Abdullah Ergün

Kupa performansı

Abdullah Ergün

Ziraat Türkiye kupası maçında Bodrum Belediyespor ile karşılaşan Yeni Malatyaspor'un kalesinde gördüğü goller atılan gollerin çok önüne geçtiği bir maç geride kaldı.

Antalya'da yapılan hazırlık kampında yapılan performans antrenmanlarından çok kadroya katılan ve kadrodan ayrılan futbolcuların konuşulduğu ortam sonrasında kupa mesaisinde sahaya yansıyan görüntü kafaları karıştırdı.

Bu takımın atan ve attırmayan iki önemli oyuncusunun başka takımlara gitmesi, Bodrum Belediyespor maçının farklı bir pencereden bakılmasını neden oldu.

Sadık'ın olmadığı savunma hattında Mina ve Gökhan ikilisin neler yapacağı, hücum bölgesinde Khalid gibi çok önemli bir oyuncun yerine görev yapan Ömer'in performanslarını mercek altına almıştık.

İlk yarıda konuk Bodrum Belediyespor'un ortaya koyduğu futbolun benzerini Sivasspor ve Ankaragücü'nü kupanın dışına ittiği maçlarda da izlemiştik.

Savunmasını sağlam tutan, bir şekilde rakip hücum oyuncularına boş alan bırakmayan Bodrum Belediyespor'un orta saha desteğini alarak hücuma çıktıkları anlarda bulduğu pozisyonları değerlendirme tuzağına Yeni Malatyaspor'da düştü.

Ömer'in kenardan Mustafa ve Pereria desteği olmadan etkili olacağını düşünmüyordum.

İkinci yarıda oyuna dahil olan Barış'ın boş alan bulduğu zaman etkili olması, Ömer'in ilk ayrıdaki olumsuz performansını biraz daha aşağıya çekmesini sağladı.

Savunmanın önünde görev yapan Murat Yıldırım ev Ahmet'in görev bölgelerinde çakılı kalmaları konuk ekibin alan savunmasında yaptığı başarılı işler sonrasında hareket alanı bulamayan Yeni Malatyaspor'un üçüncü bölgesini daha etkisiz hale getirmişti.

İkinci yarıda Murat Yıldırım ve Mustafa'nın yerine oyuna dahil olan Barış ve Donald'ın oyuna yaptıkları katkı o ana kadar sahada iyi girmeyen bazı şeylerin olumlu hale gelemsini sağladı.

Robin Yalçın hamlesi sonrasında üçlü savunmaya dönen Yeni Malatyaspor'un oyuna ağırlığı koyması geri dönüşü sağladı.

Issam ve Erkan'ın hücuma yaptıkları destek Bodrum Belediyespor'un maçın başından beri ortaya koyduğu takım savunmasının bozulmasını sağladı.

Sonuç olarak Yeni Malatyaspor, ulusal medyanın ilk haber olarak geçeceği olası bir haberin ortaya çıkmasına engel oldu.

İlk yarıda sahaya yansıyan futbolun hiçte hazırlık kampı gören takım performansına uygun olmadığı görüldü.

İkini yarıda yapılan oyuncu değişiklikleri ve sistem değişikliği ve her şeyden önemlisi süper lig takımı olmanın avantajını iyi değerlendiren Yeni Malatyaspor ikinci maça bir adım önde çıkacak.

Ömer ve Gökhan'ın daha dikkatli izlendiği maçta Gökhan'ın Mina desteğini aldığı zaman dilimin yukarıya çıkması halinde takıma katkı yapacağını düşünüyorum.

Yeni Malatyaspor'un kalesinde gördüğü gollerin final bölümünde Mina ve Gökhan'ın olması bu ikilinin şu an için ideal ikili olmadığını hazır bir Murat Akça'nın bu bölgede daha etkili olacağını düşünüyorum.

Hücum bölgesinde görev yapan Ömer için artık sıkıntılı süreç başlamış oldu.

Khalid takımdan ayrılması ve Adem'in sakatlılığından dolayı oynayamayacak olmasından dolayı işinin hiçte kolay olamayacağını bu bölgeye transfer yapılması yönünde Erol Bulut'un yaptığı serzenişin artık son bulması lazım.

Bodrum Belediyespor maçının her iki bölümde ortaya çıkan tablo bir yerlere mesaj niteliğini taşıyor.

Yazarın Diğer Yazıları