Abdullah Ergün

Ligin farklı yönü yaşanmaya başladı

Abdullah Ergün

Bölgesel amatör ligde şampiyonluk mücadelesi veren takımlarım birbirleriyle yapacakları maçta saha içinde verilen mücadelenin sinir ve olay kat sayısının fazla olacağını belirten yazımın üstünde fazla zaman geçmeden uygulanmaya konması benim için sürpriz olmadı.

Yeşilyurt Belediyespor ile Dersimspor arasında oynanan ve zirveyi yakından ilgilendiren maç ev sahibi ekip yani Dersimspor’un istediği sonuçla tamamlandı.

Maç ile ilgili olayların yaşanmaması halinde Türkiye liglerinin en zor grubunda devrim olacağını ve bunun asla yaşanmayacağını hep düşünmüşümdür.

Sadece sahadaki futbolcuların performanslarına bağlı skorun ortaya çıkmasını sadece bu maçla alakalı değil zirve mücadelesi veren takımların birbirleriyle yapacakları maçlarda yaşanacağı biliniyor.

Geçtiğimiz yıl Adıyaman, Karaköprü ve Yeşilyurt Belediyespor’un birbirleriyle yaptıkları maçlarda yanşanan olayların yeni sezonda farklı oyuncularla ve takımlarla devam edeceğini bizler gibi ülke futbolunu idare edenlerde biliyorlar.

Bu ligde olaylar olmuş, futbolcular dayak yemiş, maçların oynanma süreleri 100 dakikaya ulaşmış onların hiç umurlarında değil.

Futbolumuzu idare edenler için varsa yoksa dünyanın takdirini(!) kazanmış süper ligimiz var.

Sanki kalite olarak çok iyi bir yerdeymişiz gibi hala bu ligin sözde marka değerini yukarıya taşımakla meşguller.

Yakın zamanda Lucescu’yu gönderip yeni bir teknik adam aramakla gündemdeki yerlerini alacaklar.

Ha… Bu arada Luseccu’ya ödeyecekleri rakamı da her an açıklayabilirler.

Gelelim olayların yaşandığı 2. gruba…

Yeşilyurt Belediyespor’un mağlup olduğu maçta eğer tensilcimizi yaşanan olaylar sonrasında rehin kalıyorsa bundan sonrasını sizler düşününü.

Yeşilyurt Belediyespor’un maçta puan almış olsaydı olayların boyutu daha farkı yöne gidebilirdi.

İşte futbolumuzun geldiği nokta…

Yeşilyurt Belediyespor’un Malatya’da yaptığı maçlarda hakemler ve misafir takımların yaşadığı mutluluğu sıkça görmüş birisi olarak son haftada yaşanan olaylar arasındaki fark bu işin sadece futbol ile değil sosyolojik olduğunu yazabilirim.

Yeşilyurt ligdeki ilk derbi maçı kaybeden taraf oldu.

Bunun telafisi iç sahadaki maçta alacağı galibiyetle eşit hale getirebilir.

Şarkışla, Şanlıurfa Belediyespor, Dersimspor ve Yeşilyurt Belediyespor arasında oynanacak olan maçların futbol kalitesinin üstlere taşınacağını düşünmüyorum.

Sadece saha içindeki ortamdan çok saha dışında yaşanacak olaylar bu maçların skoruna hatta şampiyonluğa da büyük etki yapacaktır.

Yeşilyurt Belediyespor’un ortaya koyduğu futbol eğer bu grup değil diğer gruplarda yer almış olsaydı futbol kalitesi çok daha yukarıya çıkabilirdi.

Yapacak bir şey yok liglerin en zor grubunda artık saha içindeki mücadelelerden çok saha kenarından başlayan, soyunma odalarına kadar genişleyen, protokol tribünlerinden gelen komutlarla bu lig maalesef böyle devam ediyor.

Şampiyonluk için saha içindeki performansın yeterli olamayacağını bu ligin hayata geçtiği sezondan beri yaşıyoruz.

Yeşilyurt Belediyeaspor’un lig macerasından önce yazdığın yazıda saha içindeki performansın yanı sıra deplasmanlarda yapacakları maçlarda futbolun dışında yer alman bazı spor dallarının da uygulamaya geçilmesini yazmıştım.

Bundan sonra iç sahada yapılacak olan maçlarda puan kayıplarının yaşanmaması kadar deplasmanlarda ev sahibi takımın futbol kültürüne karşı koyacak değişimleri de uygulamaya koymaları lazım.

Yazarın Diğer Yazıları