Abdullah Ergün

Kulübe şimdi daha zengin

Abdullah Ergün

Ziraat Türkiye Kupası maçında Kırklarelispor’u konuk eden Yeni Malatyaspor ortaya koyduğu futbolun karşılığını sadece tur atlamakla almadı aynı zamanda kulübenin de zengin hale geldiğini gösterdi.

Ligde fazla zaman almayan bazı futbolcuların performansları uzun lig maratonunda Teknik Direktör Erol Bulut’un bazı maçlarda yapacağı sistemler içinde avantaj teşkil edecektir.

Savunmanın ortasında görev yapan Gökhan, Mina ve Sadık’ın olası olamayacağı maçlar için iyi bir alternatif oyuncu olduğunu gösterdi.

Orta sahada da benzer bir durum ortaya çıktı. Sulley’ın maç süresince oyunun iki yönünü başarılı bir şekilde uygulaması Erol Bulut’a ayrı bir heyecan yaratmıştır.

Konuk Kırklarelispor’un ortaya koyduğu futbolu bekliyorduk.

Orta sahayı kalabalık tutup savunmayı daha disiplinli, hale getirme düşüncesi oyunun büyük bölümünde etkili oldu.

Yeni Malatyaspor ise maçın başından itibaren değişik oyun sistemlerini belli aralıklarla uygulayarak kalabalık rakip savunmayı açma düşüncesini normal karşılıyorum.

Bu tip maçlarda iyi futboldan çok kulübenin daha zengin hale gelmesine yönelik oyun anlayışının ortaya çıkması önemliydi.

Süper ligde maçlar oynandıkça ideal kadro üzerende yıpranmalar oluyor.

Yeni Malatyaspor’un son lig maçında Mina’nın yokluğunda forma şansı bulan Murat Akça’nın performansını görünce kupa maçları daha önemli hale getiriyor.

Kırklarelispor maçında orta sahada görev yapan Sulley’ın futbolunu gördükten sonra Murat Yıldırım ve Donald’ın olmadığı haftalarda fazla sıkıntılar yaşanmaz..

Aynı şeyler Gökhan içinde geçerli.

Yeni Malatyaspor’un kadro derinliğini ele geçirmesi Erol Bulut’un değişik oyun planlarını hayata geçirmesi içinde çok önemli.

Kupada tur atlamanın bu yönden büyük avantajı oldu. Bundan sonra oynanacak olan kupa maçlarında da alt yapıda görev yapan bazı futbolcularda forma şansı bulacaklar.

Kırklarelispor maçında maçın başında oyunu koparacak skor ortaya çıkmış olsaydı, U 21 takımında görev yapan ve maç kadrosunda bulunan Fatih oyuna dahil olacaktı.

Fakat Ziraat Türkiye kupası maçlarında yaşanan sürpriz sonuçlar bazen farklı yöne taşınabiliyor.

Maçların başlamasıyla birlikte maç skorlarına bakanlar ilk olarak süper ligde yer alan kulüplerin maçlarına bakıyorlar.

Ortaya çıkan sürpriz sonuçlar sonrasında farklı konuların farklı ayrıntılarını yakındakilerle paylaşıyorlar.

Süper ligde yer alman bazı kulüpler artık kupada yoklar. Kupanın maddi yönünden çok manevi yönünün daha önde olduğunu düşünüyorum.

Maç kadrosunda sıkça yer almayana veya az süre alan futbolcuların son halleri ve performanslarını maç havasında görmek her teknik direktörün yaptığı işlerin başında geliyor.

Yeni Malatyaspor, Kırklarelispor maçında bunu doyasıya yaşadı.

Bazı futbolcuların performansları kulübe için büyük avantaj olduğu gibi Dia gibi maliyetli bir futbolcunun iyi niyetine rağmen maç içindeki performansı gecenin en sıkıntılı konuları arasında ilk sırada yer aldı.

Yaşanan olumsuz görüntünün aksine Gökhan ve Sulley’ın maç içindeki dengeli ve başarılı futbolları saha içinde yaşanan tek olumsuzluğun üstüne ilaç gibi geldi.

Yazarın Diğer Yazıları