Abdullah Ergün

Oyuncu grubu

Abdullah Ergün

Süper ligde her hafta ilginç sonuçlar ve ilginç olaylar yaşanıyor. Bunlar arasında Yeni Malatyaspor, Antalyaspor ve Kasımpaşa'nın puan sıralamasındaki yerleri ve aldıkları başarılı sonuçlar ilk sırada yer alıyor.

"Futbol iyi futbolcularla oynanır" söyleminin şimdilik rafa kaldırıldığı sezonda Erol Bulut yönetimindeki Yeni Malatyaspor, kadro yapısında bulunan futbolculardan beklenen verimi almanın mutluluğunu yaşıyor.

Bütçe olarak ligde yer alan takımların sıralamada geride kalmalarına rağmen büyük bütçelere sahip rakipleri karşısında başarılı olan Yeni Malatyaspor'un önümüzdeki yıllarda da başta kurumsallık adına futbolun doğrularını yerine getiren Yeni Malatyasporlu futbolcuların geride kalan haftalarda bazı isimlerin eleştirilerden nasibini almaları karşısında sitemlerini dile getiren bazı taraftarların karşı sitemlerini haklı buluyorum.

Khalid gibi çok önemli bir hücum oyuncusunun her maçta hem savunmada hemde hücumda ortaya koyduğu performans karşısında olumlu söylemlerini açıklayan rakip teknik adamlar ve spor yorumcularına rağmen bazı kişiler tarafından eleştirilmesinin artık yerini daha objektif düşüncelere bırakmaları lazım.

Benzer durum Ahmet, Sadık, Murat Yıldırım, Rahman, Murat Akça içinde geçerli.

"Futbol Takım Oyunudur" felsefesine uygun olarak Yeni Malatyaspor, kadroda bulunan futbolculardan verim noktasında beklentileri almanın kanıtını puan sıralamasında ortaya çıkan tabloda baktığımız zaman almış görünüyor.

Ligin alt sıralarında yer alan takımların kadro zenginliği ve oluşan bütçelere rağmen Yeni Malatyaspor'un altında yer almaları savunduğumuz düşüncenin bir başka delili olarak karşımızda duruyor.

Bu takım iyi takım.

Bu takım daha iyisini yapacak güçte.

Bazı kısa ayrıntılarla çok daha iyi yerlere gelebilir.

Futbolun günlük ortamından kurtulup daha geniş haftalara yayılması halinde, Yeni Malatyaspor'un çok daha iyi noktalara geleceğini ve sonrasında şehrin dinamiklerini daha aktif hale gelmesiyle futbol dışında da olumlu değişimler yaşanacaktır.

Günümüzde futbol kulüpleri içim  "Bacasız Fabrika" benzetmesinin en yaygın olduğu sezonları yaşıyoruz.

Futbolun profesyonel yapısının sadece futbol şubesiyle kalmayıp ekonomik nokta da devam etmesi ve daha sağlıklı hale gelmesinin kulübün geleceğinin sağlam temellere oturtulacağı biliniyor.

Avrupa kulüplerinin büyük bütçelerle hem sportif alanda hem de kurumsal kimlik noktasında neleri başardıklarını iyi biliniyor.

Kulüp başkanlarını sadece protokolde otururken görülmesi, diğer zaman dilimlerinde profesyonel yöneticilerin takımın hem maddi-manevi ve ekonomik noktada yaptıkları bu kulüpleri büyük kulüp haline gelmesi için yeterli.

Bu yönetim şeklinin Yeni Malatyaspor' da da uygulanması için bugün ortaya çıkan pembe tablodan faydalanılması lazım.

Yazarın Diğer Yazıları