Abdullah Ergün

Rüzgâr gibi geçtiler

Abdullah Ergün

Süper ligin en iyi futbol oynayan takımına karşı Yeni Malatyaspor'un daha dirençli bir futbol oraya koymasını bekliyorduk.

Teknik Direktör Erol Bulut'un sahaya çıkardığı kadronun Başakşehirspor'u sıkıntıya sokacak durumda olmadığı maçın ilk bölümlerinde belli olmuştu.

Adem'ın bireysel yeteneklerine bağlı hücum bölgesinin Başakşehir savunmasını sıkıntılı hale gelmesi için bu gölgede görev yapan futbolcuların koşu mesafeleri büyük önem taşıyacaktı.

İssam'ın Seth'e yakın olması, aynı durumun savunmanın solunda da görülmesi, konuk ekibin kenar hücum oyuncuları Arda ve Visca'ya alınan önlemlerin ilk basamağını oluşturuyordu.

Özellikle süper ligin en etkili kenar hücum oyuncusu olan Visca'ya boş alan bırakılmamasına yönelik oyun düşünce olarak güzeldi.

Yeni Malatyaspor'un kalabalık orta sahasının asıl görevlerinden bir başkası da Emre ve İrfan Can gibi şu anda ligin en uyumlu iki orta saha oyuncularına karşı alınması gereken önlemler oldu. Kenarda oturan Ahmet'ın Murat Yıldırım ve Donalt ile birlikte sahada yer alması halinde orta saha direnci daha yukarıya çıkabilirdi.

Fizik olarak çok iyi görüntü ortaya koyan Başakşehir karşısında Adem, Aleksic ve Guilherme'nin etkili olma şansları fazla yoktu.

Mahmut ve Epiruano gibi çabuk ve topu iyi kullanan iki stoperin maç süresince kendi görev sorumluluklarının yanı sıra Emre ve İrfan Can'a verdikleri destek maçın kırılma anlarını da ortaya çıkardı.

Murat Yıldırım, Donald, Mustafa Akbaş, Seth, İssam ve Bülent ile ligin en dengeli ve en etkili takımına karşı ancak bu kadar mücadele edilebilinirdi.

Ahmet İldiz’ın görev yapması halinde kalabalık Yeni Malatyaspor orta sahasında Gulherme ve Aleksic'ın performansları daha değişken hale gelebilirdi.

Erol Bulut'un saha içinde almış olduğu bütün önlemlere rağmen Vicsa kenarları çok etkili kullandı. Emre ve İrfan Can orta sahayı istedikleri şekilde yönlendirdiler.

Kaleci Mert sezonun en rahat maçlarına bir yenisini daha ekledi.

Adem'ın bireysel anlamda yapacağı hiçbir şey yoktu.

Oyuna ikinci yarıda dahil olan Barış'ın getirdiği hareketlilik karşısında Başakşehir takımın Teknik Direktörü Abdullah Avcı ufak bir müdahaleyle işin tehlike sınırının daha yukarıya çıkmasına engel oldu.

Sahada futbolun bütün doğrularını yansıtan Başakşehir'in Arda ile kazandığı penaltıya hiç ihtiyacı yoktu.

Büyük takımların tel tel döküldüğü ligde Başakşehirspor'un mutlu sona ulaşmasını isteyen milyonların Arda ile kazanılan penaltı sonrasında ortaya koydukları sitem dolu açıklamalar her şeyi çok güzel özetliyor.

Zaten çok iyi futbol oynuyorlar.

İlk hazırlık pasını kaleci Mert ile başlatmaları, Emre'nin ilerleyen yaşına rağmen hem savunmada hem de hücum da ortaya koyduğu performans kadar Visca ve Mossoro gibi etkili ayaklara sahip olan Başakşehirspor'da Arda'nın bile yürüyerek vermiş olduğu katkı bu takımı büyüklerin önünde ligi forse etmesini sağlıyor.

Yazarın Diğer Yazıları