Abdullah Ergün

Kongre Heyecanı

Abdullah Ergün

Liglerde yer alan kulüpler içinde en çok kongre yapan takım olan Yeni Malatyaspor’da pazar günü yine kongre heyecanı yaşanacak.
Bu kongreyi diğer kongrelerden ayıran en büyük özellik ise transfer tahtası kapalı olan ve ligin sonuna demir atan takımda başkanlık yapmak isteyenlerin sayı olarak fazla olması.

Adil Gevrek ’in kongre kararını açıklamasından sonra adayların ortaya çıkması en çok Adil Devrek’i şaşırtmış oldu.

Kendisinin aday olup olmayacağı henüz belli değil.

Başkanlık için adayların ortaya çıkmasından sonra yine bilinen sürprizlerinden birisini daha hayata geçiren Adil Gevrek, başkan adaylarının kulüp üyeliği süresini 5 yıla çıkartması ve belli bir ücretin verilmesi gibi bir uygulamayı ortada bulunmayan karar defterine yazarak başkan adaylarını zor durumda bıraktı.

Bu kulübün Adil Gevrek’ten kurtulmasını isteyenler pazar günü yine hayal kırıklığı yaşayabilirler.

Türk futbolunda son yıllarda yönetim noktasında yaşanan sıkıntıların süper ligden alt liglere doğru artarak devam ettiği gerçeği karşımızda duruyor.

Yeni Malatyaspor’un süper ligde futbol olarak rahat durumda olduğu yıllarda yazdığımız yazılarda bugünleri işaret etmiştik.

Kulübü tek adam modeline uygun yönetmeye çalışan ve bunda da başarılı olan Adil Gevrek, yıllar geçtikçe sahadaki sonuca odaklı fubtol bilgisine karşın futbolun arka bahçesinde çağ atladığını, bununda kafasında oluşan yönetim modelinde kendince hedefe ulaştığını düşünüyorum.

Delege konusunda kendi akraba ve köylülerinin ön planda olması mevcut başkanın bugünlere gelmesine doğrudan katkı yapması beraberinde süper lig kulüplerinin borç bakiyesine benzer bir tablonun ortaya çıkmasına doğrudan katkı yaptığını görüyoruz. 

Yapılan her kongrede “ibra “gibi kulüplerin geleceğine her açıdan etki yapan bir gerçeğin kaldıran eller sonrasında hayata geçmesiyle birlikte kaçınılmaz sonun ortaya çıkması en çok Yeni Malatyaspor’da yaşanıyor.

Kongre sonrası yazılanlar ve konuşulanların ışığında yaşananlar zamana yenik düşüyor.

Pazar günü yapılacak olan kongrenin geride kalan kongrelere göre daha hareketli geçmesi bekleniyor.

Yazarın Diğer Yazıları