Abdullah Ergün

Sadece skor kötü

Abdullah Ergün

Bir tarafta son haftaların başarılı takımı Çaykur Rizespor, diğer taraftan sakatlılardan dolayı sahaya farklı bir kadro ile çıkan Yeni Malatyaspor.

Çaykur Rizespor’un hücum bölgesinde görev yapan Atif, Omar ve Vedat üçlüsünün son maçlardaki uyumunun devamı niteliğinde maç olacağını düşünenler maçın ilk yarısında yaşananların eşliğinde haklı olabilirler.

Eksik kadroya rağmen Yeni Malatyaspor’un maçta galibiyeti kaçıran taraf olması bu takımı ligin özel takımlar arasında olduğu bir kez daha gösterdi.

Maçın başında sakatlatan Robin’ın yerine oyuna dahil olan Murat Yıldırım, Donald ve Ahmet üçlüsünün geride kalan maçların ötesinde oyunun iki yönünü etkili kullanmalarının yanı sıra Ahmet’in forvet arkasındaki görev bölgesinin hakkını veren futbolu Çaykur Rizespor’un beklentileri arasında yer almıyordu.

Hafta içinde sakat futbolcularla ilgili yapılan açıklamaların Çaykur Rizespor maçından sonra sayı olarak daha yukarıya taşınması galiba süper ligde yer alan takımların başına gelmemiştir.

İssam, Adem, Kamara, Biforma, Murat Akça gibi süreklilik gösteren futbolculardan yoksun sahada yer alan Yeni Malatyaspor yenilgiye rağmen iyi takım yakıştırmasını bu maçta da devam ettirdi.

Topla daha çok oynayan Çaykur Rizespor’un rüzgârı arakasına aldığı zaman dilimlerinde ortaya çıkan tabloyu kabullenmeyen Yeni Malatyaspor, pozisyonlara girme noktasında fazla sıkıntı yaşamadı.

Ahmet’ın rakip ceza alanı içinde olduğu anlarda yaşananlar ev sahibi ekibin maç içindeki savunma düşüncesini farklı noktalara taşırken, ikinci yarıda maçın kırılma anı olan Eren’e yapılan hareketin penaltı ve kırımız kart ile cezalandırılması kararını TV de izlemesine rağmen çalamayan hakem Hüseyin Gökçek maçın en basiretsiz kişisi oldu.

Yeni Malatyaspor’un aldığı mağlubiyetten daha kötüsü Mina, Erkan ve Robin’ın sakatlanmaları oldu.

Ara transferde takıma katılan Kamara ve Biforma ile hücum zenginliğini daha da ön plana çıkartacağını düşündüğümüz takımım son maç sonrasında hem savunma bloğu hemde orta sahada da eksilen maç kadrosuyla önümüzdeki kupa ve Başakşehir maçında nasıl bir kadroyla sahada yer alacak?

Maçın genel görüntüsü içinde Mina’nın oyundan sakatlanarak çıkmasından önce geçen süreçte yaşananlar klasik Yeni Malatyaspor oyun felsefesinin eksik kadroya sahnelendiği bir maç oldu.

Erkan ve Ahmet’in beklentilerin üzerindeki performanslarının yanı sıra Guilherme ve Aleksic’ın savunma noktasında hala gerilerde kalması Çaykur Rizespor’un üçüncü bölgede daha fazla oyuncunun yer almasına neden oldu.

Topu önde tutamazsanız, rakip orta saha ve savunmansın forvet hattına verecekleri desteğinde önüne geçemezsiniz.

Atıf’ın forvet arkasındaki gezgin futboluna Omar ve Vedat’ın kenarlardan sunduğu katkı özellikle maçın ilk yarısında oldukça etkili oldu.

Maçın uzatma dakikalarında gelen goller için yapacak hiçbir şey yoktu.

Kenardan Nakulma hamlesi, Mina’nın oyundan çıkmasıyla paralel bir durumdu.

Maçın sonarlına doğru bu tip maçlarda bir eksik olmasının avantajını kullanan Rizespor sadece skor olarak Yeni Malatyaspor’u geçen taraf oldu.

Oyunun genel görüntüsü içinde Hüseyin Gökçek kritik bir hata yaparak maçın gidişatını değiştirdi.

Maçta yaşanan sakatlıklardan sonra nasıl bir yol haritası izlenecek?

Sakat futbolcu listesinde hangi futbolcular hafta sonuna kadar hazır olacak? Bu soruların cevabı maç skorundan daha önemli hale geldi.

Yazarın Diğer Yazıları