Abdullah Ergün

Oyuncu kalitesi

Abdullah Ergün

Maçtan önce yazılanların eşiğinde bir maç oynandı.

Ligin en çok top kazanan ve topla en çok oynayan takımı karşısında alınacak önlemler arasında savunmayı kalabalık tutmak ilk önceliğiniz olmamalıydı.

Emre, Arda, Vicsa gibi önemli oyunculara sahip olan Başakşehir takımın oyunu Yeni Malatyaspor kalesine yıkmadan önce oyundaki kontrolü elinde bulundurma gibi en iyi yaptığı işi yine yapacağını biliniyordu.

Seth'in önünde İssam'ın olması, Bülent'in de aynı şekilde Mustafa desteğini alarak kendi bölgelerini savunma düşüncesi Erol Bulut'un zorlu maç öncesi ugulamak istediği savunma düşüncesi içinde yer alıyordu.

Maçın ilk bölümlerinde işler Yeni Malatyaspor lehine işliyordu. Arda ve Vicsa boş alan bulma noktasında sıkıntılar yaşaerken, Emre ve İrfan Can ikilisi Murat Yıldırım ve Donald ikilisi tarafından kontrol altına alınmıştı.

Ligin en iyi takımına karşı oyundaki kontrolü elinizden bıraktığınız anda hesabı kesecek takım karşısında daha dikkatli ve disiplinli sahada mücadele etmek zorundasınız.

Topla daha çok oynayan Başakşehir takımın bilinen artılarını bizler kadar Teknik Direktör Erol Bulut da biliyor.

Emre’nin orta sahadaki oyun kuruculuk görevine paralel gelişim gösteren Başakşehir'un futbol görselliğine katkı yapan İrfan, Mossoro ve Edin Vicsa sıkıntılı geçen ilk yarının ev sahibi lehine her şeyin iyi gitmesine engel olan isimler oldu.

İlk yarının son dakikasında Arda'nın ikili mücadele sonrasında kendini yere bırakmasıyla kazanılan penaltı kararının bu haftanın kritik kararlar sırasında haklı olarak yerini alacağını düşünüyorum.

Yeni Malatyaspor için ilk yarıda sahada görülen en iyi iş maçın golsuz devam etmesi olurken Hakem Fırat Aydunus kendisine yakışan unvanın hakkını vererek maçın genel görüntüsünü Başakşehir tarafına çeken isim oldu.

Topu iyi kullanan, oyunu kenarlara açtığı zaman dengeleri lehine bozan, sonrasında oyunun merkez bölümüne geliş noktasında daha da etkili olan rakip karşısında geriye düşmenin verdiği zorluklar iyi biliniyor.

İkinci yarıda skor olarak avantajı yakalamış olan Başakşehir'ın topa daha çok sahip olarak oyundaki üstünlüğü maçın sonuna kadar devam etmesi bekleniyordu.

Yeni Malatayspor'da oyuna ikinci yarıda dahil olan Barış'ın çabukluğu Başakşehir içinde kısa bir krizin çıkmasına neden oldu.

İkinci golden sonra Emre ve İrfan Can ikilisiyle maçın genel görüntüsüne farklılık katan Başakşehir takımı korkarak geldiği zorlu deplasmandan galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Yeni Malatayspor'da zorlu maç trafiği şimdilik bu maçla sona erdi.

Sivasspor maçıyla birlikte sakat oyuncularında takıma düşünmesi halinde ilk yarıda yaşanan tablo tekrar yaşanacaktır.

Başakşehirspor ise liderliğin tesadüf olmadığını sahaya yansıttığı futbol ve oyuncu kalitesiyle bir kez daha gösterdi.

Yazarın Diğer Yazıları