Abdullah Ergün

İlaç Gibi Gelecek

Abdullah Ergün

Ligde Erzurumspor ile ikinci maçına çıkan Yeni Malatyaspor yine istediği skoru alamadı.
Keçiörengücü maçında aldığı skordan çok saha içindeki mücadelesiyle ön plana çıkan Yeni Malatyaspor’un Erzurumspor deplasmanında takım savunmasını daha yukarıya taşımasını bekleyenler hayal kırıklığı yaşadılar.
Kaleci Abdulsamed’in Keçiören maçında olduğu gibi yine kritik kurtarışlarıyla ön plana çıktığı maçta savunmada yapılan hatalar yenilgiyi getirdi.
Orta sahasını savunmaya yakın tutan sarı-kırmızılılar kenarları etkili kullanan Erzurumspor’un atakları karşısında beklentilerin altında kaldı.
Keçiörenspor maçında savunma noktasında belli bir yüzdeyi yakalayan Yeni Malatyaspor’da orta sahada görev yapan futbolcuların savunma yönlerini daha etkin kullanmaları gerekiyor.
Teknik Sorumlu Murat Uçkun’un kafasındaki oyun planının sahaya yansıması için bu takımın zamana ihtiyacı var.
Ligde yer alan takımların sezonu zamanında açmaları ve iki hazırlık kampını tamamlayarak lige başlamalarına karşın Yeni Malatyaspor’da sezon başı yaşanan gelişmeler, takımın bu sezon maç oynamadan bir alt lige yolculuğunun başlayacağı yönündeydi.
Adil Gevrek’ in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı görüşmeden sonra kendini bir anda Keçiörengücü maçında gören Yeni Malatyaspor’da bu defa hazır olmayan ve  gençlerden oluşan takım bir anda  Orduzu Pınarbaşı’nda top başı yaptı.
İlk defa maç haftasında bir araya gelen futbolcuların lig başlangıcında gerekli olan artılardan yoksun daha içindeki mücadelesinin takım  üstündeki etkisisin ortaya çıkartacağı zaman diliminin puan almaya yetmeyeceği biliniyordu.
Keçiörengücü maçıyla başlayan takım olma olgusu Erzurumspor maçıyla kısmen yukarıya taşınmış gözüktü.
Sadece savunmayla maçı tamamlama düşüncesinin ikinci ayağında da beklentiler karşılanamadı.
Cengizhan ve Fatih Aydın’ın tecrübeleri sahaya yansımış değil.
Milli maç arasını bekleyen takımlar arasında ilk sırada Yeni Malatyaspor geliyor.
Transfer yasağı devam eden ve mevcut futbolcularla ligi devam ettirecek olan takımın verilen arada diğer takımlarla olan farkı kısmen kapatması bile saha içindeki mücadeleyi yukarıya taşıyacaktır.
İki maç sonrasında ortaya çıkan tablo sonrasında sahadaki futbolculardan çok bu takımı bu hale getirenlerin düşünmeleri gerekiyor.
Erzurumspor maçından sonra Teknik Sorumlu Murat Uçkun’un yaptığı açıklamalar, sezon sonunda ortaya çıkacak olan tablonun yaşanmaması yönünden uyarını niteliği taşıyordu.

Yazarın Diğer Yazıları