Abdullah Ergün

Hücum silahları fazla

Abdullah Ergün

Yeni Malatyaspor'ıun Beşiktaş ile yapacağı maçta eşleşmeler ve orta saha paylaşımları maçın skoruna doğrudan etki edecek.

Beşiktaş nasıl etkisiz hale getirilebilir?

Savunmalar nasıl şekillenecek?

Gökhan Gönül ve Caner Erkin'in boş alan bulamamalarına yönelik neler yapılabilir?

Son iki yılın hücum bölgesi noktasında en etkili takımı olan Beşiktaş'ın son kadro yapılanması bazen sıkıntı yaratmasına rağmen yine etkisini devam ettiriyor.

Burak Yılmaz ve son olarak takıma katılan Kagava transferiyle hücum ve orta saha birlikteliğini kuran Beşiktaş'ın bilinen hücum zenginliği Malatya'da farklı bir noktaya taşınabilir.

Savunmanın sağında ve solunda görev yapan Gökhan Gönül ve Caner Erkin'in klasik savunma bölgesinde sadece savunmaya yönelik bir oyun beklenmiyor.

Hücuma verdikleri desteğin ortadan kalkması için Issam ve Bülent'in görev yerlerine orta saha desteğinin gelmesi lazım.

Orta sahada görev almaları halinde Ahmet, Murat Yıldırım ve Donald 'ın maçın belli bölümlerinde skora endeksli olarak oyunun iki yönünü iyi kullanmaları halinde Burak Yılmaz'ın savunma arkasına atılacak toplarda sıkıntı yaşayabilir.

Buna paralel Murat Akça ve Mina arasında sırtı kaleye dönük pozisyon almada da gerekli önlemlerin Yeni Malatyaspor savunması tarafından alınması lazım.

Son maçta yedekler arasında olan Medel'ın yine kenarda oturması bir avantaj olabilir.

Doğukan'ın son maçlarda Burak Yılmaz'a yakın olduğu bölümlerde Beşiktaş'ın pozisyon bulma noktasında sıkıntı yaşanması için ekstra önlemlerin alınması da gerekiyor.

En büyük tehlike kenardan gelecek rakip oyunculara boş alan bırakılmaması olacaktır.

Bunun iki kenar hücum oyuncularının savunmaya destekleri çok önemli.

Kamara'nın olduğu Yeni Malatyaspor hücum bölgesinde Guilherme ve Aleksic'ın bireysel yetenekleri pozisyonların gelmesine direk katkı yapacağı gibi ceza alanı yakınlarında duran top artısını da ortaya çıkartabilir.

Haftanın sonucu merakla beklenen maçları arasında yer alan Yeni Malatyaspor-Beşiktaş maçının skoru kadar saha içindeki mücadele ve iki takımın teknik direktörlerin satranç hamlelerini aratmayacak hamleleri de etkili olacaktır.

Yeni Malatyaspor ‘un takım savunmasının tam anlamıyla tekrarlanması halinde Beşiktaş’ın saha içindeki artıları en alta inebilir.

Buna karşın Gökhan Gönül ve Caner Erkin’in kenardan yapacakları katkı belli bir seviyenin üstüne çıkarsa, Yeni Malatyaspor orta sahası oyunun sadece savunma yönüyle adından söz ettirecektir.

Topa daha çok sahip olan değil, topa daha olumlu kullanan taraf maçtan istediği skoru alacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları