Abdullah Ergün

Hayal kırıklığı

Abdullah Ergün

Beşiktaş ile yapılacak olan maçtan önce yazdığım köşe yazılarımda maçla ilgili ayrıntılı bilgileri yazmıştım.

Ligin hücum yönü iyi olan bir takıma karşı dikkatli olunmasının yanı sıra bilinen savunma anlayışının biraz daha yukarıya taşınması gerektiğin yazmıştım.

Kenar savunma oyuncuları Caner ve Gökhan’ın maç süresince sürekli olarak hücuma çıkacakları biliniyordu.

Maçın başlama vuruşuyla birlikte Burak Yılmaz’ın tek kişilik hücum pres anlayışında Lens ve Güven’e kenarlardan Caner ve Gökhan katılınca Yeni Malatyaspor savunmanın ortasında görev yapan Mina ve Murat Akça panik yaşamamaya başladılar. Bu görüntünün maçın ilk dakikasında yaşanmaya başlaması, savunmanın önünde görev yapan Murat Yıldırım ve Donald’ın da maç konuşmasında yapılacak işlerin ortaya çıkmasını da engel oldu.

Lens ve Güven’in içeriye kat ettiği anlarda Gökhan ve Caner’in kenarları etkili kullanmalarına karşın görev yaptıkları bölgelere savunmanın ortasında görev yapan Vida ve Mirin’ın yaptıkları katkı ve bu ikilinin görev yerlerine Yeni Malatyasporlu futbolcu sayısının az olması, Beşiktaş’ın savunmadaki işini daha kolay hale getirdi.

Adem ve Aleksic’ın takım savunmasına katkı noktasında bekleneni verememeleri kadar Guilherme’nın da Atiba ve Dorukhan’ın markajıyla karşılaşması ve her şeyden en önemlisi Adem’in kırmızı kartala oyun dışında kalmasıyla ibre Beşiktaş’a dönmüştü.

Kamara ve Biforma gibi iki etkili hücum oyuncusundan yoksun maça başlayan ve Adem’in de saçma sapan bir hareket sonrasında kırımız kartla oyun dışında kalması zaten eksik olan takımı daha da sıkıntılı hale getirdi.

Maçın ilk dakikalarında savunmada yaşanan panik havası Beşiktaş’ın hücum etkinliğini daha da iştahlı hale getirdi.

Böyle bir tablo karşında Yeni Malatyaspor’un fazla şansı yoktu.

Aleksic ve Guilherme’nın Beşiktaşlı oyuncular tarafından etkisiz hale gelmeleri,  orta sahada Donald ve Murat Yıldırım’ın beklenen performanslarından uzaklaşması, Mina ve Murat Akça’nın Burak Yılmaz karşısında ne alan savunmansında beklentileri verememeleri, Caner ve Gökhan’a maç süresince etkili olma şansını da verdi. Beşiktaş’ta Ljaij, Donald ve Murat Yıldırım’ın etki alanının dışına çıkması ve savunma arkasına atılan toplarda bütün gözlerin Burak Yılmaz’da olduğu anlarda sürpriz koşular yaparak hiçte hesapta olmayan tehlikeli işlere imza atan isim oldu.

Yeni Malatyaspor’un sahada yaşanan bütün sıkıntılara rağmen beraberlik golü bulması bu takımın içinde bulunduğu sıkıntıların kat sayısı ne kadar yukarıda olursa olsun yine de ligin en etkili takımları arasında yer aldığını gösteriyor.

Adem’in maç içinde yapmış olduğu sorumsuz davranış sonrasında Beşiktaş gibi etkili ayaklara sahip olan bir takım karşısında beraberliği bulduktan sonra oyundaki dengeyi belli bir süreye taşımış olsaydı Yeni Malatyaspor sahadan istediği skoru alabilirdi.

Yeni Malatyaspor’un sahadaki onbiri bu maç için yeterli değildi.

Kamara ve Bifarma ikilisinden birisi dahi sahada olmuş olsaydı maç daha farklı bir yöne taşınabilirdi.

Maçın ilk dakikalarında Beşiktaş’ın hücum bölgesinde Yeni Malatyaspor savunmasına yaptığı baskı savunmanın kalan süre içindeki performanslarını da olumsuz hale gelmesine neden oldu.

Burak, Lens ve Ljaij üçlüsü Gökhan ve Caner’in ekstra işler yapmasıyla çok rahat pozisyonlara girerken Kaleci Ertaç farkı önleyen isim oldu.

Yeni Malatyaspor’un Beşiktaş karşında aldığı mağlubiyetten gerekli dersi çıkardığını düşünüyorum.

Bunların başında sorumsuzca takımı eksik bıraka Adem’in yaptığı hareketin kalan maçlarda da yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması lazım

Beşiktaş zorlu Malatya deplasmanında eksik Yeni Malatyaspor karşısında maç öncesi yazdığımız uyarı yazılarında olduğu gibi kenar savunma oyuncularını maçın başından itibaren oyunun içine dahil ederek çok önemli bir galibiyete imza atan taraf oldular.

Yazarın Diğer Yazıları