Abdullah Ergün

Milli maç arası

Abdullah Ergün

Süper ligde artık son geriye sayış haftaları başladı. Ankaragücü galibiyetiyle kötü gidişata son veren Yeni Malatyaspor'da saha içinde hala sıkıntıların devam etmesi lige verilen milli maç arası takıma ilaç gibi gelecek.

Üst üste gelen başarısız sonuçların ana temasını oluşturan sakat oyuncuların bu süre içinde takıma dönecek olmaları ligde yaşanan heyecanın puansal getirisini de yukarıya taşıyabilir.

Ara transferde takıma katılan Kamara ve Biforma'dan beklentilerin fazla olmasına karşın bu futbolculardan hala istenilen performans ortaya çıkmadı.

Ankaragücü maçında Ömer ve Adem ikilisiyle etkili olmaya çalışan Yeni Malatyaspor'un ofansif anlamda sıkıntı yaşaması takımın genel görüntüsüne de olumsuz etki yaptı.

Bu tip maçlarda kontrollü oyunun etki sınırının yukarıya çıkması için hücum oyuncuların rakip yarı alanda ortaya koyacakları performans büyük önem taşıyor.

Ankaragücü, Yeni Malatyaspor'da topun önde kalmasına yönelik ortaya çıkan olumsuz  görüntünün etkisini savunmasını orta sahaya yakın tutarak pozisyon zenginliğinin kendilerine gelmesini sağladı. 

Donalt ve Murat Yıldırım'ın iki kişilik rakip atakları karşılamadaki performansları bile konuk ekibini Yeni Malatyaspor kalesinde etkili olmalarına engel olamadı.

Yeni Malatyaspor'un kendine özgü bir oyun yapısı var.

Özellikle savunmanın önünde görev yapak ikilinin yanı sıra forvet arkasında hücuma daha yakın olan oyuncunun performansı maç sonunda ortaya çıkan skora doğrudan etki yaptığını gösteren maçları sıkça izledik.

Takımın orta saha kurgusunda Donald, Murat Yıldırım ve Ahmet'in olduğu maçlarda Mina'nın olmadığı savunma bloğuna fazla iş düşmüyor.

Ankaragücü maçında Donald ve Murat Yıldırım'ın olduğa kritik bölgede Guilherme'nın sadece hücuma destek vermesi Ankaragücü'nün çabuk oyuncularına pozisyon zenginliğini getirdi.

Orta sahada oyunun genel görüntüsü içinde Murat Yıldırım ve Donalt'ın pozisyonlara bağlı hücum bölgesine verdikleri destek sonrasında geri dönüşlerde sıkıntı yaşanmaması için forvet arakasında görev yapan ofansif orta saha oyuncusunun iki yönlü oyunu belli seviyeye taşıması lazım.

Antalya'da yapılacak olan mini kamp süresince Biforma ve Mina'nın sakatlıklarının tamamen geçmesi halinde Yeni Malatyaspor'un hem hücumda hemde savunmada son maçlarda yaşadığı sıkıntıların kısmen ortadan kalkacağını düşünüyorum.

Ankaragücü maçında oyuna sonradan dahil olan Ahmet'in attığı golden daha önemlisi orta sahada daha dirençli bir görüntünün ortaya çıkması oldu.

Bazen Donalt bazen Murat Yıldırım Ankaragücü maçında olduğu gibi Ahmet'in de hücuma çıkışlarda hücum bölgesinde yaşanan olumlu tablonun kalıcı kalması için Murat Yıldırım, Donald ve Ahmet üçlüsüsün olduğu orta sahanın daha başarılı olacağı maçın son bölümlerinde ortaya çıkan tablodan bir kez daha belli oldu.

Mina'nın olmadığı savunmada Robin’ın içinde bulunulan ortamdan kaynaklanan sıkıntılardan dolayı görev yapması en iyi tercih olarak düşünülebilir.

Fakat Robin'ın stoper bölgesi için zorunlu haller dışında görev yapan son isim olarak düşünülmesi lazım.

Mina ve Biforma ve Kamara'nın büyük bir mucizenin gerçekleşip sahaya dönmesi halinde Yeni Malatyaspor, ligde daha iyi sonuçlar alacağı gibi Ziraat Türkiye kupasını da kazanan taraf olabilir.

Hedefin tutturulması için Antalya'da yapılacak mini kampta takımın sakat oyuncuların hazır hale gelmesinin yanı sıra fiziksel anlamda belli bir seviyeye gelmeleri yeterli olacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları