Abdullah Ergün

Rüzgar gibi geçti (2)

Abdullah Ergün

Hafta sonu Malatya'da iki önemli heyecan yaşandı. Voleybol Milli Takımımızın Slovakya'yı mağlup etmesinden sonra Yeni Malatyaspor'da yaşanan kongre heyecanı ve yeni yönetimin belirlenmesi haftayı sürpriz yaşanmadan tamamlanmasını sağladı

Voleybol Milli Takımımızın Slovakya ile yapacağı maç öncesinde Malatya'da yaşanan heyecanın etkileri hala devam ediyor.

Malatya'nın ev sahipliğinde gerçekleşen maçta ortaya çıkan gurur tablosunun en tepsinde Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı M.Akif Üstündağ ve Malatya Voleybol İl Temsilcisi Baki Alpaslan bulunuyor.

Kusursuz tamamlanan maça Malatyalıların gösterdikleri ilgi voleybolcuları ve teknik heyeti de mutlu etti.

Maç günü Malatya'da yaşanan hareketliliğin ana nedeni mili maça olan ilgiden kaynaklanıyordu. Çevre illerden gelen sporseverlerin Malatya caddelerinde, şehrin ana anterlerinde yaşadıkları heyecan ve şaşkınlığı görmek çok güzeldi.

Başta kayısı olmak üzere alışveriş konusunda her türlü girişimlerin içinde yer alan sporseverlerin Malatya Merkez Spor Salonunda Voleybol milli takımının gösterdiği performans ve sunduğu görsellik milli heyecanın temel öğelerini oluşturuyordu.

Yıllarca Malatya ve Yeni Malatysspor'u genelde iyi günlerinde takıp eden yerel medyadaki arkadaşların milli heyecana kısmen gösterdikleri ilgi bile alınan galibiyet kadar önemliydi.

En azından voleybolun kaç kişiyle oynandığını, blok, smaç, servis ve teknik mola gibi voleybolun ana konularını yerinde görme şansını yakaladılar.

Futbolun sadece futbol olduğunu, futboldan başka spor dallarının olduğunu ve bu branşlarda başarı noktasında ülkemizi en iyi şekilde temsil edildiğini de bilmeleri lazım.

Son yıllarda bayanlarda Eczacıbaşı, Fenerbahçe ve Vakıfbank la Avrupa ve Dünya şampiyonlukları yaşayan Erkeklerde de benzer başarıya hızla gidilen yolda voleybolun ülke sporu sıralamasında ikinci sırada bulunan basketbol ile arasındaki fark kapanmaya başladı.

Filenin Sultanları ve Efeler ligiyle ortaya çıkan voleybol kalitesinin pazarlama ve kurumsal kimliğinin daha yukarıya çıkması noktasında M.Akif Başaran başkanlığındaki voleybol federasyonun yaptığı katkı meyvelerini vermeye başladı.

Medyadaki arkadaşların yıllar önce Efsane Malatyaspor'un şaşaalı günlerinde yaptıklarının bir benzerini Yeni Malatyaspor içinde yaptıkları görülüyor.

Yeni Malatyaspor'un yaptığı kongrede tekrar göreve gelen Adil Gevrek'in kulübü aldığı günden itibaren bugün gelinen noktaya yaptığı katkımın hala eleştirilmesi "Malatya zor şehir" benzetmesinin en son örneğini oluşturuyor.

Malatyaspor'un başarılı olduğu dönemlerde kulübün mali portresinin geriye düşmesinden sonra başka " şak şak"çılar olmak üzere herkes kulübün yanından hızla uzaklaşmışlardı.

3 ligde formalite maçlarını oynayan Malatyaspor'un iç sahadaki maçlarını basın tribününde ben ve değerli bir büyüğüm, saha içinde de iki foto muhabiriyle maçı izlediğimiz haftalar oldu.

Malatyaspor'a alkış tutan başkan ve yöneticilerin yanından ayrılmayan arkadaşlarımızın maçın oynandığı saatlerde kanal boyunda elit mekanlarda sıcak çaylarını yudumlayıp sohbet ettiği anları asla unutmayacağım

Yeni Malatayspor'da kongre heyecanı bitti.

Bugün takımın içinde bulunduğu tablo büyük kulüpleri kıskandıracak konumda.

Ama bu ortam bir gün tersine dönecek.

Bunu süre olarak uzaklığı göreve gelen yönetimin elinde.

İşler iyi gitmediği zaman tıpkı yıllar önce Malatyaspor örneğinde olduğu gibi yalakalar ve şakşakçılar bu kulübü birer birer terk edecekler.

Şimdilerde prosedür gereği basın tribününde olmamamızdan dolayı gerçekleşmesini asla istemediğim başarısızlık tablosunun yaşanması halinde yine ben ve bu konuya her zaman duyarlı olan iki arkadaşla maçları takıp edeceğiz.

İnşallah bunları asla yaşamayız.

Yeni Malatyaspor her zaman başarılı olsun önemi olan bu...

Kıyıda köşede kalmak en iyisi...

Maçları uzaktan da olsa seyretmek ve hafta boyuca maçın genel yapısını köşeme taşımak ve bunu gururla yapmak çok daha güzel.

Yeni Malatyaspor'da kongre heyecanı yerini transfere bırakmış durumda..

İyi günde yanınızda olanların bir ara söylemlerine kulak verin..

Nede olsa bu konularda çok tecrübeliler(!)

Hafta sonunun en güzel saatlerini bizlere yaşatan Voleybol takımımıza CEV Avrupa Kupasında başarılar diliyorum.

Adil Gevrek ve yeni yönetimin bu sene işlerinin çok zor olacağını ama edindiği tecrübelerle yaşanacak olan olası sıkıntılarında üstesinden geleceğini düşünüyorum.
 

Yazarın Diğer Yazıları