Abdullah Ergün

İlin en büyük sorunu…

Abdullah Ergün

Sosyal devletin en temel görevleri arasında acaba orta öğretim kademesine kadar gelen “Alkol ve Uyuşturucu ”konusu var mı?

Çok merak ediyorum.

Sabahın erken saatlerinde üzerlerindeki okul üniformalarıyla erkenden mahalle aralarında bulunan cafelere giden her kesimden öğrencinin neler yaşadıkları ve çevreyle olan ilgilerinin ne aşamada olduklarını, işin küfür ve aldıkları uyuşturucular sonrasında ortaya çıkan tablodan ilimizi yönetenlerin haberleri var mı?

Ülkemizde her gün gündemin sıkça değiştiği zaman dilimleri içinde ortaya çıkan bu olumsuz tablonun gündeme dahi alınamaması karşısında ne yazacağımı bilmiyorum.

Makam arabalarıyla görev yerine gelen ilimizin temsilcileri erkenden arabalarına binmeden her kesimden öğrencilerin çoğu zaman okul yerine yerine gittikleri yerleri görmelerini istiyorum.

Uyuşturucu çeşitlerinin her türlüsüne bulaşan geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi korumak ve kollamak önce ailelerin sonra işin boyutunun tehlike sınırının kırmıza hatta girmesi sonrasında ilgili birimlerin devreye girmeleri lazımken bunun çok uzağında oturdukları makamlarda ilin sorunlarla uğraşırken yazdığım konunun da öncelikli olarak gündeme alınması lazım diye düşünüyorum.

Hatta bu iş şu anda şehrin en büyük sorunlarının çok üstünde olduğunu düşünüyorum.

Yapacağınız iş çok basit sabahın erken saatlerinde okul diye evden çıkan bazı öğrencilerin okul yerine gittikleri mekanları daha sonra akıllarına okul geldikleri zamanda okul çıkışlarında okul önlerinde yaşananları görmeniz yeterli olacaktır.

Okul yönetimlerinin sadece öğretmenlik mesleğine odaklanmaları, öğrencilerin okul girişleri, çıkışları ve öğrencilerin okula gelmedikleri günlerde acaba bunlar neredeler? Sorusunu kendileri ve idarecilerle paylaşıyorlar mı?

Sayın Valim,

Sayın Emniyet Müdürüm, Sayın diğer ilgili birimler…

Geleceğimizin teminatı olarak adlandırılan gençlerin uyuşturucu batağından kurtulması için Malatya’nın sorunları listesine bu konuyu ilk sıraya taşıyın.

Devamlı sahada olan birisi olarak mahalle aralarında ellerinde sigara üstünde okul forması olan öğrencileri görünce çok üzülüyorum.

Bu tür mekenlara yakın olan yerleşim birimlerinde oturan vatandaşların ortaya çıkan rezil tablo karşısında bana anlattıkları insanın kanını donduruyor.

Ortaokul öğrencilerinin de aralarında oldukları öğrenci grubunun aldıkları uyuşturucu sonrasında ayakta dakikalarca kendilerinden geçmeleri mi dersiniz,

Ellerinde sigara olan öğrenci kızların yanındaki kız arkadaşlarının annesine küfür etmelerine kadar gelen rezalet karşısında artık bir şeylerin yapılması gerekmiyor mu?

İşin teşhis ve tedavi noktasında iki tane üniversitesi olan Malatya’nın sorunun kaynağına muhatap birimlerle yapacakları değerlendirmeler ve alınması gereken acıl planların uygulanmaya konulması halinde bu işe bir başlangıç yapılabilir.

Hiç haz etmediğim konular arasında yer alan “Sayın “la başlayan ve protokol listesinin her merasimde yaptıkları hal ve hareketleri benimsemeyen birisi olarak Bu gençlerin kurtulması için “”Sayın Valim diye yazıyorum.

“Sayın Yetkililer” diye yazıyorum.

Gazeteci büyüklerim ve kardeşlerimde artık belli mekenlarda çay kahve muhabbetlerini kısa bir süreliğine de olsa bırakıp bu konunun gündeme gelmesi için sahaya inmeleri işin daha da kolay hale getirecektir.

Her gün sürekli olarak gezdiğim sokak aralarında gözlerimle gördüğüm ve başrolde okul formalı öğrencilerin olduğu rezil ortamları görmek istemiyorum.

Ben bir büyük tehlikenin gündeme gelmesi için ilk adımı attım.

Valilik, millî Eğiğim, Emniyet, Muhtarlıklar, Aile ve esnafların bu konuya bakış açılarının olumlu hale gelmesi ve çözüm noktasına taşınması için çok geç kalınmadan gerekli çalışmaların yapılması lazım.

Yazarın Diğer Yazıları