Abdullah Ergün

İlk Ders Konya'dan

Abdullah Ergün

Geçtiğimiz yıl ligin en iyi savunma yapan ve hücum bölgesine etkili giden takımlar arasında yer alan Yeni Malatyaspor, bu sezon bu özelliklerin çok uzağında lig macerasına devam ediyor.

Azubike ve Murat Yıldırım olmadığı Yeni Malatyaspor’da savunmanın artık nefes alacak zamanı kalmadığını Konyaspor maçında gördük.

Nijeryalı futbolcunun oynadığı futbolu beğenmeyenler Konyaspor maçında Yeni Malatyaspor orta sahasında yaşanan sıkıntıları gördükten sonra neler düşündüklerini merak ediyorum.

Azubike’nin 2 milyon Euro’ya satıldığını ve bu rakamın iyi olduğunu düşünenler Azubike gibi bir futbolcuyu 4 milyon Euro’ya bulunamayacağını biliyorlar mı?

Azubike ve Murat Yıldırım ikilisi geçen sezon Aytaç gibi savunma yönü daha iyi olan bir futbolcuyu forvet arkasında ligin en iyilerinden birisi yapmıştı.

Konyaspor maçında forvet arkasında görev yapan Aleksic’in başarılı olması için savunmanın önünde oynayan Rahman ve Guilherme’nin performansları belirleyici olacaktı.

 Guilherme ve Aleksic’in bir arada olması bu takım için büyük lüks.

Seth’in performansı karşında kendini savunmanın solunda bulan Chabeke’nin Cissokho gibi bir ustanın yerini doldurması imkansız.

Konyaspor, Yeni Malatyaspor’u en hassas yeri olan savunmanın ortasından vurdu.

Guilherme ve Rahman ikilisin dağınık görüntüleri gol dakikasında ortaya çıkan tek yanlış değildi.

Guilherme’nın savunma arkasına top atma düşüncesi görev yaptığı bölgeyi terk etmesi anlamı taşıyınca savunmanın önünde tek kalan Rahman fizik olarak iyi konumda olan Konyasporlu oyuncular karşında yalnızları oynamasına neden oldu.

Hala hazır hale gelemeyen Pereria’nın Konyaspor’un boş alan bırakmaması karşında beklentilerin altında kalması buna ilaveten Erol Bulut’un Adem’i en uçta oynatıp Khalid’i kenarda görevlendirmesi, oyuna sonradan dahil olan Dia’dan hala iyi şeyler ortaya koyması yanlışlar listesinin ilk sırasında yer alıyordu.

Maçın sonlarına doğru boş alan bulan Konyaspor, farkı yakalayacak pozisyonlar bulması Yeni Malatyaspor’un denge futbolunun şimdilik geride kaldığını gösteriyor.

Bu takımın dengesi bozuldu.

Transfer politikasının ne kadar yanlış olduğu Konyaspor maçında ortaya çıktı.

İskelet kadronun beklentileri karşılaması için takıma katılan yeni futbolcuların katkı yapmasını bekleneler hayal kırıklığı yaşadılar.

Dolant ve Murat Yıldırım ‘ın takım acilen katılmaları lazım.

Aleksic ve Guilherme ikilisinin bir arada olması takım savunması için büyük risk.

Konyaspor, Yeni Malatyaspor’a topu verip topun arkasına geçtiği anlarda Yeni Malatyaspor’a boş alan bırakmadı.

Yeni Malatyaspor’un topa daha çok sahip olduğu anlarda Yatabare ile rakip kalede tek kişilik futbol görseli takımına büyük katkı yaptı.

Yeni Malatyaspor’un topladığı puanların oynadığı futbol ile orantılı olmadığını daha önceki yazılarımda yazmıştım.

Bu takımın en büyük artısı olan orta saha etkinliğinin tekrar yaşanması lazım. Donalt ve Murat Yıldırım ile bu açık kısmen kapatılabilir.

Konyaspor oyunun iki yönünü en iyi şekilde ortaya koyarak haklı bir galibiyet aldı.

Yazarın Diğer Yazıları