Abdullah Ergün

Kupa mesaisi

Abdullah Ergün

Ziraat Türkiye kupasında Etimesgut’u deplasman da mağlup eden Yeni Malatyaspor’da maça çıkan geniş rotasyonlu kadronun ortaya koyacakları futbol alınan skordan daha çok önem taşıyordu.

Mina, Rahman, Adem, Ahmet, Pereria dışında sahada yer alan futbolcuların zorlu lig maratonuna hazır hale gelmesi için kupa maçları teknik direktörler için mükemmel bir ortam

Etimesgut ile Malatya’da yapılan ilk maçta her şey bitmişti.

İkinci maçın sentetik sahada oynanacak olması kafalardaki soru işaretlerinin ilk sırasında yer alıyordu.

Ligde ikinci sırada bulunan takımın Bursaspor maçına sorunsuz gitmesi için maçtan alınacak olan sonuçtan çok rotasyonda kullanılacak oyuncuların form durumlarının maçın önüne geçmesini bekliyordum.

Mina’nın sahada olması, Bursaspor maçında kırmızı kart cezası nedeniyle forma giyemeyecek olan Sadık’ın yerini doldurması için önemliydi.

Savunmanın önünde görev yapan Sulley ve Ahmet’in lig maçalarında bu bölgede görev yapan futbolcuların savunmaya yakın olmalarına karşın kupa maçında ikisinin de forvete yakın olması ikinci yarı oynanacak olan ve geriye düşülene maçların bir provası niteliğindeydi.

Yeni Malatyaspor için Ziraat Türkiye kupası hedefi kendiliğinden gelişecektir.

Zirve mücadelesi verev ve lig sıralamasında ilk sırasında bulunan Başakşehir’ın de kupa hedefi noktasında ilerleyen haftalarda değişkenlik gösterebilir.

Son haftalarda iyi bir çıkış yakalayan Trabzonspor’un zirve yarışına ortak olmasıyla kupa hedefi ikinci planda kalabilir.

Avrupa’ya gitmek için en kısa yol Ziraat Türkiye kupasını almak.

Kendilerine Avrupa hedefini koyan takımların kupa maçlarında ideal kadrolarıyla sahada yer alması bu hedefin yerine getirilmesi için yeterli.

Yeni Malatyaspor’un son haftalardaki etkili futbolu kupa maçlarında da devam ediyor.

Rotasyonda kullanılan futbolcuların performansları da teknik heyet için alınana skor kadar önemli.

Etimesgut takımının sentetik sahada bilinen oyun karakterini sahaya yansıtma noktasında oraya koyduğu futbol turu getirmek için yeterli değildi.

Ahmet ev Sulley’ın iki yönlü oyunları kadar, Adem’in lig maçı performansını aratmayan futbolu, oyuna sonradan dahil olan Eren’in Akhisar maçında başlayan performansının devam etmesi maçın akıllarda kalan bölümleri arasındaydı.

Yeni Malatyaspor’un lig maçlarında ortaya koyduğu futbolun kupa maçlarında devam ettirmesi bizim için sürpriz değil.

Rövanş maçında Berkan ve Abdulsamet ile maça başlanılması geleceğe yönelik olumlu düşüncelerin başlangıç noktası açsından da önemliydi.

Yeni Malatyaspor için artık hem lig hemde kupa hedefi önemli hale geldi.

Kadro yapısında yer alan futbolcuların her iki kulvarda hazır olmaları takımın geleceğini de olumlu etki yapacaktır.

Süper ligde yer alman takımların bilinen sıkıntılarla mücadele etmesi, Yeni Malatyaspor’u farklı noktalara taşıyabilir.

Süper lig sıralamasında bulunduğu yerin tesadüf olmadığını artık ulusal medyadaki arkadaşlar geçte olsa anladılar.

Bunun olumlu getirisini daha kapsamlı hale getirilmesi için bu şehirde futbol adına şimdiye kadar yapılmamış olan futbol doğruların hayata geçirilmesi lazım.

Ziraat Türkiye kupası maçında sentetik saha dezavantajlına rağmen lig performansını aratmayan oyun disiplinini sahaya yansıtan Yeni Malatyaspor için artık saha dışında da olumlu gelişmelerin yaşanması lazım.

Yazarın Diğer Yazıları