Abdullah Ergün

Lucescu'nun tazminatı hazır mı?

Abdullah Ergün

Avrupa uluslar liginde bekleneni veremeyen milli takımda fatura her zaman olduğu gibi teknik direktöre kesildi.

Lucescu’nun göreve getirilmesinden sonra yapılan eleştirilerden nasibini alan futbol federasyonu ne kadar hatalı bir karar aldığını son Rusya maçında yaşanan maç sonrasında çok iyi anladıklarını düşünüyorum.

Biz ülke olarak başarısızlığa alıştık.

Bu başarısızlıkta suçlu aranıyorsa bu Lucescu olmamalı. Tecrübeli teknik direktörü milli takımın başına getiren futbol federasyonu suçlu olarak tek geçerim.

Ortada bir başarısızlık ve kocaman bir hayal kırıklığı var. Bu başarısızlığın faturası futbol federasyon tarafından Lucescu’ya kesilecek gibi gözüküyor.

Daha önde “Türkiye Futbol Direktörü” gibi değişik bir unvan ile milli takımın başına getirilen Fatih Terim’in Futbol Federasyonu tarafından milli takımın başına getirilmesine sevinenler, başta yabancı futbolcu serbestliği olmak üzere bugün kulüplerin başına dert olan bazı kararların hayata geçirilmesi ve önemlisi mili maçlarda alınan başarısız sonuçlardan sonra yüklü bir tazminat ödenmesiyle son bunla gelişmeler hala tazeliğini koruyor.

Futbol Federasyonu Fatih Terim’e önenen tazminatın bir başka versiyonunu Lucescu’ya ödemeye hazır.

Milli takımın artık geçmişte yaşanan başarıların çok uzağında yolculuğuna devam edeceğini düşünüyorum.

Kulüp sevgisinin mili takımın önüne geçmesine engel olamayanlar bunun acısını yaşamaya devam edeceklerdir.

İstanbul’da maç yapamayan milli takıma kucak açan Anadolu kulüpleri ve o şehrin insanları bu konuda en masum olanlar. Ülkemizde futbolun yönetim biçimi ve uygulanış şekli gelinen noktanın ana temasını oluşturuyor.

Rusya maçında sahada yer alan futbolcuların alt yapılarının bizimle ilgili olmaması konunun bundan sonraki aşamasının zorluk derecesini de yukarıya taşıyor.

Almanya başta olmak üzere diğer ülkelerde yaşayan gurbetçi futbolcular milli takımın geleceğini oluşturabilir.

Ancak Almanya futbol federasyonu son maçlarda yaşanan sonuçlar sonrasında artık yeni bir yapılanmaya gireceklerine dair bilgilere ulaştık.

Onlarda yeni Özil’ler bulmak için gurbetçilerimizin yaşadığı yerlere çadır açmak üzereler.

Bu konuda futbol federasyonunun daha etlikli olması lazım.

Bizim etkisi yönlerimizin başında kulüplerde yer alan genç futbolcuların maçlarda aldıkları sürelerin azlığı geliyor.

Avrupa’nın en genç nüfusuna sahip ülkesi olan Türkiye’de hala bu konuların eksi yönlerini konuşmamız bile konunun n kadar önemli olduğunu gösteriyor.

Mahalle aralarında araba tehlikelerine rağmen futbol topunun peşinde koşan çocukların daha sağlıklı ortamlarda futbol oynamaların sağlanması bile ülke futbolunun geleceğine ışık tutacaktır.

Yeter ki bu konuda sürekli olarak gündeme gelen sıkıntıların yerinde son bulunmasına yönelik kararlar alınsın.

Okullarda görev yapan beden eğitimi öğretmenleri, ilgili kurulların ortaklaşa yapacakları çalışmalara bile yeterli olacaktır.

Eğer bunları yapmazsak Lucescu gibi kurt hocalara ait tazminat ödeme haberlerini duymaya devam ederiz.

Yazarın Diğer Yazıları