Abdullah Ergün

Klasik lig hazırlıkları

Abdullah Ergün

Futbolda yeni sezon hazırlıklarının ne kadar önemli olduğu ligin ilk haftalarında alınacak olan sonuçlardan belli olacaktır..

Hazırlık kampından önce yapılan transferlerin hazır hale gelmesi kadar sözleşmesi devam futbolcularla olan uyum sorununun en aza indirilmesi gibi klasik bir beklentinin de aralarında olduğu sezon öncesinin negatif görüntülerini yaşayan kulüp sayısının fazlalığı bu sezon ligin havasını olumsuz hale getirebilir.

Yeni Malatyaspor'un izlediği transfer politikasının yanlış olduğunu düşünenler kadar şu ana kadar kadroya dahil edilen futbolcuların beklentileri karşılayamayacağı düşünenle takımın ligdeki ilk hafta maçına kadar sabretmeleri gerekecek.

Benzer durum geçtiğimiz sezonda yaşanmıştı. Lige yeni çıkan ve şampiyon olan kadroda yer alan futbolculardan oluşan iskelet kadronun yanına özellikle yabancı futbolcuların katkı yapması halinde başarılı bir sezon yaşanacağını düşünenler haklı çıktılar.

Futbolda başarılı olmak için sayı olarak fazla transfer yapmaya gerek yok.

Birbirlerinin tamamlayan oyuncu grubuyla yakalanan ilk sezon başarısından sonraki sezonlarda az futbolcu transfer etmek ve artık takıma katkı yapamayacak olan futbolculardan bazılarıyla yolları ayırmak yeterli olacaktır.

Süper ligimizde bu işi en iyi yapan kulüpler arasında Başakşehir takımı ilk sırada geliyor. Kulüp yapılanması ve Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın futbol mantalitesinin birleşmesiyle ortaya istikrarlı şekilde yoluna devam eden bir Başakşehir takımı çıktı.

Şampiyonluk yarışını ligin son haftasına kadar kovalayan ve her maça aynı futbol düşüncesiyle çıkan Abdullah Avcı'nın bu senede aynı başarıyı göstereceğine inanıyorum.

Büyük kulüplerin kıskandığı futbol yapısına sahip olan Başakşehir takımının aynı sistemi devam ettirmesi halinde diğer kulüplerde benzer yapılanma içine girmek için mücadele edeceklerdir.

Yeni Malatyaspor'un ligde kalıcı olması için Teknik Direktör Erol Bulut ile uzun sürfeli bir sözleşme yapması lazım.

Bunun nedenlerini anlatan onlarca yazı yazdım. Futbolda başarının temelinde istikrar yatıyor. Sıkça değiştirilen teknik direktör değişiklikleri ve transferde yaşanan futbolcu enflasyonuyla ligde başarılı olunamayacağına dair çok örnekler var.

Futbolun temel kuralları içinde teknik direktör ve alt yapı konuları ön plana çıkıyor.

Teknik direktöre güven duyulması halinde yöneticilerin işi biraz daha kolaya hale geliyor.

Yeni Malatyaspor'un başında alt yapı modelini çok iyi bilen bir teknik direktör var.

Sağlıklı bir alt yapı kaynağının ortaya çıkması için teknik direktör Erol Bulut ile Almanya'da kulüplerin başarılı şekilde uygulamaya koydukları modelin bir benzerinin Malatya'da gerçekleştirmek için mutabakata varmaları lazım.

Bu işin ana temasını yurt dışında bulunan gurbetçi genç futbolcuların yanı sıra yakın zamanda Güneydoğu’da yapılan seçmelerle takıma kazandırılan genç oyuncuların birliktelikleriyle oluşturulacak olan alt yapının her türlü sorunlarının karşılanması yeterli olacaktır.

Yeni Malatyaspor'un alt yapısında yıllardır aynı ekibin görev yapması büyük avantaj.

Tesisler noktasında geçmişe göre çok daha iyi bir ortam var.

Tek eksik bu uygulamayı hayata geçirecek yürekli futbol adamlarına ihtiyaç var.

 Yeni Malatyaspor'un profesyonel kadrosunda yer alan futbolcuların yeterli olup olmadığı konularının sıkça konuşulduğu sezonları daha çok konuşuruz.,

Ligde işler iyi giderken alt yapıya gerçek anlamda reform niteliğindeki değişimlerin uygulamaya konması halinde, bugün maliyetlerin yüksekliği karşısında transfer yapmada sıkıntı yaşayan yönetim kurulu daha farklı konulara kafa yormak zorunda kalacaklardır.

Yazarın Diğer Yazıları