Abdullah Ergün

Mesajı Verdiler

Abdullah Ergün

Yeni Malatyaspor uzun bir aradan sonra lige merhaba dedi.
Son anda alınan karar sonrasında lige devam kararı alan Yeni Malatyaspor ’un alt yapı desteğiyle tamamlanan kadrosu Keçiörengücü maçında sahne aldı.
TFF 1. Ligde yer alan takımların teknik sorumluları, ilk maçına çıkan Yeni Malatyaspor ‘un performansını görmek için ekran başında yerlerini aldıklarını düşünüyorum.
Hazırlık kampı görmeyen ve ilk defa maç haftasında bir araya gelen futbolcuların hafta boyunca yaptıkları antrenmanların sahaya nasıl yansıyacağı bizler kadar rakibinin de beklentileri arasında yer alıyordu. Maçın ilk bölümlerinde rakip alanda oyunu kabul eden Keçiörengücü’nün oyun planını kolaylaştıran neden ise Yeni Malatyaspor ‘un savunma hattının kendi yarı alanında oyunu kabul etmesi oldu.
Savunmanın ortasını kalabalık tutan Yeni Malatyaspor ’da rakibin fiziksel üstülüğünü orta sahasını savunmasına yakın tutarak etkisiz hale getirme düşüncesi konu ekibin oyunu kenarlara açmasıyla sıkıntılı hale geldi. 
Erşan ve Alperen’in topla en çok buluşan oyuncular olması sahaya yansıyan tek taraflı oyunun ortaya çıkarttığı durum oldu.
Orta sahada Ferhat ve Atakan’ın rakibi karşılamada yasadığı sıkıntılar, iki takım arasındaki fiziksel farkın ortaya çıkmasından kaynaklandı.
Kaleci Abdulsamed’in maçın ilk bölümlerinden itibaren kurtardığı pozisyonlar rakibinin sinir kat sayısını da yukarıya taşıdı.
Yeni Malatyaspor ceza alanında oluşan karambollerde orta saha desteğini çok iyi kullanan sarı-kırmızılılar, ikinci bölgeyi üçüncü bölgeye yakın tutan rakibi karşısında başarılı oldu.
İki takım arasındaki güç dengelerinin terk taraflı baskı ortamının başarıya ulaşması için duran topların ne kadar önemli olduğu bu maçta bir kez daha belli oldu.
Fizik olarak rakibinin gerisinde kalan Yeni Malatyaspor’da zaman azaldıkça futbolcuların performansları doğal olarak geriye  düşmeye başlamıştı.
Golü bulma adına futbolun gerektirdiği her şeyi sahaya yansıtan Keciörengücü  takım savunmanını iyi yapan Yeni Malatyaspor kaşsısında oyunun belli bölümlerinde kenar savunmacıları da öne çıkartıp kenarları etkili kullanmaya başlayınca kısa mesafede iyi şeyler ortaya koyan Yeni Malatyasporlu futbolcuların kenarlara gelmesiyle sıkıntının boyutu da genişlemiş oldu.
Duran toptan gelen gol maçın soğuk yüzünün final bölümü oldu.
Yeni Malatyaspor, herkesin fark beklediği maçta rakibi karşısında takım savunmasıyla ön olana çıktığı bir maçı geride bıraktı.
Bundan sonraki maçlarda rakiplerin Yeni Malatyaspor’a bakış açıları da bu maçla değişmiş oldu.
 Yeni Malatyaspor, ortaya koyduğu futbolla ligdeki takımlara mesajı vermiş oldular.

Yazarın Diğer Yazıları