Abdullah Ergün

Mazeretimiz Var!

Abdullah Ergün

Yeni Malatyaspor’da göreve gelen yeni yönetim yaptığı ilk açıklamasında yaşanan depremi bahane ederek ligden çekilme kararı aldığını açıkladı.

Sezon başlamadan önce benzer açıklamayı Adil Gevrek’te yapmıştı.

Yeni Malatyaspor’un borcu olmasaydı Adil Gevrek depremi bahane edip ligden çekilme kararı almazdı.

Aynı felaketi yaşayan iller arasında yer alan Hatayspor, Adıyamanspor, Gaziantep ve Kahramanmaraşspor ligdeki mücadelelerine devam ederken sadece Yeni Malatyaspor’un ligden çekilme kararı alması Futbol Federasyonu tarafından kabul edilmemişti. 

Geçtiğimiz hafta yapılan kongre sonunda Yeni Malatyaspor’un yeni başkanı olan Şahin Altunok, Adil Gevrek ’in 6 Şubat depremlerinden sonra takımı ligden çekme kararı alması dönemin Futbol Federasyonu tarafından kabul edilmişti.

Son yaşanan deprem den sonra yeni başkan Şahin Altunok’un yaptığı açıklamada futbolcuların korku içinde olduklarını bu şartlarda maçlara hazırlanma noktasında problemler yaşanacağını belirterek ligden çekilme kararını almasıyla yeni Futbol Federasyonu bakalım nasıl bir karar verecek?

Liglerde sıkıntı yaşayan takımların sezon macerasında karşılaştıkları sıkıntıların giderilmesi noktasında yaptıkları sıkça medyada yer alıyor.

Büyük kulüplerin içinde bulundukları borçlardan kurtulmak için devlet tarafından verilen destek biliniyor.

Kulüplerin Bankalarla yaptıkları anlaşma sonunda taksitlendirilen rakamların ödenmesi noktasında bazen sorunlar yaşanıyor.

Trabzonspor’un bankalara olan borcun bitirildiğine dair yaptığı açıklama mali sıkıntılar yaşayan takımların moralini bozdu.

Yöneticilerin yıllardan beri yaptıkları hatalar sonrasında ortaya çıkan borç bakiyesinin artık UEFA’nın radarına girmesiyle başta puan silme olarak küme düşmeye kadar gitmesine rağmen aynı hatalar devam ediyor.

Yeni Malatyaspor’un borç bakiyesi süper lig kulüplerini aratmıyor.

Tek adam yönetim modelinin ortaya çıkarttığı olumsuz tablonun ortadan kalkması için sıkça yapılan kongrelerin çare olamayacağını en başta Adil Gevrek ve yeni Başkan Şahin Altunok’ta çok iyi biliyor. 
 

Yazarın Diğer Yazıları