Abdullah Ergün

Savunma çöktü

Abdullah Ergün

Bir yanda ligin en çok gol atan takımı Kasımpaşa,

Diğer tarafta ligin en az gol yiyen takımlarından Yeni Malatyaspor,

Maçın ilk dakikalarında savunmanın önünde yaşayan basit top kayıplarının ana temasını oluşturan Kasımpaşa Yeni Malatyaspor’ u hiçte çalışmadığı yerinden vurdu.

Ligin en dengeli savunmacıları arasında olan Murat Yıldırım sonrasında Ahmet ile yaşayan pas hataları ev sahibi ekibin rakip ceza alanında yaptığı baskıyı kolay hale getirdi.

Ligin en çok gol atan takımıyla maç yapıyorsan savunmanı rahatlatacak oyun planının devreye girmesi lazım.

Kasımpaşa’nın maçın ilk dakikasından itibaren oyunu Yeni Malatyaspor kalesine yıkması karşında hücum bölgesinde görev yapan Adem, Khalid ve Pereria’nın kendi görev bölgelerinde kalmaları Ahmet ve Murat Yıldırım’ın başı çektiği hatalar zincirinin başlangıcını oluşturuyordu.

Diagne’nin Sadık ve Murat Akça’nın arasında savunmayı zor duruma düşürme düşüncesinin içinde kenarlardan gelen Trezeuet ve Eduok’a pozisyonlar yaratması vardı.

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut Kasımpaşa’nın etkili hücum oyuncularının ilk dakikalardaki iştahlı oyuncularına karşı ekstra önlemler alması lazımdı.

Savunmanın solunda grev yapan Erkan’ın bilinen Adem desteğinin gelmemesi sadece kendisini değil takım savunmansın da devre dışında kalmasına neden oldu.

Kasımpaşa, ligin şu anda en iyi hücum oyuncularına sahip takımı durumda bulunuyor.

Böyle bir rakip karşında alan savunmasını iyi yapmak ve yardımlaşamaya dayalı futbol düşüncesinin sahaya yansıtmak lazım.

Yeni Malatyaspor maç süresince hiçbir doğruyu hayata geçiremedi.

Kasımpaşa’nın maç istatistikleri bu gerçeği doğruluyor gibiydi.

ligde duran toplarda kalesinde en az hata yapan takım olan Yeni Malatyaspor Kasımpaşa karşında bu özelliğini de kaybetti.

Murat Akça ve Sadık arasındaki uyumsuzluk, Murat Yıldırım ve Ahmet’in hem savunmada hem de hücuma çıkışlarda ortaya koydukları performans ev sahibi ekibini işine yaradı.

Maçtan önce yapılan yorumlarda maçın golsüz bitmeyeceğini konuşuluyordu.

Maçın en büyük sürprizi Yeni Malatyaspor’un kalesinde gördüğü gol sayısı oldu.

Kasımpaşa’nın golü bulmak için her şeyini ortaya koyacağını ve bunun için Mustafa Denizli’nin hamle noktasında elinde fazla oyuncunun olmamasından dolayı saha içinde değişimleri yapacağını bekliyordum.

Fakat Yeni Malatyasporlu futbolcular bu değişimi hayata geçirmeye fırsat dahi vermediler.

Ligin en iyi savunma yapan takımlarından Yeni Malatyaspor,  bir haftalığına bu özelliğini kenara bıraktı.

Erken gelen golün oluşum şeklide moralleri bozdu.

Bu tip maçlarda erken gelen gol toparlanmanıza imkan dahi vermiyor.

Maçın normal seyri içinde yaşanması gerekenlerin yaşanmamsı ve Kasımpaşa’nın iştahlı futbolcuları Diagne’nın liderliğindeki hücum oyuncuları için muhteşem bir gece oldu.

Yeni Malatayspor’un bu maçtan gerekli dersi ve mesajı aldığını düşünüyorum.

Yazarın Diğer Yazıları