Abdullah Ergün

Lig yeni başlıyor

Abdullah Ergün

Ligin ilk yarısında zorlu rakiplerle karşılaşan Yeni Malatyaspor’un deplasmanda oynayacağı Sivasspor maçıyla ikinci yarı kendisi açısından yeni başlayacak.

Hafta sonu kendi sahasında lider Başakşehir ile yaptığı maçı kaybeden Yeni Malatyaspor’un kalan maçlar içinde zorluk derecesi fazla olamayan rakiplerle karşılaşmaların olması yeni bir seri yakalanacağı anlamını taşıyor.

Ara transferde takıma katılan Kamara, Biforma ve Rabin’den beklenen verimi alamayan Yeni Malatyaspor’un hafta sonu oynayacağı yeni bir başlangıç olarak görülen Sivasspor maçını puanla kapatması halinde gelecek adına güzel bir sayfa açılabilir.

Kamara ve Biforma’nın eksikliklerinin sıkça hissedildiği son haftalarda takımın fiziksel anlamda olmasa da taktiksel ve beyin olarak geriye gittiği maçları izledik.

Başakşehirspor maçında takımın geldiği son nokta açık bir şekilde belli oldu.

Yeni Malatyaspor’u sezon başından beri ilk defa bu kadar defansif anlamda olduğu bir maç geride kaldı.

Issam, Seth, Murat Akça, Mustafa, Bülent ve Murat

Yıldırım’dan kurulu savunma hattının bu maç için özel birliktelik olduğunu rakip takımın teknik direktörü de maç sonunda açıklamıştı.

Buna paralel hücum bölgesinde yalnız kalan Adem’in bireysel yetenekleri Aleksic ve Guilherme içinde ilaç olacaktı.

Savunmanın önünde sadece Donald’ın tek başına verdiği destek bile Yeni Malatyaspor’a ne savunmada nede ofansif anlamda beklenen seviyeye getiremedi.

Başakşehirspor’un saha içindeki silahları oldukça fazlaydı.

Visca ve Arda’ya alınacak önlemler bazen yetmeyebiliyor, ilerlemiş yaşına rağmen sahanın en etkili ismi olan Emre’nin tek kişilik resitaline başta İrfan Can olmak üzere diğer futbolcularda ayak uydurunca Başak şehir çekinerek geldiği deplasman maçını kolay hale getirerek haftanın en karlı takımı oldu.

Sahada bekleneni veremeyen Yeni Malatyaspor’da oyuna sonradan dahil olan Barış’ın bireysel anlamda takımın ofansif görüntüsüne kattığı olumlu tepkinin bundan sonraki maçlar için iyi bir referans olacağını Erol Bulut’un da bu yönde değişimi hataya geçireceğini umuyorum.

Yeni Malatyaspor, saha içinde yaşadığı sıkıntılara rağmen ideal kadrosuyla sahada yer alması halinde ligin dengelerini bozmaya devam edecektir.

Ziraat Türkiye kupası maçında Galatasaray engelini aşması halinde kupa oldukça yakın mesafeye gelecek.

Ligde işlerin son haftalarda kötü gitmesinin ana nedeni önemli oyuncaların sakatlıklarından dolayı forma giyememeleri olduğu biliniyor.

Sıvasspor maçında Kamara hamlesinin gerçekleşmesi halinde iyi bir serinin ilk halkası ortaya çıkabilir.

Yazarın Diğer Yazıları