Abdullah Ergün

Hayata dönüş

Abdullah Ergün

Son haftalarda hem puan olarak hemde oyunsal olarak bekleneni veremeyen Yeni Malatyaspor, Ankaragücü’nü mağlup ederek milli maç arasına moralli giren taraf oldu.

Maç süresince Yeni Malatyaspor’un Ankaragücü karşında etkili bir oyun ortaya koyduğunu söyleyemeyiz.

Ligin ilk yarısında ligde en iyi yaptığı işi olan savunmasının yarısını bile yapması halinde maç kazanılacağını gösteren bir maç geride kaldı.

Yeni Malatyaspor çok mu iyi bir futbol ortaya koydu?

Hayır...

Rakip kalede çok mu etkili oldu?

Hayır…

Ankaragücü’nün her hücum başlangıcı ve final bölümlerinde Yeni Malatyaspor kalesine gönderdiği yerden ve yüksek toplarda Robin ve Mustafa ikilisi sürekli olarak sıkıntı yaşarken, benzer sıkıntılar Seth ve Bülent içinde geçerliydi.

Murat Yıldırım ve Donald’ın daha önceki maçların aksine yenilenen stoperler bölgesine yardım noktasında çalkılı kalmaları en mantıklı olanıydı.

Robin ve Mustafa’nın ilk kez bir arada olmalarının yanı sıra Ankaragücü’nün hücumdaki en büyük silahı olan Orgill’in etki alanını aşağıya çekmesine yönelik olduğu görüldü.

Aleksic’ın kenarda olduğu Yeni Malatyaspor’un maçın büyük bölümünde hücum ataklarında her zaman olduğu gibi Adem merkezli olması, Ömer ve Guilherme’nın performanslarına bağlı kaldığı görüldü.

Üçüncü bölgede taktik masasında yapılması gerekenlerin uygulanması noktasında Murat Yıldırım, Donalt ve oyuna sonradan dahil olan Ahmet’in sürpriz katkıları bu maçın olması gereken veya yapılması gereken konu başlıkları arasında olmamasına rağmen yaşananlar galibiyetin şifrelerini oluşturdu.

Murat Yıldırım ve Donald’ın oyunun iki yönünü de etkili kullanmaları özellikle savunmada maç süresince yaşanan problemlerin daha da sıkıntılı hale gelmesine de engel oldu.

Yeni Malatyaspor’un oyunda iki farklı skoru yakaladıktan sonra Erol Bulut’un Donalt’ın Robin ve Mustafa’nın arasında görevlendirilmesi, Murat Yıldırım ve Ahmet’in savunmanın önünde kalmaları çok daha iyi olabilirdi.

Ankaragücü’nün gol sonrasında ortaya koyduğu tepkinin karşılığını oyunda daha sakin kalması gereken Yeni Malatyaspor’un ortaya çıkan kriz ortamını daha sıkıntısız hale getirmesi lazımdı.

Ankaragücü’nün hücum bölgesindeki her pozisyonda tehlikeler yaratması Yeni Malatyaspor’un haftalardır yaşadığı sıkıntıların da büyük etkisi oldu.

Her şeye rağmen maçta iki farkı yakalayan takımın daha sakin kalmaları ve yardımlaşmayı en iyi şekilde yapması lazımdı.

Önce Aleksic daha sonra Ahmet gibi takım savunmasının daha diri kalmasına yönelik oyuncu değişiklikleri Ankaragücü’nün atletik futbolculara sahip hücum bölgesinin etkisini kısmen geriye gitmesini sağladı.

Bu takım hala eski görüntüsünün çok uzağında.

Pereria’nın bitik hali, Ömer’in hücumda yalnız kalması, Guilherme’nı attığı gole rağmen hala eski görüntüsünün çok uzağında kalmasının yanı sıra, savunmada görev yapan futbolcuların maç süresince ortaya koydukları olumsuz performansa rağmen bu maçın kazanılması kalan maçlar içinde iyi bir referans oldu.

Murat Yıldırım ve Donalt ikilisine ayrı bir bölüm açmak lazım.

Savunmaya yaptıkları katkı kadar maçın ikinci yarında hücum bölgesine dönüşümlü gittikleri bölümlerde Ankaragücü savunmasının topu olumlu kullanmalarına engel olmaları, Murt Yıldırım ve Donalt ikilisini diğer oyunculardan farklı bir noktaya taşıdı.

Yeni Malatyaspor, milli maç arasına ancak bu kadar moralli gidebilirdi.

Ankaragücü maçından çıkartılacak o kadar çok ders var. Lige verilen ara bu derslerin çalışılması için iyi bir fırsat olacak.

Yazarın Diğer Yazıları