Abdullah Ergün

Mehmet başkan konuşur sizler dinlersiniz

Abdullah Ergün

Göztepe maçından önce Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek ve Malatya spor medyasından bir grup gazetecinin Altınordu tesislerini ziyaret ettiklerine dair haberleri medyadan öğrendik.

Bunu sadece Malatya’dan gelen değil diğer illerden gelen kulüp başkanları ve kurumsal kimlik noktasında bir şeyler yapmaya çalışan bazı kulüplerde yapıyorlar.

Altınordu mucizesinin nasıl hayata geçirildiğini Altınordu Spor Kulübü Başkanı Mehmet Özkan gururla kulübü ve tesisleri ziyarete gelen misafirlere anlatmaya devam ediyor.

Tesisleri ziyarete gelen kulüp başkanları ve yanındakiler Mehmet başkanının anlattıkları karşısında etkilenmeleri gayet normal.

Bundan sekiz yıl önce İzmir’e yaptığım seyahatte Altınordu tesislerini görme şansını yakaladım.

Alt yapıda görev yapan genç futbolcuların antrenman sahalarındaki disiplinli davranışlarının yanı sıra akademisyenlerden oluşan alt yapı ekibi futbolcuların gelişimine hiçte alışık olmadığım ve görmediğim metotlarla katkı yapıyorlardı.

Altınordu kulübü büyük kulüplerin her zaman düşündüğü fakat uyguluma noktasında hiçbir zaman gerçekleştiremediği atılımları ilk yıllardaki kısıtlı bütçesiyle hayata geçiren kulüp oldu.

Son olarak Lecister City’e 25 milyon Avro bonservis parası sonrasında transfer olan Çağlar’dan gelen 5 milyon Avro kulübün ne kadar doğru yönetildiğini gösteriyor.

Fenerbahçe kulübüyle yapılan anlaşma Altınordu’nun futbolcu fabrikasından çıkan genç oyuncuların Avrupa macerasına daha rahat ulaşması için büyük katkı yapacaktır.

Şimdi gelelim konunun bizim açısından önemine;

Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Adil Gevrek Mehmet başkan’a forma verdi.

Mehmet başkan’da Altınordu kulübünün formasını verdi.

İyi niyet ölçüleri içinde güzel bir görüntü ortaya çıkmıştı.

Malatya spor medyasından arkadaşlar bol bol fotoğraf çekip ağızları yarı açık şekilde Altınordu tesislerine bakmışlardır.

Sadece sizler değil tesisleri ziyaret eden herkesin ağızları açık kalıyor.

Bu ziyaretin bize faydası olacak mı?

Benim bu konuda umudum yok.

Her transfer sezonunda takıma katılan bazı futbolcuların takıma katkı noktasında bekleneni verememeleriyle milyonların boşa gittiğini biliyoruz.

Göztepe maçında sahada hayalet gibi gezen hücum oyuncusunun kulübe olan maliyeti ziyaret ettiğiniz ve hayranlıkla baktığınız Altınordu tesislerinin bir beden küçük halini Malatya’da yapabilirdiniz

Ama sizler hata yapmaya devam edeceksiniz.

Çünkü futbolun içinden gelmiyorsunuz.

Çok iyi ticaret yapan yöneticilerle bu işin çok iyi hale geleceğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

Mehmet Özkan sizler ve diğer kulüplere haklı olarak sizlere bu konuda ders niteliğinde açıklamalar yapacak.

Çünkü futbolun hangi şartlarda iyi yerlere geleceğini çok iyi biliyor.

Torbalı’da bulunan tesislerin yanı sıra Kuşadası ve diğer merkezlerde bulunan tesisleriyle Avrupa kulüplerini aratmayan yönetim şekliyle Türkiye’nin gururu olmayı sonuna kadar hak ediyorlar.

Malatya Orduzu Pınarbaşı tesislerinde bulunan ve Malatyalıların piknik yapmak için geldikleri tabiat parkında mangallardan çıkan dumanlar ve et kokuları arasında antrenmanlarını yapan A ve alt yapı takımları için aynı düşünceleri yazmayı ne kadar çok isterdim.

Sadece duman ve et kokuları değil yapılan barbekülerde pişen et ve tavuklara özgü müziklerle antrenmanlar çok sesli müzik eşliğinde yapılıyor.

Altınordu kulübünün doğudaki uzantısını Sivasspor tarafından yapıldığını örgendim.

Altınordu kulübünde daha önce görev yapmış antrenörün eşliğinde benzer bir uygulamanın bölgemizde olması Türk futbolu için çok önemli.

Doğu ve Güneydoğu bölgeleri futbolcu alt yapısı için en ideal bölgeler arasında yer alıyor.

Malatya’nın bu konuda lokomotif olmasını çok istiyordum.

Bununla ilgini onlarca köşe yazdım.

Fakat bir adım öne gidemedik.

Sivasspor eğer başlattığı alt yapı hamlesini yukarıya taşırsa hem maddi hemde manevi anlamda diğer kulüplere büyük fark atabilir.

Bizler neler mi yapacağız?

Hiçbir şey yapamayacağız.

Nacer ve Dia’nın maliyetlerini konuşamaya devam edeceğiz.

Orduzu Pınarbaşı’nda bulunan ve dünyanın tek doğu-batı yönünde yapılan futbol antrenman sahasıyla zaten bu işi ne kadar çok önemsediğimiz ortaya çıkıyor.

Mehmet başkan, Adil Gevrek ve Malatya spor medyasına yaptığı sunum ile bir futbol kulübünün doğru yöneltilmesi halinde kendi öz kaynaklarıyla nelerin yapılabileceğini bir kez daha göstermiş oldu.

Yazarın Diğer Yazıları