Abdullah Ergün

İlk izlenimler

Abdullah Ergün

Yeni Malatyaspor’un Gazişehir Gaziantep takımıyla yaptığı maçını izlerken bu takımın bu sene işinin hiçte kolay olamayacağını düşündüm.

Hazırlık kampında sakatlanan ve sıra son olarak takıma katılan yeni transferlerin forma giymediği maçta yine geçtiğimiz sezon takımın yükünü çeken futbolcuların performansları bu senede belirleyici olacak gibi gözüküyor.

Ertaç, Sadık, Murat Yıldırım, Chebake ve Khalid’in maçın uzatma dakikalarına kadar oyunda kalmaları Teknik Direktör Erol Bulut’un ligin ilk haftasında karşılaşacağı Göztepe maçının da iskeletini oluşturacaktır.

Bilinen oyun karakterleriyle sahada yer alan isimlerini yazdığım futbolcuların fizik olarak iyi konumda olmaları sıkıntılarla boğuşan kadronun en iyi tarafını oluşturuyor.

Sadık, her zamanki gibi yanında kim olursa olsun yine aynı ciddiyetle sahada yer aldı.

Benim için en büyük sürpriz ise orta sahada Murat Yıldırım’’ın sadece savunmasıyla değil atılan iki gole yapmış olduğu katkı oldu

Tecrübeli futbolcunun zorlu maratonda takımın oyun kurucu noktasında Erol Bulut’un jokeri olacağını gördük.

Futbolun basit ve topun en kısa zaman süreci içinde rakip kaleye gitme düşüncesinin hayata geçtiği günümüz futbolunda Murat Yıldırım’ın takım içinde ne kadar önemli bir futbolcu olduğu bir kez daha görüldü.

Yeni transferlerden Aleksis’ın yeni sezonun oyun kurgusu işçinde önemli bir yere sahip olacak 4-4-1-1 veya 4-4-2 sisteminin önemli ismi olacak.

Topu iyi kullanan ve Khalid ile olan uyumu takımın hücum noktası kadar ideal kadronun önemli isimleri olacak olan Murat Yıldırım ve Azubike içinde önem taşıyor.

Chebake, takımın savunma futbolu kadar savunma oyuncularının hücum bölgesine yapacağı katkının bu sene daha da ön plana çıkacağı sistemin başrol oyuncusu olacak.

Gazişehir Gaziantep maçında sürekli olarak hücuma çıkan ve Murat Yıldırım’ın hızlı hücuma çıkma düşüncesinin verdiği katkıyı etkili kullanması Erol Bulut’un sınırlı kadro yapısında yaşadığı sıkıntılı ortamın mutlu yönünün sahaya yansımasını sağladı.

Yeni Malatyaspor için en doğru yorum için yeni transferlerin takıma katılmalarını beklemek lazım.

Hazırlık kampında yer almayan Pereria’nın oyuna dahil olduktan sonra fizik olarak ne kadar kötü durumda olduğunu görmek benim için tan bir sürpriz oldu.

Geçtiğimiz yıl topu öne taşıyan ve Chebeke ile iyi bir uyum yakalayan Fransız futbolcunun transfer sezonunda kendince aldığı ilk kararın ne kadar yanlış olduğu sahadaki görüntüsünden belli oldu. Şimdi kendisi gibi yine takımdan gönderline fakat tekrar takıma dönen Nacer’in hazır hale gelmesini bekleyeceğiz.

Yeni transfer Aleksis’in maçta oyunda kalması, Erol Bulut’un kafasındaki hücum ataklarında neler yapabileceğini görmesi açından çok önemliydi.

Ben fizik ve mental olarak hazır olan bir Nacer’in Aleksis’den daha çok katkı yapacağını düşünüyorum.

Gerek Aleksis gerek Nacer’in başarılı olması için sahada Murat Yıldırım ve Azubike’nin olmaları kendileri için büyük şans.

Gazişehir Gaziantep maçında Azubike’nin olmadığı orta sahada hem savunma noktasında hemde hücum anlamında iyi bir performans ortaya koyan Murat Yıldırım yanında görev yapan İsmail’in maç içinde etkili olduğu bölümler de ön plana çıkmasına da olumlu katkı yaptı.

Khalid’in hem rakip savunma hemde savunmaya yardım noktasında kaldığı yerden devam etmesi çok iyi.

Yeni transferlerin en kısa sürede takıma katılması halinde ligin ilk haftalarında oynanacak olan zorlu maçların zorluk derecesini aşağıya çekişebilir.

Aksı taktirde geçen sezonunun yükünü çeken futbolcularla ligin ilk haftalarındaki zorlu maçlar oynanacak.

Nasıl bir sonuç ortaya çıkar? Sorusunun cevabı ise; bildiğimiz oyuncuların bilinen oyun kültürlerini geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine sahaya yansıtmaları halinde yeni transferlerin takıma katılma süreleri hatta kadroya girme düşünceleri kimsenin aklına dahi gelmez.

Hatta çok değişik görüşler ve sitemlerin yer aldığı ortamlar yaşanabilir.

Yazarın Diğer Yazıları