Abdullah Ergün

NBA'de final heyecanı

Abdullah Ergün

Amerika Profesyonel Basketbol de yarı final maçları heyecanı hız kesmeden devam ediyor.

Doğu grubunda Boston Celtics, Philadephia karşısında skoru 3-0’a getirerek büyük avantaj sağladı. Doğuda finalini belirleyecek diğer karşılaşmada Cleveland Cavaliers sezonun flaş takımı Toronto Raptors karşısında seriyi 3-0’a taşıyarak final yolunda büyük avantaj sağladı.

Batıda durum ise doğuya göre daha karışık durumda.

James Harden liderliğinde normal sezonu mükemmel tamamlayan Huston Rokets, Utah Jazz karşısında seriyi 2-1’e taşımış durumda. Normal sezonda büyük bir başarı gösteren Utah Jazz ‘ın Huston karşısında nasıl bir geri dönü mücadelesi verecek? Merakla bekleniyor.

Şampiyonluğun en büyük adayı son şampiyon Golden State Warriors ise New Orleans Pelicans karşısında 2-1 önde bulunuyor.

Finali belirleyecek maçlar ilginç sonuçlar ortaya çıkartabilir.

Daha önce 3-0 geriye düşen ve büyük sürprizlere imza atılan maçların sayı olarak fazla olmamasına rağmen NBA de her zaman sürpriz sonuçlar alınıyor.

Bana göre final serisine gelmeden önce batı grubunda olası Huston Rokets-Golden State Warriors maçı basketbol severlere erken final heyecanı yaşatacak.

Huston Rockets ’ın yıldız ismi James Harden ile Golden State Warriors ’un süper yıldızları Stephan Curry ve Kevin Durant karşısında nasıl bir performans ortaya koyacağı şimdiden konuşulmaya başlandı.

Takım oyunu olarak Golden State Warriors, Houston Rockets’e karşı dava avantajlı durumda.

Kevin Durant ve Stephen Curry faktörlerinin yanı sıra NBA’nın en iyi savunmacıları arasında ilk sıralarda yer alan Draymond Green ve Andere Igudala gibi iki oyuncuya sahip olmaları Warriors’u daha avantajlı kılıyor.

Buna paralel dış atışlarda ligin en iyileri sıralamasında ön sıralarda yer alan Klay Thompson faktörünüde unutmamak lazım.

Takım savunması ve hücum anlamımda iyi konumda olan Golden State Warriors’ un Kevin Durant ve Stephan Curry silahları maçın favorisinin Golden State Warriors olduğunu gösteriyor. Buna karşın James Harden ve Eric Gordon’’un sayı performansları Houston Rockets’e yeterli olmayabilir.

 Chris Paul ve Trevor Arıza performansları James Harden’ı maç içinde olumlu yönde farklı noktalara taşıyabilir.

Şampiyonluğun bir başka favorisi Cleveland Cavaliers cephesinde süper yıldız LeBron James’in Toronto Raptors karşısındaki performansının final serisinde de devam edeceğini konuşuluyor.

Ligin sürpriz takımları arasında yer alan Toronto Raptors karşısında seriyi 3-0’a getiren LeBron James ve arkadaşları maçın son saniyesinde süper yıldızın attığı basket sonrasında maçı 3-0’a taşıması artık final serisinin Toronto Raptors açısından daha zor hale geldiğini belirtmekte yarar var.

Cavaliers takımının LeBron James’in yanı sıra Kevin Love ve Kyle Korver faktörü büyük avantaj.

Boyalı alanda tam bir ribaunt canavarı haline gelen Tristran Thompson bir başka önemli silah.

NBA ‘de büyük sürprizler yaşanmadığı taktirde bizleri yine Cleveland Cavaliers-Golden State Warriors finali bekliyor.

İki takımında kadrolarında maçı kazandıracak önemli oyuncuların olması maçın 4-3 final konumuna geleceğini gösteriyor.

Bu maçlar için uykusuz kalmaya değer.

Yazarın Diğer Yazıları