Abdullah Ergün

Play-Off Başlıyor

Abdullah Ergün

Malatya amatör küme büyükler liginde şampiyonluğu belirleyecek olan Play-Off maçları hafta sonu oynanacak olan maçlarla başlıyor.

Normal sezonu ilk sıralarda tamamlayan altı takımın mücadele edeceği tek devreli lig maçlarında futbol kalitesinin yukarıya çıkacağı maçlar izleyeceğimizi düşünüyorum..

Sezon başında kurduğu iddialı kadroyla şampiyonluğun favorisi konumundaki Malatya İdmanyurdu'nun yanı sıra Battalgazi, Darende ve Arguvan Belediyespor takımlarının da lige ayrı bir heyecan katmaları Play-Off maçlarını daha da önemli hale getiriyor.

Yıllar önce profesyonel olarak ilimizi 3. ligde temsil eden Malatya İdmanyurdu bu sezon kurumsal kimlik ve kadro yapısında bulunan futbolcularla normal sezonda adından en çok söz ettiren kulüp oldu.

Geçtiğimiz yıl Pütürge Belediyespor ile baraj maçı oynayan Arguvan Belediyespor, bu sezonda iddialı takım görüntüsü içinde yer alırken, Yıllarca Malatyaspor'un takım kaptanlığını yapan Sefa Tatlıcı'nın teknik sorumlu olarak görev yaptığı Battalgazi Belediyespor'da ligin denge takımı olmaktan çok öte futbol kalitesinin ön sıralarda olduğu maçlar sonrasında Play-Off larda sürpriz sonuçlara imza atmasını bekliyorum.

Malatya futbolunun profesyonel liglerdeki tek temsilcisi olan Yeni Malatyaspor'un ligde kalıcı olması için alt liglerde takımların yer alması büyük önem taşıyor.

Komşu kent Sivas'ın süper lig ve 2 lig B grubunda takımı olmasının yanı sıra bölgesel amatör kümede Yeşilyurt Belediyespor ile şampiyonluk mücadelesi, veren Şarkışla Belediyespor 'un büyük bir sürpriz olmazsa 3. ligde yer alacak olması, Sivas'ın futbol kenti olma noktasında çok daha iyi konuma geleceği biliniyor.

Yeni Malatyaspor'un son günlerde yaşadığı kötü gidişatın temelinde alt liglerde yer alan ikinci hatta üçüncü profesyonel takımın olmamsı da yer alıyor.

Haftalık hatta günlük başarılarla ir şehrin futbolu asla ileriye gidemez.

Sağlam bir alt yapısı olmayan, amatör kümede mücadele eden takımların maddi ve manevi anlamda yaşadıkları sıkıntılardan dolayı liglerden çekilmesiyle işin olumsuz tarafı daha da altlara taşınıyor.

Bu işin en iyisi nasıl yapılır? sorusunun hala cevaplarının verilememesi kadar işin içinde yer alan yetkililerin Yeni Malatyaspor'un saha içi skorlarına endeksli davranışlar sergilemesiyle bu iş olumlu hale gelemez

Hafta sonu oynanacak olan Play-Off maçlarına kadar normal sezonda yapılan maçları Yeni Malatyaspor kanadından acaba kaç kişi izledi veya takip etti.

Böyle bir tablo karşısında şehrin amatör takımlarını nasıl mutlu olacak?

Yıllardan beri süre gelen bu boşluğun kapatılması bir yana giderek büyümesi karşısında daha ne kadar duyarsız kalınacak.

Play-Off’larda mücadele edecek takımlar belediye desteğinin almammış olsalardı onlarda lig macerasından büyük ölçüde çekileceklerdi.

Bir işi daha iyi nasıl yaparım? sorununun cevabını vermek için yeni icatlara gerek yok.

Sorunlar yumağının neler olduğu çok iyi biliniyor.

Şehrin profesyonel ve amatör futboluna yön verenler bir araya gelmiş olsalar bu konu hakkında benim ve benim gibi düşünenlerin bir şeyler yazmalarına gerek kalmayacak.

Ama ben yine de bu konuyu gündeme getireyim. Gerisi bu işin idari noktasında yer alan kişi ve kurumlara kalıyor.

Yazarın Diğer Yazıları