Abdullah Ergün

İlk maçta yaşanan sıkıntılar

Abdullah Ergün

Lige iyi başlamak her kulübün temenni listesinde her zaman ilk sırada yer alıyor.

Transfer sezonunda takıma katılan futbolcuların uyum sorunun en çok hissedildiği maç sezonun ilk haftasında oynanan olan maçlar olmuştur.

Yeni Malatyaspor eksik oyuncular ve sahadaki performansında sıkıntılar yaşamasına rağmen Göztepe deplasmanından galibiyetle ayrılarak geçen sezon olduğu gibi lige galibiyetle giriş yaptı.

Sahadaki oyun beklentilerin gerisinde kaldığı bir maç oynandı.

Teknik Direktör Erol Bulut'un olası puan kayıpları yaşaması halinde mazeretlerinin çok olduğu bir maç geride kaldı.

Yeni Malatyaspor orta sahasında görev yapan Murat Yıldırım ve Azubike'nin olmadığı maçta hem savunma hem de hücum bölgesinde görev yapan futbolcular beklentilerin altında kaldılar.

Buna ilaveten Ahmet, Guilherme, Aleksic gibi ilk defa forma giyen futbolcuların oyum suresi ve  Dia ve Adem'ın sadece hücum bölgelerinde kalmaları takım savunmasına yardım noktasında bekleneni verememelerine rağmen Yeni Malatyaspor'un maçı kazanması ligin ilk haftasının konuşulan konular arasında  haklı olarak yerini aldı.

Erol Bulut'un maç öncesi önlem listesinde Rahman'ın kenarda olması, Seth ve Chebeke'nın savunmanın sağında ve solunda görevlendirilmesinin tek nedeni Göztepe'nin hücumdaki etkili ismi olan Halil'e boş alan bırakılmaması ve savunma arkasına atılan toplarda bilinen etkisinin aşağıya çekilmesi için çabuk kenar savunma oyuncularına yer vermesi oldu.

Bu düşüncenin tam anlamıyla başarıya ulaştığı söylenemez.

Kenar hücum oyuncuları Adem ve Dia hiç savunmaya yardım etmedikleri gibi daha önce Azubike ve Murat Yıldırım ile savunma oyuncularının daha rahat konumda oldukları geçen sezon performanslarının aksine Ahmet, Guilherme, Adem ve Dia takım savunmalarında bekleneni verememeleri sahada dokuz kişi kalan Göztepe, Yeni Malatyaspor'un sahadaki olumsuz görüntüsü karşısında maçı beraberliğe getirmesi hatta galibiyete ulaşacak pozisyonlara girmesi sezonun ilk maçında sarı-kırmızılı ekip için güzel bir uyarı oldu.

Bu takımın transfer döneminde izlediği yol haritasının o kadar da iyi olmadığı ilk maçta ortaya çıktı.

Maçın içinde yaşanan en büyük aksaklık Murat Yıldırım ve Azubike'nın olmadığı orta saha bölgesi oldu.

Yeni Transferler için sağlıklı bilgiler yazmamız için Murat ve Azubike'nin sahada yer aldığı maçları görmek lazım.

Bu iki futbolcu bu sezonda Yeni Malatyaspor'un en önemli isimleri olacakları Göztepe maçında ortaya konan futboldan belli oldu.

Dia ve Adem'in takım savunmasına katkı noktasında beklentilerin verememesinin ana nedenlerinin başında orta sahada görev yapan Ahmet ve Guilerme'nin Azubike ve Murat Yıldırım'ın boşluğunu dolduramaması oldu.

Maçın belli bölümlerinde savunmanın ortasında görev yapan Sadık ve Mina ikilisi bile sıkıntı yaşadılar.

Yeni transferlerin Yeni Malatyaspor'un ezbere bildiğimiz oyun kültürüne ayak uyduramadıkları ilk maçta ortaya çıktı.

Maçın en önemli isimi bana göre Yeni Malatyaspor savunmasında görev yapman Seth oldu.

Çabuk ve hücuma çıkışlardaki dengeli görüntüsünü gördükten sonra Yeni Malatyaspor yeni statüsü konumunda önemli bir oyuncuyu kazanmış oldu.

Aleksic'ın attığı golde yaptığı orta tam usta futbolcuların yaptığı ortalar gibiydi.

Artık Chabeke'ın görev yapamayacağı maçlarda Seth takım için bir kazanç oldu.

Maçta kırmızı kartla oyun dışı kalan Chebeke'in olmadığı Yeni Malatyaspor savunmanın  Fenerbahçe maçında zorlanacağını fakat Seth'ın Göztepe maçındaki performansı sadece Fenerbahçe maçı için değil uzun lig maratonunda savunmaya büyük katkı yapacaktır..

Yeni Malatyaspor, Göztepe maçında aldığı galibiyetle artık bu ligin takımı olduğunu ortaya koydu.

Göztepe gibi zor bir deplasmanda seyirci baskısına rağmen ve her şeyden önemlisi ortaya koyduğu futbolun vasatın üstüne çıkamamasına rağmen maçı kazanması ligin ilk haftalarındaki zorlu fikstürün ilk adımının geride kalması, Fenerbahçe maçıyla devam edecek olan maçların sürpriz sonuçlar ortaya koyacağını gösteriyor.

Yeni transferler için bekleme süresinin aşağıya çekilmesi kadro derinliği içinde çok önemli.

Murat Yıldırım ve Azubike'nin takıma dönmeleri halinde geçtiğimiz yıl sahaya yansıyan disiplinli futbolun farklı bir versiyonu sahaya yansıyabilir.

Yazarın Diğer Yazıları