Abdullah Ergün

İlk defa yaşandı

Abdullah Ergün

Bölgesel amatör ligde Malatya’nın iki takımı arasında oynanan maç nefesleri kesemedi.

Bölgesel amatör lige geride kalan sezonlarda Malatya’nın iki takımı arasında oynanan ve büyük çekişmeye sahne olan maçlardan çok farklı bir maç geride kaldı.

İnönü Üniversitesi takımında hafta içi yaşanan gelişmeler sonrasında antrenmana çıkmayan futbolcuların Yeşilyurt Belediyespor karşısındaki performansları farklı mağlubiyete engel olamadı.

Ligin ilk yarısında oynanan ve büyük bir mücadeleye sahne olan maçın çok uzağında ki maçta Yeşilyurt Belediyespor maçı çok rahat kazandı.

Bu maç için futbolcuların ekstra motive olmalarına gerek yoktu.

İnönü Üniversitesi futbolcularının maç içindeki görüntüleri ve ruh halleri sürpriz bir sonuç ortaya çıkartamadı.

Yeşilyurt Belediyespor’da Cuma ve Harun’un ikinci bölgedeki etkili oyunları Mert Ali için güzel bir maç oldu.

Harun attığı gol ize maçın en güzel görüntüsünü ortaya koydu.

Yeşilyurtspor’un sezonun ilk haftalarında ortaya koyduğu mücadeleden uzak olması bir anlamda İnönü Üniversitesi takımının ortaya koyduğu görüntünün biraz yukarısındaydı.

Yeşilyurt Belediyespor’da maçın son bölümlerinde oyuna dahil olan Miraç’ın attı gol ve mücadeleci futbolu Yeşilyurt Belediyespor’un gelecek sezon yaşanacak olan takım değişime büyük katkı yapacaktır.

Kalan maçlarda teknik heyetin başta Miraç olmak üzere alt yapıdan gelen genç futbolculara daha fazla süre tanıması maddi ve manevi anlamda avantajlı bir durum ortaya çıkartacaktır.

Malatya debisi gerek medya gerekse taraftar noktasında en az ilgi gören maç olarak hatırlanacaktır.

Maç içinde iki takım futbolcularının antrenman havasındaki maçta maç içinde yaşanan sohbet ortamları az sayıdaki maçı takıp eden futbolseverlerin Yeni Malatyaspor-Trabzonspor muhabbetlerinin de yaşanmasına neden oldu

Bölgesel amatör ligde arık sona yaklaşılıyor.

Yeşilyurt Belediyespor’un ilk defa bu sezon hedeften uzaklaşmasına Malatyalı futbolseverler hiç alışık değiller.

Daha önce ligi son haftaya kadar kovalayan 44 Malatyaspor şampiyonluğa çok yaklaşmasına rağmen mutlu sona ulaşamadı.

Yeşilyurt Belediyespor’da benzer kaderi yaşayan takım oldu.

Yaşanan şampiyonluk mücadelesinde hep il takımlarıyla zirve yarışı veren temsilcimiz bu sezonda Adıyaman, Pertek, Dersim gibi il takımlarıyla mücadele içine girdi.

Aslında bu sezon şampiyonluk mücadelesi veren takım sayısının sezon başında fazla olması Yeşilyurt Belediyespor ‘a avantaj sağlayacağını düşünüyorduk.

Özellikle iç sahada sürpriz puan kayıpları yaşayan temsilcimiz Pertekspor ve Adıyamanspor’un iç saha başarılıları karşısında yarıştan uzak kalan taraf oldu.

İnönü Üniversitesiyle yapılan maçta ortaya çıkan skor ve oyun temsilcilerimizin geldiği son noktayı çok güzel özetliyor.

Maçın unutulmaz anları ise bazı futbolcuların bu tip maçlarda yaşadıkları anıların arasına son olarak maçta yaşanan doğallık ve güzellik eklendi.

Cumali Kılıç ve attığı golle ön plana çıkan Cuma Nasır’ın bizlere yaştıkları güzellikler için teşekkür ediyorum.

Yıllarca bu ligden bir şampiyon neden çıkartamıyoruz? Diyenlerin bu maçı izleyememeleri aslında sordukları sonunun cevabını oluşturuyordu.

Yazarın Diğer Yazıları