Abdullah Ergün

İki farklı oyun

Abdullah Ergün

Süper ligde yer alan takımların bu mevsimde karşılaşmak istemedikleri takımları sıralamasında Erzurum olduğu konusunda hem fikir olduğumu belirtmek istiyorum.

Hava sıcaklığı, yüksek rakım, kendi sahasında ortaya koyduğu agresif futboluyla Erzurumspor karşında önemli eksikliklerin olması ve en önemlisi ilk yarıyı geride kapatmasına rağmen Yeni Malatyaspor’un maçı kazanması karşısında bu oyuncu grubu övgüyü sonuna kadar hak ediyor.

Maçın ilk dakikalarından itibaren tam sahada baskı uygulayan Erzurumspor’un oyunu kenarlara açtığı andan itibaren Yeni Malatyaspor savunmansını sor duruma bırakacak pozisyonlara girmesini zaten bekliyorduk.

Daha önce iç sahada karşılaştıkları rakipleri karşısında da benzer oyun formatıyla maçlara başladıklarını ve önemli galibiyetler aldıklarını biliniyordu.

Yeni Malatyaspor’da orta sahada görev yapan Murat Yıldırım, Donald ve Ahmet’in performansları maç sonu ortaya çıkacak sonuç ile bağlantılı olacağını hafta içinde yazdığım yazılarda belirtmiştim.

İlk yarıda Erzrumspor’un ortaya koyduğu futbol karşında maçın tek farklı hale gelmesi Yeni Malatyaspor iyimser bir skor oldu.

Savunmanın solunda görev yapman Rahman ve Pereria’nın olduğu gölgeye oyunu yıkan Erzurumspor ikinci yarıda da aynı görüntünün devam edeceğini sanmıştı.

Erzurumspor’un kazandığı penaltı öncesi Aleksic’ın kaptırdığı top sonrasında yaptığı hatayı hatayla tamamlaması şimdiye kadar yaşamadığı olayın kendisine bundan sonraki süreçte iyi bir deneyim yaşatacağını gösterecek..

İkinci yarıda Erol Bulut’un yaptığı değişiklikler Erzurumspor’un ilk yarıda ki etkili futbolunu bir anda tersine çevirdi.

Rahman’ın sol öne gelmesi, Erkan’ın bilinen görev bölgesinde Rahman desteğinin gelmesiyle birlikte hücuma yaptığı katkı ve Donald’ın attığı gole yaptığı asist ve sonrasında Eren’in hücumda doğru yerlere koşular yapması, Sulley ve Mina’nın da oyuna dahil olmasıyla birlikte ev sahibi ekip için artık pozisyona girme şansı kalmamıştı.

Adem, Guilherme ve Khalid gibi takımım önemli isimlerinin olmamasına rağmen Yeni Malatyaspor’un zorlu Erzurum deplasmanında almış olduğu galibiyet bu takımın ne kadar etkili bir takım olduğunu gösteriyor.

Kupa mesaisinde de iyi bir performans ortaya koyan Eren’in kaldığı yerden devam etmesi kadar, Donald ve Murat Yıldırım’ın ligin bana göre en dengeli ve bu görev yerinde en etkili isimleri olmalarının ne kadar doğru olduğu bu maçta da ortaya çıktı.

Donald’ın attığı golde Erzurumspor ceza alanında beş Yeni Malatyasporlu futbolcunun olmaması bu takımın golü istediği zaman neler yapabileceğini de gösteriyor.

Yeni Malatyaspor ikinci golü daha erken gelmiş olsaydı maçın skoru daha farklı bir hale gelebilirdi.

Yüksek rakıma alışmış olay Erzurumsporlu futbolcuların maçın son bölümlerinde yaşadıkları fiziksel düşüşe paralel Yeni Malatyaspor’un tam tersine sahaya yansıtması kafalarda soru işaretleri oluşanları da şaşkına çevirdi.

Yeni Malatyaspor iyi takım olma unvanını sonuna kadar hak ediyor.

Çok önemli oyuncaların kadroda olmamalarına rağmen liglerin şu anda en zor deplasmanı olan takımı karşısında geriden gelip maçı farklı noktaya taşıması bu takımı özel takım statüsünde tutmaya devam ediyor.

Bundan sonra Erol Bulut’un işi daha da zor hale gelecek.

Formda bir Eren kalan maçlarda kadro tercihlerinde bazı değişimleri de yaşanmasına neden olacak gözüküyor.

Maçın son dakikalarında rakip yarı alanda Murat Yıldırım, Ahmet, Rahman ve Eren’in yatığı baskı kazanılan maçın özetini oluşturuyordu.

Yazarın Diğer Yazıları