Abdullah Ergün

Hazır değiller

Abdullah Ergün

Bölgesel amatör ligde ilk hafta maçları oynandı.

Temsilcilerimiz Yeşilyurt ve Pütürge Belediyespor ilk hafta da karşı karşıya geldiler.

İki takım için yazacağım ilk ayrıntı iki takımında tam olarak lige hazır olmadıklarını yazabilirim.

Maçtan önce Yeşilyurt Belediyespor’un maçı rahat kazanır diyenlerin maçın ilk bölümlerinde orta konan futbol karşısında düşüncelerinde değişkenlik gösterdiklerini düşünüyorum.

Yeşilyurt Belediyespor’un topu önde tutmasına yönelik oyun planının ilk dakikadan itibaren uygulanmaya konulması maçın Pütürge Belediyespor ceza alını içinde ve çevresinde geçeceği anlamını taşıyordu.

Savurmanın ortasında görev yapan Garip ve Salih’in topla en çok buluşan isimler olması maçın genel görüntüsü içinde normal karşılanmalı.

Gol dakikasına kadar topa daha çok sahip olan ve oyunu savunmadan Yunus Emre ve Erhan ile kuran Yeşilyurt Belediyespor’un panik havasının çok uzağında topa sahip olması kendileri için büyük avantaj.

Deneyimli takım olmanın bu ligdeki artılarını bu ligi kurulduğundan beri takip edenlerin rahatlıkla kabul ettikleri gerçeğinin haklılığını sezonun ilk maçında bir kez daha gördük.

Yunus Emre ve Erhan gibi yüksek toplarda etkili olan stoperlerin ilk hazırlık paslarını geriden yapmaları takımın ofansif yönünü yukarıya taşıyan nedenlerin başında geliyor.

Orta sahada oyunu yönlendirecek ve savunma arkasına top atacak olan oyuncu eksikliğini belirtmek istiyorum.

Deneyimli takım olmak bu ligin ana karakteri olarak ilk sırada yer almasına karşın bu ligin agresif dokusuna uygun deplasman maçların da hazırlıklı olmak lazım.

Deplasmanlarda oyunu geriden kurmak Yeşiltepe Sentetik sahasında olduğu gibi kolay olmayacağını Hayatı Palanı’nın da iyi bildiğini düşünüyorum.

Yeşilyurt Belediyespor’da en önde hücum oyuncusu olarak Mert Alı’nın görev yapması takımda klasik santrafor sıkıntının olduğunu gösteriyor.

Mert Ali forvet arkasında topu iyi kullanan bir oyuncu olarak biliniyor.

Onun en verimli olduğu bölgenin dışında kullanmak doğru değil.

Pütürge Belediyespor ‘un ortaya koyduğu performans beklentilerin üstünde olduğu görüldü.

Sadece takım savunması değil, hücuma çıkışlarda da etkili olduğu bölümleri ortaya koydular.

Garip ve Salih ile savunmayı toparlamaları, orta sahadan savunmaya gelen destek ilerleyen haftalarda daha olgun hala gelirse ligde sürpriz sonuçlar alabilirler.

Orta sahada oyun kurucu noktasında sıkıntı yaşamaları üçüncü bölgede daha etkili olmalarına engel oldu.

Sadece savunmayı düşünmeleri orta saha savunma arasındaki bağlantıyı yönlendirecek tecrübeli bir oyuncu eksikliğinin en kısa sürede giderilmesi lazım.

Yeşilyurt Belediyespor karşında en iyi yaptılar iş ise oyundan kopmamaları ve mevcut imkanlar içinde hücum bölgesinde görülmeleri oldu.

Eksiklikler bakımından Yeşilyurt Belediyespor’a göre daha dezavantajlı durumdalar.

Futbolun doğrular içinde iki takım ligin ilk maçı olmasına rağmen fena bir performans ortaya koymadılar.

Eksiklik iki takımın ilk maçta ortaya çıktığını gördük. Daha dengeli ve kazanmaya daha yakın olan taraf maçı kazandı.

İki takımında eksikliklerinin açık bir şekilde görüldüğü maçın saha dışındaki görüntüsü günün kısa bir özeti gibiydi.

Yazarın Diğer Yazıları