Abdullah Ergün

Hücum yönü çok iyi

Abdullah Ergün

Yeni Malatyaspor bu hafta ligin şu anda en iyi hücum oyuncularına sahip Kasımpaşa ile karşılaşacak.

Ligler başlamadan önce yapılan yorumlarda süper ligde yer alan takımlar için Beşiktaş’ın kadro yapısında yer alan hücum oyuncularıyla ligi forse edeceğinin düşünenler, siyah-beyazlı takımın saha içinde sıkıntıların yaşamasıyla birlikte bu düşünce Kasımpaşa için geçerli olmaya başladı.

Ligin en çok gol atan futbolcusu olan Mbaye başta olmak üzere, Trezege ve Saduki gibi etkili oyunculara sahip olan Kasımpaşa’nın Yeni Malatyaspor karşısında aynı etkisini göstermesi Yeni Malatyaspor’un takım savunmasına bağlı.

Yeni Malatyaspor’dan daha çok atmasına rağmen Yeni Malatyaspor’dan daha çok kalesinde gol gören Kasımpaşa’nın başında ligi iyi tanıyan bir hocanın olması maçın dengelerini farklı noktalara taşıyabilir.

Savunmanın solunda görev yapan Özgür’ün Mustafa Denizli tarafından bu gölgede görevlendirilmesi rakiplerin iştahını açıyor.

Daha önce görev yaptığı takımlarda kenar hücum bölgesinde görev yapan Özgür’ün Bursaspor maçında savunmanın solunda görevlendirilmesi, Yeni Malatyaspor’un kurmayları içinde bazı düşüncelerin oluşumuna neden olduğunu düşünüyorum.

Kasımpaşa’nın Mustafa Denizli’nin sıkça uygulamaya koyduğu 4-1-4-1 sistemine sadık oyun kültürü hücum anlamında kendilerine büyük bir avantaj sağlamış durumda.

Aynı şeyleri savunma hattı için söylemek oldukça zor.

Kenar savunma özellikleri fazla olan Veysel’in savunmanın ortasındaki agresif futbolu maç içinde Adem-Veysel mücadelelerinde ilginç görüntüler çıkabilir.

Yeni Malatyaspor için ligin en iyi savunma takımı yakıştırması Mustafa Denizli’nin uyku dengesini bozmuş olabilir.

Adem, Khalid, Guilherme ve Aleksic gibi hücum yönü iyi olan futbolculara karşı elindeki silahları kullanmaya kalkarsa hücum bölgesindeki olumlu etkileri aşağıya gelebilir.

Yeni Malatyaspor’un bu maç için ortaya koyacağı futbol ve oyun sistemi her zaman olduğu gibi takım savunmasına bağlı olacaktır.

Murat Yıldırım ve Ahmet’in savunmada kalmaları Kasımpaşa orta sahasının rakip kaleye daha yakın olacağı anlamını taşıyor.

Adem, Guilherme ve Aleksic’e önlem noktasında eğer alan savunması yapmaya kalkarlarsa Khalid’e uygun bir ortam ortaya çıkabilir.

Yeni Malatyaspor savunma bloğunun ligin en çok gol atan futbolcusu olan Mbaye’ye önlem noktasında bütün dikkatleri bu oyuncuya çekmesi halinde Khalid için yazdıklarımız Kasımpaşa’nın bir başka etkili isimi Trezege içinde ortaya çıkabilir.

Bu maçta Issam ve Erkan Kaş’a düşün görev Sadık ve yanında oynayacak Mina’dan daha fazla önem taşıyor.

Savunmaya yardım noktasında Murat Yıldırım ve Ahmet’in paylaşımlı Issam ve Erkan’a yapacağı destek ev sahibi ekibini hücumdaki etkisini ortadan kaldırabilir.

Ligin en zevkli ve pozisyon noktasında en verimli maçın Kasımpaşa ve Yeni Malatyaspor arasında oynanacağını herkes biliyor.

Yeni Malatyaspor’un bilinen artıları bu maçta da ortaya çıkarsa maçtan istediğini alan taraf olur.

Mustafa Denizli’nin gol bulma noktasında alacağı riskler ise Adem, Aleksic, Khalid ve Guilherme’yi heyecanlandıracak anları da çıkartacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları