Abdullah Ergün

Ligde değişim başladı

Abdullah Ergün

Yeşilyurt Belediyespor, zirvede yalnız kalan Şarkışla Belediyespor’un ligde ilk puan kayıpları yaşadığı haftada Elbistan Belediyespor’u mağlup ederek ligin farklı konuma gelmesine engel oldu.

İlk dakikalarda gelen gollerle maçı erken koparan Yeşilyurt Belediyespor kalan dakikalarda sezon başından beri sahaya yansıttığı futbolun gelişimine katkı sunan futboluyla maçı kazanan taraf oldu.

Harun’un ilk 11’de maça başlaması bu takımın özellikle hücum aksiyonları bakımından çok önemli.

Yanında Ramazan ve Mehmet gibi koşan ve rakibe baskı uygulan ikilinin olduğu orta sahada savunma arkasına paslar atan, oyunun sıkıştığı anlarda topu kenarlara göndererek takımın saha içinde daha etkin olmasını sağlaması kadar, hücum bölgesinde görev yapan Cemre ve Mert Ali’ye pozisyonlar hazırlaması takım için ne kadar önemli bir futbolcu olduğunu gösteriyor.

Hafta içinde ligin en tepesinde yer alan Şarkışla Belediyespor’un Arkas İstiklalspor deplasmanında kazanması halinde büyük avantaj sağlayacağını ve Yeşilyurt Belediyespor’un işinin artık mucizelere bağlı olduğunu yazmıştım.

Elbistan Belediyespor maçı ligin dönüm maçı oldu.

Yeşilyurt Belediyespor’un coşkulu futbolu ve ligin bilinen oyun karakterinin üstüne çıktığı bazı bölümlerde ortaya koyduğu etkili futbolun karşılığı daha farklı bir skor ortaya çıkarmalıydı.

İbrahim ve Deniz’in sürekli olarak hücum bölgesine destek vermesi kadar,

Mert Ali ve Cemre’nin rakip savunma arasındaki yaptıkları çapraz koşular, Engin’ın Cemre’ye yakın olduğu anlardaki etkili futbolu maçın görsel hale gelmesi için yeterliydi.

Maçta skor üstünlüğü ele geçiren Yeşilyurt Belediyespor’un sanki maç berabereymiş gibi rakibe uyguladığı baskı, maçın son bölümlerinde savunmanın ortasında görev yapman Erhan’ın topla hücum bölgesine geçmesi, Mert Ali ve Engin’in sürekli olarak rakip savunmayı rahatsız etmesi takım olmanın kendilerine sağladığı avantajlar oldu.

Maçın kendimce beklentileri arasında genç oyuncu Miraç’ın oyuna geç dahil olması oldu.

Oyuna girdikten sonra kendine uygun ortam genç futbolcunun becerisinin yukarıya taşınmasını da sağlayacaktı.

Skor olarak geride kalan Elbistan Belediyespor’un savunmasını orta sahaya kadar getirmesiyle birlikte Miraç’ın sprinter özelliğinin devreye girmesiyle maçın son bölümleri genç oyuncuyla savunmada az kişiyle kalan rakip arasında geçti.

Topla her buluşmasında rakip kalede etkili olan Miraç’ın bazı pozisyonlarda savunmaya yardım noktasında çabukluğunun kendisine sağladığı avantajı da takım savunması için kullanması lazım.

Maçın son anlarında takım arkadaşlarının topu kendisine göndermeleri, kenardan Hayatı hoca’nın uyarıları, tribünlerden gelen destek maç tecrübesi noktasında iyi bir deneyim oldu.

Bundan sonraki maçlarda da benzer şartlarda sahada yer alacaktır.

Genelde skor olarak öne geçilen maçlarda oyuna dahil olması halinde yeteneklerini daha yukarıya taşıyacaktır.

Harun’un oyunda olduğu anlarda daha etkili olacağını düşünüyorum.

Pivot hücum oyuncularına yakın olması halinde ikili mücadelelerde fiziksel anlamda daha iyi konuma gelecektir.

Bu ligde boş alan bulmak ve topu rakip kaleye kolay götürmek hiçte kolay değil.

Çabukluğuyla bu dezavantajlı ortamı kendine uygun hale getirebilir.

Elbistan Belediyespor maçında oyuna dahil olduktan sonra ortaya koyduğu performansın yukarıya taşınması için takım arkadaşlarının sağlamış oldu desteğin savunma yönünü de geliştirmesi lazım.

Pozisyona girme, adam eksiltme ve pas trafiğini de ilerleyen haftalarda daha iyi hale getireceğini düşünüyorum.

Bunları yaptığı zaman daha çok süre alacaktır. Bilinen yeteneklerini yukarıya taşıması için gerekli ortamın olası kendisi için avantaj.

Penaltı pozisyonunda yaptığı koşu ve zamanlama büyük futbolcuların yaptığı işler arasında yer alıyor.

İyi futbolcu olacağını ve iyi gere geleceğini benim gibi düşünenler oldukça fazla.

Her şey kendisine bağlı, Hayatı hoca’nın kendisine olan güvenini boşa çıkartmaması için bazı özelliklerini farklı noktalara taşıması halinde yolu yarılayacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları