Abdullah Ergün

Şapkadan tavşan çıkartıyor

Abdullah Ergün

Son haftalarda Yeni Malatyaspor’un başına gelenler ligde yer alan takımların toplamının başına gelmemiştir.

Ziraat Türkiye kupası rövanş maçında Göztepe ile karşılaşan Yeni Malatyaspor’da ısınmak için sahaya çıkan futbolculardan Murat Akça’nın sakatlanmasıyla birlikte sahada görev yapan futbolcuların birçoğunun yerlerinin değişmesine rağmen ortaya çıkan tablo bizim kadar Göztepe’yi de şaşkına çevirdi.

Göztepe maçının yedek kadrosunda yer alan futbolculardan Rahman hariç hiçbirinin savunmada görev yapacak durumda olmaması maç öncesi yaşanan sıkıntının şeklini de ortaya koydu.

Murat Akça’nın sakatlanmasıyla birlikte savunmanın sağında görev yapan Seth’ın savunmanın ortasına geçmesi, Sağ önde görev yapacak olan İssam’ın eski görev yerine dönmesi,

Forvet arkasında görev yapan Guilherme’nın savunmanın solunda ikinci oyuncu konumuna gelmesi, Murat Akça’nın yerine oyuna dahil olan Ahmet’in Guilherme’nın maç öncesi görev yapacağı bölgeye gelmesi…

Mina’nın Rizespor maçında sakatlanmasıyla Yeni Malatyaspor’un stoper bölgesi en sıkıntılı bölge haline geldi.

Göztepe maçında stoperde görev yapan Seth ilerde “bende stoperde görev yaptım” diyecek bir maçı en iyi şekilde tamamlayan isim oldu.

Yedekler arasında yer alan futbolcuların orta saha ve hücum bölgesi oyunculardan oluşması içinde bulunan olumsuz ortamı anlatıyordu.

Sakatlıktan yeni çıkan Murat Akça’nın tekrar sakatlanmasıyla Teknik Direktör Erol Bulut elinde kalan futbolcularla Tamer Tuna rüzgarını arkasına alan Göztepe’yi kupanın dışına atarak her şeye rağmen bu takımın hala ayakta durduğunu göstermesi artık ligi takıp edenlerin düşüncelerini de değiştirdi

Göztepe’nin atmış olduğu gol öncesi Guilherme’nın yapmadığı faul sonrasında çıkan sarı kart ve atılan gol, maçın ilk dakikalarında Barış’a yapılan sert faul sonrasında çıkmayan kırmız karta rağmen Yeni Malatyaspor, yine takım savunması ve yardımlaşmasıyla yapacağını yaptı.

Bu takım için olumsuz görüş belirtmek bana göre bu oyuncu grubuna haksızlık oluyor.

Mustafa Akbaş ve Seth gibi kenar savunma oyuncularının stoperde ilk defa arada oynamalarının yanı sıra uzun bir aradan sonra takıma dönen Pereria ve tekrar sakatlanan Ömer konularıyla bu takım yine kendine yakışanı yaptı.

Yasin, Deniz, Halil, Ghilas gibi etkili ayaklara sahip olan Göztepe iç sahada her zaman seyircisinin desteğiyle turu geçer diyenler yine yanıldılar.

Topla daha çok oynayan Göztepe bir anlamda Yeni Malatyaspor’un tuzağına düşen taraf oldu.

Murat Yıldırım, Ahmet İldiz’ın orta sahada oyunun iki yönünü dönüşümlü kullanmaları kadar, Murat Akça’nın sakatlanmasıyla grev yerleri değişen futbolcuların görevlerini en iyi şekilde yapmaları bu takımın son haftalarda yaşadığı olumsuzlukların üstüne ilaç gibi geldi.

Hafta içinde kupa provası yapılırken futbolcuların aklında Göztepe maçında yaşayacakları gelmemiştir.

Topu Göztepe’ye bırakan ve topun arkasına geçtiği anlarda ligin en iyi yardımlaşmaya dayalı savunmayı yapan takımlar arasında ilk sıralarda yer alan Yeni Malatyaspor kupada son dört takım arasındaki yerini alırken, lig ve kupa serüvenini yaşanan sakatlıklara rağmen en iyi şekilde devam ettirerek futbol uzmanlarını şaşkın etmeye devam edecek gibi gözüküyor.

Yaşanan bütün sıkıntılara rağmen bu takım kocaman alkışı sonuna kadar hak ediyor.

Teknik Direktör Erol Bulut sakat oyuncuların sayı olarak fazla olduğu haftalarda takım içinde bazı futbolculara yeni görevler vererek takım içinde ilginç bir konu başlığına imza atmaya devam ediyor.

Yazarın Diğer Yazıları