Abdullah Ergün

Ligin üstünde futbol oynandı

Abdullah Ergün

Bölgesel amatör ligde Yeşilyurt Belediyespor'un kendi sahasında konuk ettiği Kilis Belediyespor maçında futbolun içinde olan bütün aksiyonlar yaşandı.

Maçı izleyemeyenlerin Yeşilyurt Belediyespor'un maçı tek farklı kazanmasını garipseyebilirler.

Fakat maçı çıplak gözle izleyenlerin ise maçın 1-0 bitmesini şaşkınlıkla karşılayacakları maç olarak hatırlanacak.

Maçın genel görüntüsüne baktığımız zaman konuk Kilis Belediyespor'un Yeşilyurt Belediyespor karşısında maçı farklı kazanması gerekiyordu.

Konuk ekibin maç boyunca Yeşilyurt Belediyespor kalesinde yakaladığı mutlak porsiyonlar kafalara futbolun ana teması içinde her zaman var olan" Atamayana Atarlar" felsefesini bir kez daha getirdi.

Kilis Belediyespor'un Yeşilyurt Belediyespor savunmasında adam paylaşımı ve alan savunmasında yapılan hatalar sonrasında bulduğu porsiyonları gole çevirememesi karşısında ev sahibi ekibin vereceği tepkiyi merakla bekliyordum.

Yeşilyurt Belediyespor'un orta sahasında görev yapan futbolcuların savunmaya yeterince destek verememeleri Yunus Emre ve Erhan gibi tek hamlelik oyuncuların maç süresince sıkıntı yaşamlarına neden oldu.

Ramazan, Mehmet ve Engin'in hücum yönünü ön plana çıkarmaları konuk ekibin orta saha üstünlüğünü maçın sonlarına kadar etkili hale gelmesine katkı sunduğu gibi savunma arkasına atılan toplar karşısında da etkisiz kaldılar.

Futbol çok ilginç ve içinde her şeyi, barındıran bir spor dalı...

Kilis Belediyespor'un kaçırdığı gol pozisyonları sonrasında birde kalesinde golü görmesi bu tip maçlara verilen son örnek bu maç oldu.

Yeşilyurt Belediyespor'un oyunda aldığı risklerin ne kadar tehlikeli boyutlara geldiğini gösteren maçın temsilcimiz e iyi bir uyarı olduğunu düşünüyorum.

Fakat ortaya çıkan futbolun hiçte bölgesel amatör ligine uygun olmadığını, daha üst liglerde yaşanan futbolun bir benzerini seyrettik.

Maçın sonunda ortaya çıkan sonucun Kilis Belediyespor’un kabullenmemesinin yanı sıra maçta kaçan gollerin her iki takımın teknik heyeti için ders niteliği taşıyordu.

Konuk ekibin kısa paslarla Yeşilyurt Belediyespor kalesinde geldiği anlarda ev sahibi ekibin orta sahasında görev yapan isimlerin göstermelik savunma desteği topu yere indiren rakipler karşısında yeterli olamadığını gördük.

Yeşilyurt Belediyespor'un üst liglerde her zaman ortaya çıkan kısa paslar, üçgenler, kenar hücum oyuncularına savunmadan verilen destekler bu ligin iç saha maçlarında başarılı olması için takım savunmasını yukarıya taşıması lazım.

Kilis Belediyespor'un bu düşünceye uygun futbolu ev sahibi için iyi bir referans oldu.

Diğer illerin temsilcilerinin Yeşilyurt Belediyespor karşında futbolun normal formları dışında sadece zamanı yemeye müsait çağ dışı futbollarının aksine Kilis Belediyespor 'un futbolun görselliğini ön plana çıkartan futbolu bu ligin kalitesini yukarıya taşıması için yeterliydi.

Fakat bu futbolun grubun deplasman maçlarında yaşanma şansı hiç yok.

Topu yere indireceksin,kısa paslaşmalar yapacaksın,oyunu geriden kuracaksın.. Bunları ancak Yeşilyurt Belediyespor gibi bu futbola izin veren bir takım karşısında yapabilirsin.

Aynı düşünceler Yeşilyurt Belediyespor içinde geçerli..

İç sahada ortaya konan futbolun Kilis Belediyespor gibi topu iyi kullanan bir takım karşısında başarılı olması için takım savunmasını ve hücumda daha çok oyuncu bulundurma gerçeğinin ne kadar doğru olduğu pazar günü oynanan maçta bir kez daha belli oldu.

Son olarak Yeşilyurt Belediyespor'un oyunun iki yönünü oynama noktasında yaşadığı sıkıntıların en üst seviyeye çıktığı maçı iki takımın da unutacağını sanmıyorum.

Gerekli derslerin çıkartılacağı maçın kalitesi maçın skorundan daha önemliydi.

Yazarın Diğer Yazıları