Abdullah Ergün

Ligde kalıcı olmak

Abdullah Ergün

Yeni Malatyaspor için yeni sezonunun yapılanmasına başlanılması lazım.

Ligin son haftasında alınan sürpriz sonuçlar ligin altını da üstünü de daha sıkıntılı hale getirdi.

Ligde alt sıralarda yer alan Gençlerbirliği’nin lider Galatasaray’ı, Kasımpaşa’nın da deplasmanda Bursaspor’u mağlup etmesi ligdeki bütün hesapları alt üst etti.

Yeni Malatyaspor’un Başakşehir karşısında aldığı mağlubiyetin telafisi için hafta sonu kendi sahasında konuk edeceği Alanyaspor’u mağlup etmesi lazım.

Başakşehir maçınsa alınan skordan çok Teknik Direktör Erol Bulut’un yapmış olduğu açıklamalar damgasını vurdu.

Bana göre ligin en iyi futbol oynayan takımı olan Başakşehir maçında Yeni Malatyaspor’un puan çıkartması haftanın en büyük sürprizi olacaktı.

Bu maç artık geride kaldı. Azubike’nin olmadığı Yeni Malatyaspor orta sahası takım savunmasını uygulamada sıkıntı yaşıyor.

Alanyaspor maçında genç futbolcunun sahada yer alması işi daha kolay hale getirebilir.

Bu maçtan alınacak galibiyet yeni sezon yapılmasını daha arzulu hale getirecektir.

Ligde yer alan takımlar içinde sıkıntı derecesini en az hisseden takımlar arasında olan Yeni Malatyaspor’un gelecek yıl yapılanmasının öne alması halinde yeni sezonda işler daha kolay hale gelebilir.

Son yaptığı açıklamayla ulusal medyada hedef haline gelen Erol Bulut’un takımın başında kalması en büyük kazanç olacaktır.

 Yurt içinde ve dışında takip edilen futbolcuların takıma kazandırılması yönünde çalışmaların hayata geçirilmesi için en uygun dönem yaşanıyor.

Malatya futbolunda sezonluk düşünmenin zararını şu anda amatör ligde mücadele eden Malatyaspor çekmeye devam ediyor.

Malatyaspor’da görev yapan başkan ve yöneticilerin takımın başarılı olması yönünde haftalık düşünmelerinin ne kadar yanlış olduğunu yıllarca yazdık ve konuştuk.

Malatya futbolu adına bu sezon yaşananlar milat olarak kabul edilmeli.

Ligin tüm heyecanıyla devam ettiği haftalarda puan sıralamasında iyi konumda olan Yeni Malatyaspor için artık radikal kararların alınıp hayata geçirilmesi lazım.

Teknik Direktör Erol Bulut’un yapmış olduğu açıklamalara tepki olarak ulusal medyada çıkan haberlere takılmamak lazım.

İyi konumda olan takımın her yönüyle daha iyi hale gelmesi için futbol doğrularını hayata geçirmek lazım.  Yapılacak olan doğruların takımı maddi ve manevi anlamda daha yukarıya taşıyacağını biliyoruz.

Yeni Malatyaspor, ligde bazı takımları kıskandırmaya devam ediyor.

Bütçe olarak çok iyi konumda olan fakat başarısız sonuçlarla alt sıralardan kurtulamayan bazı takımlar tıpkı yıllarca ligde mücadele eden ve yanlış yapılanmalar sonrasında profesyonel ligden çekilen veya alt liglerde yer alan takımlara arasına girmemek için artık haftalık icraatlarla uğraşmaya devam ediyorlar.

Süper ligin artılarını maddeler halinde yazmamıza gerek yok. Süper ligdeki, ilk sezonunda Yeni Malatyaspor takımı kadar Malatya şehri de büyük bir sınav veriyor.

Şehrin ekonomik dengesini olumlu hale getiren Yeni Malatyaspor’un şehre kattığı olumlu havanın getirisi yılsonunda açıklanacak olan verilerden belli olacaktır.

Yazdıklarımızın ışığında artık bütün iş Yeni Malatyaspor yönetimine kalıyor. Ligde kalıcı olmak için sezon bitmeden alacakları radikal kararların hayata geçirilmesi halinde Malatya futbolunda yönetim profili noktasında bir ilki yaşatacaklar.

Yazarın Diğer Yazıları