Abdullah Ergün

Montella'yı Kim Tutacak?

Abdullah Ergün

Milli Takım, Euro 2024 son 16 turunda bugün Avusturya ile karşılaşacak.
Turnuvada oynanan maçlar sonrasında ortaya çıkan ilginç istatistiklerde milli takımımızda yer alıyor.
Diğer ulusal takımların grup maçlarında kadro istikrarı yönünde iyi iş çıkarttıkları biliniyor.
Vincenzo Montella, turnuvanın ilk maçı  olan Gürcistan maçıyla başlayan maratonda Portekiz ve Çekya maçlarında çıkarttığı sürpriz kadrolarla bir anda gündemi farklı noktaya taşıdı.
Özellikle Arda Güler’in Portekiz maçında yorgunluk mazeretini öne sürerek yedekler arasında bırakması, Mert Müldür’ün Gürcistan maçında atığı golün yanında ortaya koyduğu mükemmel futbola rağmen Portekiz maçında yedek soyunması ikinci maçta alınan farklı mağlubiyetin faturasının Montella’ya eklenmesini sağladı.
Vincenzo Montella, Gürcistan maçında alınan galibiyetin moralini ikinci ve üçüncü maçta kadro değişimine gitmeden uygulamaya konmuş olsaydı bugünkü maçta daha avantajlı konumda olan bir milli takım olacaktı.
Portekiz maçından sonra yapılan yorumlarda Montella’nın kadroyu yapmadığı Hamit Altıntop ve Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin müdahalelerinin olduğuna dair haberler ortaya çıkmıştı.
Bugün oynanacak olan maçta Vincenzo Montella’nın doğru kadroyla sahada yer almasını bekliyorum.
Takım Kaptanı Hakan Çalhanoğlu’nun kritik maçta oynamayacak olması büyük eksiklik.
Arda Güler’in on numara pozisyonda en verimli olduğu bölgede göreve yapması halinde Barış Alper, Kenan Yıldız ikilisi boş alan bulma noktasında sorun yaşamazlar.
Avusturya ile yapılan hazırlık maçında alınan farklı mağlubiyetin bu maça yansımasının farklılıklar göstermesi bekleniyor.
Turnuvada takım oyunu noktasında en iyi performans ortaya koyan Avusturya’nın en zayıf halkası iki kenar savunmacının arkasına atılan toplarda kalesinde gördüğü sıkıntılar …
Arda Güler yönetiminde milli takımın özellikle takım savunması noktasında beklentilerin üstüne çıkması lazım.
Kenan ve Barış’ın boş alan bulduğu anlarda ne kadar etkili oyuncular olduğu biliniyor.
En büyük korkum Vincenzo Montella’nın kadro tercihi ve oyuncu değişiklilerinde yine bilinen hataları yapması olacak.
Duygusal bir takımız. Samet’in kendi kalesine attığı gol sonrasında takımda ortaya çıkan tablonun bir başka versiyonu dün Portekiz ile Slovenya arasında oynanan maçta yaşandı.
Futbol tarihinin yaşayan efsaneleri arasında yer alan Christiano Ronaldo’un kaçırdığı penaltı sonrasında gözyaşlarını tutamaması karışında takım arkadaşlarının yaptıkları teselli turnuvanın unutulmazları arasında yerini aldı.
Milli takım bugün doğru kadro ve doğru oyun sistemiyle sahada yer alması halinde ülke olarak ihtiyacımız olan huzur ve  mutluluk bir maç daha yukarıya taşınacak.

Yazarın Diğer Yazıları