Abdullah Ergün

Milli Takım Sahne Alıyor

Abdullah Ergün

Ay-Yıldızlı takımımız, Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu’nda bugün Gürcistan’la ilk maçına çıkacak.
Cuma günü başlayan şampiyonada favori takımlar arasında gösterilen İngiltere, Almanya ve Fransa ilk maçlarını kazandı.
Milli takımın sürpriz yapacak ülkeler arasında yer alması bir anlamda yurt dışında oynayan futbolcuların sezon içinde ortaya koydukları olumlu futbolun ne kadar etkili olduğunu gösteriyor.
Inter’le Seri A şampiyonluğunu yaşayan Hakan Çalhanoğlu’nun yanı sıra Real Madrid’e transfer olduktan sonra gündemden düşmeyen Arda Güler’in La Liga’da aldığı süreye paralel attığı goller ve yaşadığı Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun verdiği motivasyonun genç futbolcunun sahadaki performansına olumlu etki yapması bekleniyor. 
Salih Özcan, Kenan Yıldız ve Orkun Kökçü’de sezon içinde takımlarında gösterdikleri performans kendilerinde milli takımın iskelet kadrosunda yer almasını sağladı.
Galatasaray ve Fenerbahçe’nin ligi forse etmelerinde etkili oyunlarıyla ön plana çıkan Barış Alper, Kerem Aktürkoğlu İrfan Can Kahveci, Abdulkerim Bardakçı, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek, Kaan Ayhan şampiyonada milli takımın yükünü çekecekler.
Ligde hayal kırıklığı yaşayan Beşiktaş’ın genç forveti Semih Kılıçsoy’da hücum hattının en önemli oyuncusu olacak.
Turnuva öncesinde yapılan kadro tercihlerinde herkesin ortak noktası,
Mert Günok, Zeki Çelik, Merih Demiral, Abdulkerim Bardakçı, Ferdi Kadıoğlu, Hakan Çalhanoğlu, Salih Özcan, İrfan Can Kahveci, Arda Güler, Barış Alper ve Semih Kılıçsoy’dan kadronun uygun olduğunu belirtmeleriydi. 
İrfan Can Kahveci ve Ferdi Kadıoğlu’nun sakatlık sorunu yaşamaları ideal kadro tercihinde farklı bir tablonun ortaya çıkmasını sağladı.
Bugünkü maçta Ferdi Kadıoğlu’nun ilk 11 ‘de başlayacağı, İrfan Can Kahveci’nin ise maç kadrosunda yer almayacağı açıklandı. Bir başka konu ise; Arda Güler’in ilk 11’de olup olamayacağı, takımın en formada oyuncuları arasında yer alan olan genç futbolcunun sahada olması hatta en verimli bölgesi olan forvet arkasında görev yapması halinde hücum hattındaki oyuncular, pozisyon anlamında sorun yaşamazlar düşüncesinde olanların sayısı oldukça fazla…
Real Madrid gibi bir takımda topu kullanmak adına sahada aldığı süreyi en iyi şekilde değerlendiren Arda Güler’in maçlarda yaptıkları takım arkadaşları Luka Modric ve Toni Kroors gibi orta saha oyuncularının yanı sıra forvette görev yapan Vinicius Jr ve Jude Bellingham tarafından hayranlıkla takip ediliyordu.
Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella’nın bugünkü maça Arda Güler’le başlamaması halinde eleştirilerin her türlüsü kendisiyle beraber olacaktır.
Şu ana kadar izlediğimiz maçlarda futbol kalitesinin belli bir çizginin üstüne çıkamadığını gördük.
Ev sahibi olmanın yanında her büyük organizasyonlarda “Turnuva Takımı” olarak adlandırılan Almanya’nın zayıf İskoçya karşında aldığı galibiyet oynanan maçların en farklı skoru oldu.
Milli Takımın rakibi Gürcistan’ın grup maçlarında ortaya koyduğu futbolun ana temasını oyun alanın her yerinde uyguladıkları pres ve rakibi pas yapmamaya ve hataya zorlayan futbol anlayışı bugün bizi bekleyen sıkıntıların başında geliyor
Vincento  Montella’nın sahaya çıkartacağı kadronun sürpriz olmaması ne büyük dileğimiz.
  

Yazarın Diğer Yazıları