Abdullah Ergün

Kulüpler kapanma aşamasına geldi

Abdullah Ergün

Süper ligle yatan ve kalkan bir futbol izleyici kitlesi var.

Televizyon ekranlarında sabahlara kadar devam eden programların ana temasını üç büyüklerin de yer aldığı süper lig takımları oluşturuyor.

Yakın zamana kadar Yeni Malatyaspor'unda mücadele etliği TFF 1. lig ve diğer alt liglerde kulüpler sıkıntılar içinde mücadele ediyorlar.

TFF 1. lig takımlarından Eskişehirspor bu kulüpler arasında yer alıyor.

Türkiye'de futbol taraftar sıralamasında büyük kulüplerden sonra gelen Eskişehirspor süper lig macerasından sonra kulübün harcama yöntemlerinde yapılan yanlışlar sonrasında bugün TFF 1. ligde kalma mücadelesi veriyor.

Alt yapıdan gelen genç futbolcularla var olma ve onur mücadelesi veren Eskişehirspor tıpkı Malatyaspor, Diyarbakır, Kocaeli, Orduspor kulüplerinin bir zamanlar yaşadığı sıkıntılar sonrasında tarih sayfalarında yerini almak üzere.

Özellikle yabancı futbolcuların forma giydiği dönemlerde ödeme noktasında sıkıntı yaşayan kırmızı-siyah takımın yönetim kadrosunun bu işi abartılı hale getirmeleri sonucu futbol şehri olarak adlandırılan kulüp bugün bütün yükü genç oyunculara yüklemiş durumda.

Futbolumuzu idare edenler aldıkları kararlarla Türk futbolunu ileriye taşıdıklarını sanan yöneticilerin yanlış uygulamaları kulüpleri daha da zor duruma getiriyor.

Sadece süper lige odaklanan ve süper ligin marka değerini yukarıya taşıyacağız diye akıl almaz kararlar alan futbol federasyonu alt liglerde yer alan takımların içinde bulundukları durumların ortadan kalkmasına yönelik çözüm noktasında zorlanıyorlar.

Türk futbolunun geleceğinin hiçte iyi olmayacağını şu anda liglerde yaşanan sıkıntılardan anlaşıyor.

Yabancı futbolcu sayısı konusunda zamanın Futbol Direktörünün bilgisiyle skandal bir karara imza atan futbol federasyonu önümüzdeki yıllarda kulüplerin yabancı futbolculara ödeme noktasında problemlerin yaşanmasıyla UEFA'nın küme düşürme kararlarıyla karşı karşıya kalacaktır.

Hiç olmazsa bu tehlikenin aşağıya çekilmesi için yabancı futbolcu sayısında belli bir kriteri hayata geçirin.

Ülkemiz kalite noktasında belli bir seviyenin altında kalan yabancı futbolcularla dolu.

Avrupa'da görev yapan yabancı teknik adamların Türk futbolcuları için " dünyanın en yetenekli oyuncularının yer aldığı ülkeler arasında Türkiye'de bulunuyor" açıklamalarına rağmen kendi ülkesinde yerli futbolculara sahip çıkma noktasında yabancı futbolcu sayısıyla darbe indiren futbol federasyonu hata üstüne hata yapmaya katkı devam ediyor.

Bu sene son defa uygulanan U21 liglerinin kaldırılmasıyla futbolumuzu ileriye taşıyacağını sananlar yine yanılgı içindeler.

Yazık oluyor gençlerimize...

Dışarıdan gelen yabancı futbolcularla yapılan sözleşmelerde kalacağı lüks oteli bile sözleşmeye yazdıran kulüpler aynı hassasiyeti yerli futbolculara göstermeyen kulüp yöneticileriyle bu işin olmayacağı zaten belli.

Yetenek noktasında çok iyi konumda olan ülkemiz yabancı futbolcuların en yoğun olduğu dönemde yaşama mücadelesi veriyorlar.

Bu işin abartılı hale gelmesine neden olan kulüpler yakın zamanda ödemeler noktasında sıkıntılar yaşayınca UEFA'nın yaptırmaları ve küme düşme kararlarıyla baş başa kalacaklar.

Mevcut futbol federasyonunun aldığı kararların ne kadar yanlış olduğu göreve gelen federasyon başkanının açılamalarıyla gündeme gelecektir.

O zamana kadar tarih sayfalarında yerini alacak olan kulüpler bu yanlışların kurbanı olmaya devam edecektir.

Yazarın Diğer Yazıları