Abdullah Ergün

Rakip Fenerbahçe

Abdullah Ergün

Şampiyonlar ligi ön eleme maçında Benfica’ya elenen Fenerbahçe’nin Yeni Malatyaspor karşısında farklı bir kadro ile sahada yer almasını bekliyorum.

Benfica maçında oyuna sonradan dahil olan Soldado ve Barış’ın ilk 11’de sahada yer alması halinde Yeni Malatyaspor savunmasının daha dikkatli olması lazım.

Bu da Yeni Malatyaspor’a yetmeyebilir.

Murat Yıldırım ve Azubike’nin olmadığı orta sahanın Göztepe maçındaki görüntüsüne baktığım zaman Fenerbahçe maçında bu bölgede görev yapacak aynı isimlerin işinin hiçte kolay olmayacağını düşünüyorum.

Ahmet ve Guilherme ikilisinden birinin artık çakılı olarak savunmanın önünde görev yapması, Barış’ın etkili olduğu rakip savunmanın sol bölgesine yakın olması lazım.

Sadece Barış değil savunmanın solunda görev yapan Hasan Ali faktörünü de unutmamak lazım.

Yıllardan beri Fenerbahçe orta sahasında görev yapan Josef de Souza-Mehmet Topal ikilisinin Yeni Malatyaspor maçında da birlikte görev yapıp yapmama durumunun maç saatine kadar devam etmesi bekleniyor.

Cocu’nun bu ikiliden birinin yanında Elif Elmas’a görev vermesi halinde hücumda daha etkili bir Fenerbahçe ortaya çıkabilir.

Cocu’nun forvet hattında Benfica maçının en iyi ismi olan Alper’e görev vermesi için Giuliano’nun kulübede oturtması lazım.

Benim beklentim Soldado, Alper ve Barış’dan oluşan Fenerbahçe hücum bölgesinin Yeni Malatyaspor karşısında görev yapacak olması.

Fenerbahçe orta sahasının Josef de Souza Elif Elmas Mehmet Topal ile klasik 4-3-3 sistemiyle de sahada yer alabilir.

Yeni Malatyaspor’da Rahman ve Seth’in Alper ve Barış karşında ki performansları ortaya çıkacak olan skoru da belirleyebilir.

Sadık ve Mina’nın klasik Soldado eşleşmesinde fiziksel anlamda büyük bir heyecan yaşanabilir.

Fenerbahçe’nin hücum ataklarının final bölümünü Alper ve Barış’ın getireceği toplar oluşturacak.

Orta sahadaki üstünlüğün Fenerbahçe lehine olacağı takımların sahaya çıkacakları kadro hangisi olursa olsun konuk ekibin lehine olmasını bekleniyor.

Eğer Murat Yıldırım ev Azubike bu maçta sahada olmuş olsalardı Yeni Malatyaspor’un forvet arkasında görev yapan yeni transferi Aleksic ‘e uygun bir maç olacaktı.

Orta sahada yeni transfer Donald’ın sahada olması halinde daha dirençli ve savunmayı rahatlatan bir tablo ortaya çıkabilir.

Göztepe maçında olduğu gibi Ahmet, Guilherme ikilisiyle Fenerbahçe orta sahasının etkisini aşağıya çekmek kolay değil.

Yeni Malatyaspor, geçen sezon en iyi yaptığı iş olan takım savunmasını bu maçta da ortaya koyması halinde konuk ekibin teknik direktörü maçın belli bölümlerinde satranç da olduğu gibi belirleyici hamleler yapmak zorunda kalacaktır.

İki takımın kadro yapılarına baktığımız zaman maçın tek yönlü hale geleceğini ifade eden ulusal kanalların yorumcuları Yeni Malatyaspor’un disiplinli oyunu karşında sürpriz yaşayabilirler.

Kaliteli ayakların fazla olduğu Fenerbahçe’de genç futbolcular Barış ve Elif’in performansları maçın belli bölümlerinde ortaya sürpriz bir skorda çıkartabilir.

Yeni Malatyaspor’un kenar savunma oyuncuları Seth ve Rahman’ın görev yapması bekleniyor. Bu ikilinin sadece Fenerbahçe’nin kenar hücum oyuncuları değil geriden hücuma destek veren İsla (oynaması halinde Şener) Hasan Ali’ye karşı da dikkatli olmaları, Yeni Malatyaspor orta sahasından Seth ve Rahman’a gelecek olan destek konuk ekibin sürpriz isimlerine rahat pozisyona girme şansı verebilir.

İki takımın orta sahadaki performansları kadar savunmadan dönen topları etkili kullanan taraf maçı kazanacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları