Abdullah Ergün

Malatya Bugün Kırmızı-Beyaz

Abdullah Ergün

Malatya, Voleybol Milli Takımımızın CEV Avrupa Altın Ligi'ndeki Slovakya maçına ev sahipliği yapacak.
Malatya voleybolda Türkiye Kupası 'nın ardından yine dev bir organizasyona ev sahipliği yapacak. A Milli Erkek Voleybol Takımı'nın Slovakya ile oynayacağı müsabaka için günler öncesinden hazırlık yapan Malatya bu maçta da üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapacaktır.
Voleybol Federasyonu Başkanı M. Akif Üstündağ, Malatya Voleybol İl Temsilcisi Baki Alpaslan ve Doğu ve Güneydoğu Anadolu Voleybol Hakemleri Gözlemcileri Federasyonu (DGVHGF) Başkanı Furkan Salduz'un yaşadıkları heyecanın bir benzerini Malatyalı sporseverlerde yaşıyor. Malatya ve çevre illerden maçı izlemeye gelecek olan halkımızın saatler öncesinden salondaki yerlerini almaları ve sonrasında alınacak alan galibiyet aylar öncesinden bu maça hazırlık yapanların üstündeki yorgunluğun mental olarak atılmasının yanı sıra ve ortaya çıkan tablonun gurur hanesine taşımasını sağlayacaktır.
1970’li yılların sonlarına doğru Malatya'nın Basketbol ve Voleyboluna büyük emekleri geçmiş olan Ali Gülhan'ın büyük çabalarıyla Malatya'da kurulan Voleybol ligine katılan takım sayısı ve Malatyalıların gösterdikleri ilgiyi yaşamış birisi olarak bugün Malatya Merkez Spor Salon'unda oynanacak olan Slovakya maçı bizim jenerasyon içinde tatlı bir nostalji olacaktır.
Malatya Hava gücü takımın önemli voleybolcularından İsa Subaşı'nın kendisi gibi başarılı olan oğlu Burutay Subaşı'nın da bugün Slovakya karşında mücadele edecek olması bizler içinde büyük mutluluk olacaktır.
Malatya'da voleybolun ilk oluşumuna tanıklık etmiş olan İsa Subaşı ve Ali Gülhan'ı bir kez daha rahmetle anarken onun bıraktığı emanetin bugün milli maçla taçlandırılması da Malatya içinde büyük onur olacaktır.
Malatya'nın son yıllarda futbol ile başlayan yükselişinin artık diğer spor dallarında da hak ettiği yere gelmesi için bu tür organizasyonlar büyük önem taşıyor.
M.Akif Üstündağ'ın Voleybol Federasyonu Başkanlığına gelmesinden sonra Filenin Sultanları ve Efeler ligine gelen kalite ikinci sırada yer alan Basketbolun artık yakınlarına Voleybolun gelmesini de sağlamış durumda.
Bugün Slovakya maçına atılacak olan maç sayısı Voleybol Federasyonu Başkanı M.Akif Üstündağ başta olmak üzere Voleybol İl Temsilcisi Baki Alpaslan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Voleybol Hakemleri ve Gözlemcileri Federasyonu Başkanı Furkan Salduz ve salondaki Malatyalılar içinde gurur sayısı olacaktır.
 

Yazarın Diğer Yazıları