Abdullah Ergün

Haydi Maça!

Abdullah Ergün

Malatya’nın profesyonel ligdeki tek takımı olan Yeni Malatyaspor’da işler iyi gitmiyor.

Lige katılma noktasında değişik görüşlerin yaşandığı ortamda kendini bir anda ligde gören Yeni Malatyaspor’un aldığı skorlar gelecek sezonun yapılanmasını da gündeme getirdi.

Keçiörengücü maçı haftasında ilk defa bir araya gelen futbolcuların kamp görmüş rakipleri karşısında hem mental hemde fizik olarak geride kalmaları futbolun doğasında her zaman yer alıyor.

Geride kalan maçlarda gerek takım savunmasında gerekse hücumda etkili olamayan Yeni Malatyaspor gol atma başarısını bile gösteremedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in milli maç arasında takımın Bolu’da kamp imkanını sağlaması kalan maçlarda rakiplerle arasında oluşan farkın kısmen kapanmasını amaçlıyordu.

Son olarak Çorumspor ile yapılan maçta geride kalan haftalarda sahaya yansıyan futbolun devamı sahne aldı.

Yeni Malatyaspor için kaçınılmaz sonun başlangıcı böylece başlamış oldu.

Şimdilerde Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Malatyaspor’da benzer olaylarla karşı karşıya gelmişti.

Transfer tahtası kapalı olan Yeni Malatyaspor’un kalan maçlarda dengeleri bozacak bazı ilginç skorlara imza atmasını bekliyorum.
Bunu ligin tamamına yansıtmaları çok zor gözüküyor. Malatya futbolunda son yıllarda özellikle yönetim anlamında yapılan hatalar hız kesmeden devam ediyor.

Malatyaspor ile başlayan furyanın son temsilcileri Malatya Arguvanspor ve Yeni Malatyaspor oldu. Malatyaspor’un şaşaalı günlerinde işler iyi giderken gerekli önlemlerin alınmasını anlatan onlarca yazı yazdım.

Ülkemizde her şey maç haftasında alınan skorlara bağlı olduğundan yapılan uyarılar hiç dikkate alınmıyor. Malatyaspor’un profesyonel ligdeki ilk maçı olan Balıkesirspor maçında şehirde başlayan futbol sevgisinin bugün geldiği nokta futbolseverleri mutsuz ediyor.

20 Ağustos 1967 tarihinde kendi sahasında Balıkesirspor ile karşılaşan Malatyaspor sahadan 3-1 yenik ayrılmıştı.

3. Ligden başlaması gereken Malatyaspor dönemin Beden Terbiyesi İl Müdürü Osman Çağlı’nın müthiş zekasıyla yaşananlardan sonra Spor Bakanı Orhan Şeref Apak’ın” Malatyaspor’u ikinci lige aldım” açıklamasıyla Malatyaspor kendini bir anda ikinci ligde buldu.

Malatyaspor’un ilk maçta aldığı mağlubiyeti maçın hakemi Muzaffer Sarvan’a bağlayan bazı taraftarlar, maçtan sonra maçın hakemleri taşıyan otobüsü Beylerdesin de durdurarak maçın hakemlerini tartaklamışlardı.

Balıkesirspor maçında Malatyaspor’un  profesyonel ligdeki ilk golünü atan Panayot oynadığı futbolla taraftarların gönlünü kazanmıştı.
Merkez nüfusun 160.000 olduğu yılda 20.000 kişi Malatyaspor’un maçını izlemek için İnönü stadının yolunu tutmuştu.

Sıtmapınarından kalkan minibüslerin “haydi maça, maça” seslenişleri arasında bende büyüklerin arasında stada gitmiştim. Sahanın ortasında amigolar Kaysigo Selahattin ve Tavşan taraftarları maçın havasına sokmuşlardı. Maçtan sonra alınan mağlubiyete rağmen taraftarların futbolculara gösterdikleri sevgi unutulmazdı.

Şimdilerde Yeni Malatyaspor ile temsil edilen Malatya futbolunda yıllar önce yaşanan güzellikleri yaşamış birisi olarak ortada duran tablo Malatyaspor ile bütün güzellikleri yaşamış olan taraftarları üzüyor.    
 

Yazarın Diğer Yazıları