Abdullah Ergün

Özil yoksa sizde yoksunuz

Abdullah Ergün

UEFA Avrupa ligi maçında Almanya Hollanda’ya farklı mağlup olurken maç sonunda hedef tahtasına konan Teknik Direktör Löv, Mesut’un olmadığı takımın ancak bu kadarını ortaya koyan benzer bir ifadeye imza attı.

Alman milli takımında Rusya’da yapılan son dünya kupası maçında yaşanan hayal kırıklığı Avrupa UEFA liginde de aynı hızla devam ediyor.

Brezilya’da yapılan dünya şampiyonasında kupayı kazanan Almanya milli takımı arttık bu jenerasyonla buraya kadar denilen ve ülkede tepkilere neden olan bir skora imza attılar.

Londra’da Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilen Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’ın Almanya’da ırkçı söylemlere maruz kalması karşısında milli takımı bırakan Mesut Özil’in olmadığı Almanya milli takımının kaleye gidecek gücü kalmamış.

Kroos ile orta sahada oyunu kurma düşüncesi içindeki panzerlerin başarılı olma şansı hiç yok.

Mesut gibi hücum ataklarını organize eden bir futbolcunun olmadığı takımda ne Kroos’un, ne Müller’in hatta kaleci Nouer’ın bile rahat nefes alması sürpriz olurdu.

Sadece fizik ve kondisyona dayalı panzerlerde eli ayağı düzgün ayak bilekleri yumuşak tek futbolcu olan Mesut’u Almanlar daha çok arayacaklar.

Hollanda karşında maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar pozisyona girme noktasında sıkıntı yaşayan Almanya “ bir devir kapantı” başlığını hak edecek bir skora imza attı.

Dünyanın en iyi kalecileri arasında gösterilen Nouer performansın çok gerisinde kalırken, Hummels ve Boateng arasındaki uyumsuzluk, orta sahada Kroos’un fiziksel düşüşü ve Alman milli takımın golcüsü Müller artık savunmalar arasında kaybolan görüntüsüyle bu takım emekliler takımı haline gelmiş.

Mesut ve İlkay’ın olmadığı Almanya takımı yapılan yanlışın faturasını daha çok ödeyecek.

Almanya Futbol Federasyonun Hollanda maçında yaşanan hezimet karşında radikal kararlar almasını bekliyorum.

Ülkede yaşayan Türk asıllı gençlerden yeni Mesutlar ve İlkaylar çıkarmak için bu haftadan itibaren çalışmalara başlayacaklardır.

Kendi içlerinde bir Mesut Özil çıkmayacağını Teknik Direktör Löv’de çok iyi biliyor.

Geçtiğimiz günlerde Londra’da Mesut ile görüşmek isteyen Teknik Direktör Löv, başına gelecekleri günlet öncesinden biliyordu.

Dünyanın en disiplinli takımı olarak tanımlanan Almanya milli takımı yakın zamanda milyonlara Euro’yu gözden çıkartarak yenı bir jenerasyonun ortaya çıkması için büyük mücadele verecektir.

Hedefte ilk yapacakları iş gurbetçilerimizin yoğun olarak yaşadıkları yererle kamp kurup genç yetenekleri gözlem altına alacaklardır.

Zaten bu takımın aldığı başarılı sonuçlarda Mesut Özil’ın büyük katkısı olduğunu Almanlarda çok iyi biliyor,

Mesut ve İlkay’a yapılan ırkçı saldırının tabı ki bir karşılığı olacaktı.

İşte buyurun Hollanda maçında yaşanan hezimet bu söylemin en büyük kanıtı oldu.

Hitler döneminden beri ırkçı saldırırların ana temasını oluşturan Almanlar kendilerini uluslar ararı turnuvalarda başarıyla temsil eden ve Almanya ulusal marşını okumadıkları için hedef tahtası haline getirdikleri Mesut ve İlkay’a yapılanların karşılığını daha çok alacaklar.

Bu konuda dik duruş sergileyen Mesut Özil ve İlkay Gündoğan arkalarında kocaman bir Türkiye olduğunu her zaman hissedecekler.

Almanlar mı?

Onlar şimdi milyonlarca euroları yeni Türk yetenekleri bulmak için harcamaya hafta sonu başlayacaklardır.

Ama unuttukları bir şey var.

Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’a yapılan haksızlık oradaki genler de bizim gibi unutmayacaklardır.

Yazarın Diğer Yazıları