Abdullah Ergün

Sadece izleyin

Abdullah Ergün

Yeşiltepe 1 No’lu sahada Yeni Malatyaspor - Anadolu Selçuklu, Adafı Kartalspor-Aile ve Sosyal Politikalar Spor kulüpleri arasında oynanan U12 maçları izledikten sonra köşeme taşıdığım yazının ilgi görmesi beni mutlu etti.

Tek amacın bu kategoride yer alan futbolcuların futbolun güzelliklerini yaşarken hem ailelerine hemde topluma daha faydalı olmaları.

Sahada yer alan futbolcuların hepsinin ileride çok iyi futbolcu olacaklarının garantisinin olmadığını aklınızdan çıkarmayın.

Futbol, yeteneklerin gelişimi, disiplin ve çalışmalarının bir araya gelmesiyle ön plana çıkan bir spor dalı.

Okulların tatile girmesiyle çocukların spor yapacakları spor alanları bulma noktasında sıkıntılara yaşanırken Malatya’da faaliyette bulunan futbol kulüplerinin alt yapılarının bu açığı kapatmada büyük bir iş çıkardıklarını ve bunu yaparken yaşadıkları sıkıntıları bilen birisi olarak bu kulüplere sahip çıkmak ve yardımcı olmak gerekiyor.

Alt yapıda görev yapan genç oyuncuların ailelerine büyük görev düşüyor.

Sizler çocuklarınızı futbol oynamaya yönlendirerek bir anlamda çocuklarınızın kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlıyorsunuz.

Fakat çocuklarınızın maçlarını izlerken ortaya koyduğunuz heyecanın dozunu ayarlamanız lazım.

Bu çocuklar futbolun daha ilk basamaklarında yer alıyor.

Önlerinde kocaman bir yol var. Sahada yer alan futbolcuların hepsinin çok iyi yerlere gelmesini takımın başında teknik sorumlular sizlerden daha çok istiyorlar.

Günümüzde futbolcuların yaşam koşulları, maddi ve manevi anlamda ortaya çıkan kusursuz görüntünün etkisinde kalmayın.

Sizlerin tribünlerdeki varlığınız çocukların saha içindeki performanslarını kısmen olumsuz etkilediği aklınızdan çıkarmayın.

Sahada mücadele eden çocukların tribünlerden gelen konuşmaların etkisinde kalmaları antrenör arkadaşlar içinde sıkıntılar yaratıyor.

İyi ve başarılı bir futbolcu olmak için günümüzde her şey mevcut.

Çocuklarınız başında bulunan teknik sorumlu antrenör arkadaşlar sizin çocuklar kadar şanslı değildiler.

Onlar futbolda çok daha iyi yerlerde olmaları gerektiğini iyi biliyorum.

Şanssız kuşağın şansız futbolcuları olan ve çocuklarınız başında antrenör olarak görev yapan ve sadece antrenörlük değil baba şefkatiyle onlara yardımcı olan futbol adamlarının verdiği emeğin yerine ulaşması için çocuklarınızın futbol macerasına fazla karışmayın.

Bu işleri antrenör arkadaşlara bırakın. Onlar zaten gerekenleri yapıyorlar ve yapacaklardır..

Çocukların antrenman ve maçların dışındaki yaşamına başta dengeli beslenme ve dinlenme konularında yardımcı olun yeter.

Benim jenerasyon ve çocuklarınızın başında olan antrenör arkadaşlar alt kategorilerde hele 12 yaş grubunu hiç yaşamadılar.

Bunun açığını ve bütün bilgi ve birikimlerini sizin çocuklarınızın iyi bir yere gelmesi için bütün mesailerinin harcadıklarını unutmayın.

Sahada yer alan futbolcuların içinde futbol noktasında çok iyi yere gelecek olanlar olacaktır.

Çok iyi öğrenci olup futbolda da sizi mutlu edecekler de olacaktır.

İleride üniversitelerin spor bölümlerinde, alt kategorilerde aldığı futbol eğitiminin akademik kariyerine büyük katkı yapacağı yılları da yaşayacaksınız.

Belki teknik sorumlu olarak futbolun içinde olacak.

Belki de bugün benim yazdığım konunun farklı bir versiyonunu o günkü ortamda saha dışında yaşanan olumsuzlukları genç futbolcuların aileleriyle paylaşacak.

Dengesiz beslenme, bilgisayar masalarında günlerini geçiren ve her türlü olumsuzluğun ortasında kalan çocukların içinde bulundukları ortamların çok uzağında futbol oynayan çocuklarının daha iyi şeyler ortaya koyması için saha içinde ve dışında yer alan sorumluların birlikte hareket etmeleri lazım.

Yazarın Diğer Yazıları