Abdullah Ergün

Oyuncu tercihleri

Abdullah Ergün

Ankaragücüne’ne mağlup olan Yeni Malatyaspor’un ortaya koyduğu futbol sezon başında bu takım için ön gördüğümüz düşünceler arasında yer almıyordu.

Ankara’daki maçta Yeni Malatyaspor puanı hak edecek futbol ortaya koyamadı

İyi mücadele ettiler mi?

Kadro tercihi ve oyuncu değişiklikleri doğrumuydu?

Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal’ın tuzağına nasıl düştüler? Sezon başından beri kadro arayışı içinde olan Erol Bulut Ankara’daki maçta da bu arayışlarına bir yenisini ekledi.

Sivasspor maçında orta sahanın istikrarlı futbolcularından Murat Yıldırım’ı kenarda tutarak herkesi şaşkına çeviren Erol Bulut yaptığı hatanın ne kadar yerinde olduğunu maç sonunda ortaya çıkan skordan anlamış olmalı ki;

Ankaragücü maçında tecrübeli futbolcuyu bu takımın en ideal ikilileri arasında olmasını beklediğim Donald ile beraber oynattı.

Bu takımın dokusuna uygun futbolculardan bazılarının sezon başında takımdan değişik nedenlerden dolayı ayrılmalarından dolayı mevcut oyuncu kadrosu içinde en ideal kadroyu oluşturmak ve bunu istikrarlı hale getirmek sezon sonu ortaya çıkacak tabloya doğrudan katkı yapacaktı.

Geçtiğimiz yıl bu takımın iyi işler ortaya koyduğu sürekli olarak konuşuluyor.

Murat Yıldırım, İssam, Khalid, Adem, Mina, Sadık, Pereria üzerinden kurulu yeni bir takım ortaya çıkması lazımdı.

Yeni transferlerden Aleksic, Guilherme ve Donald’ın bu isimlere uyum sağlayacak futbolcular olduğunu sahada görev yaptıkları maçlarda ortaya koyular.

Sivasspor maçında Donald’a görev veriyorsun fakat ona en uygun isim olan Murat Yıldırım’ı kenarda tutuyorsun.

Bu takımın en önelmiş gol silahı olan Khalid’e forma verdiğin maçlarda en etkili olduğu görev yerinin aksine kenar hücum oyuncusu olarak kullanarak takımın hücum gücünün öne çıkmasına engel oluyorsun.

Takımın önemli isimlerden Adem’in bu sezon performans olarak geride kalması ve sürekli olarak görev vermesi Khalid’e haksızlık yapıldığını düşünüyorum.

Sezon başında hazırlık kampına katılmayan ve haklı olarak kenarda oturan Pereria’nın diğer futbolcularla fiziksel olarak açığın kapatılmasından sonra takımda yer alması ve takıma katlı sunmasını bekleyenler arasında yer alıyorum.

Savunma yönü iyi olmayan Guilhere’nın hücum yönünden daha iyi faydalanmak isteniyorsa Adem tercihinin gözden geçirilmesi lazım.

Aleksic’in son haftalarda performans olarak geriye düşmesinin ana nedenleri arasında hala en faydalı görev bölgesi olan forvet arasındaki görev yerinden kenar hücum bölgesine gelmesinin büyük etkisi olduğu görülüyor.

Her maçta koşu mesafesi olarak takımın en çok koşan futbolcusu olan Aleksic’ın ilk maçlarda olduğu gibi forvet arkasında görev yapması lazım.

Ligde artık her maç büyük önem taşımaya başladı. VAR sistemiyle büyük takımların hakem artıları eskisi gibi değil.

Yeni Malatyaspor’un bundan sonraki maçlarda kadro istikrarını mutlak sürekle koruma altına alması lazım.

Khalid bu takımın hücumdaki en önemli oyuncusu,

Geçtiğimiz yıl savunmanın önünde Murat Yıldırım ve Azubike ikilisinin yaptığı olumlu işler bu sezon Donald ve Murat Yıldırım tarafından daha etkili hale geleceği bu ikilinin saha içi performanslarından belli oldu. Savunmanın solunda Rahman tercihi ancak Erkan’ın sakatlık ve cezalı durumlarla karşılaşması halinde düşünülebilir.

Keşke Cisshokko bu takımda kalmış olsaydı.

Yeni Malatyaspor’un Ankaragücü maçına kadar oynamış olduğu maçlarda eksikliği en çok hissedilen isim Cısshokko oldu.

Erkan ‘ın tam olarak hazır hale gelmesini beklemekten başka çare yok.

Şu anki görüntüsüne bakılmaksızın görev verilmesi her ne kadar tehlike sunsa da Murat Yıldırım ve Donald ikilsiyle bu sıkıntı kısmen ortadan kalkabilir.

Ankaragücü maçında Yeni Malatyaspor’un mağlup olması sürpriz değildi.

Asıl sorun kadro istikrarında hala beklentilerin üstüne çıkılamaması oldu.

Yazarın Diğer Yazıları