdi.

Donald’ın oyunda kaldığı süre içinde orta sahada daha etkili olan Yeni Malatyaspor’un Khalid’ın oyuna dahil olmasından sonra hücum bölgesini daha etkin kullanması bir anlamda kenar oyuncuların performansına kalmıştı.

Murat’ın Rahman ve İssam’a yakın olduğu dakikalarda Rahman ve İssam’ın hücuma daha çok çıkmalarına karşı İsmail Kartal ‘ın saha içinde aldığı önlem maçın son bölümlerinde yaşanan karambolların oluştuğu ana kadar etkili oldu.

Kolay bir maç olmayacağı biliniyordu. Savunmayı daha iyi yapan takımın istediğini alacağı maçın ilk bölümlerinde belli oldu.

Mina ve Sadık arasındaki tedirginlik ev sahibi ekibin orta sahada kurduğu tuzağın daha rahat hala gelmesini sağladı.

Orta sahayı kalabalık tutup, Yeni Malatyaspor’un stoperlerine oyun kurma şansı veren Ankaragücü’nün rahat pozisyonda Mina’nın yapmış olduğu hata maçın kalan bölümü için iki takıma fraklı bir oyun anlayışını getirdi.

Bu maçtan çıkartılacak derslerin konu başlıklarını hafta içinde yazmaya devam edeceğim

Deplasmanlarda daha rahat oyun ortaya koyan Yeni Malatyaspor’un bu maçtan gerekli dersi çıkardığını düşünüyorum.

Yazarın Diğer Yazıları