Abdullah Ergün

Halı saha maçı

Abdullah Ergün

Ziraat Türkiye Kupasında Yeni Malatyaspor’un Bodrum Beldespor’u kupanın dışına atması hiçte kolay olmadı.

Malatya’da oynanan kupanın ilk ayağında geriye düşmesine rağmen mükemmel bir geri dönüşe imza atan Yeni Malatyaspor, deplasmanda da aynı başarıyı gösterirken olumsuz saha saha şartları skorun önüne geçti.

Sentetik sahada futbol oynamak hiçte kolay değil.

Yeni Malatyaspor’un süper lig macerasında bu tip sahaların ne kadar olumsuz görüntüler ortaya çıkardığı, takımın hazırlık kampından Malatya’ya gelmesi ve sonrasında karla kaplı antrenman sahasının temizlenmemesinden dolayı sentetik sahada yapılan antrenmanda takımın önemli oyuncusu Adem’in sakatlanması tazeliğini korurken aynı manzara Bodrum’da da ortaya çıktı.

İlk maçta ortaya çıkan skorun ikinci maça fazla katkı yapmaması nedeniyle Teknik Direktör Erol Bulut rotasyonu kısa tutarak ideal kadroda yer alan oyuncuların birçoğu sahada yer aldı.

Savunmanın ortasında görev yapan Mina ve Gökhan’ın Bodrum Belediyespor’un savunma arkasına atacağı toplara ekstra önlem noktasında bekleneni verememesi sentetik zemine alışık olan ev sahibi takımın işini kolay hale getirdiğini gördük.

Mustafa ve Barış ile kenar hücum ataklarına çıkma düşüncesinin başarıya ulaşması için Robin ve Murat Yıldırım’ın savunmaya yapacağı baskı da önemliydi.

Sahaya çıkan kadro için en büyük tehlike sentetik zeminin pas trafiğine izin vermemesi oldu.

Yeni Malatyaspor savunma bloğu ve Murat Yıldırım, Robin ikilisinin iki yönlü oyunu tercih ederken ortaya koyacakları performansın Eren’in rakip ceza alanı içinde pozisyon bulması kadar rakip savunmayı da etkisiz hale gelmesi noktasından önemliydi.

Bodrum Belediyespor’un Sivasspor ve Ankaragücü ile yaptığı maçlarda hücuma çıkışlarda orta sahanın desteğini alması ofansif anlamda ne kadar çok etkili olsa da, savunmada yaşadığı sıkıntılar ve alan savunmasında yaşadıkları kendilerine kupanın en renkli takımı olma unvanını da beraberinde getirdi.

Ziraat Türkiye Kupası ve Lig yolculuğuna devam eden Yeni Malatyaspor için iki kulvarda mücadele edecek kadro derinliğine sahip olması Erol Bulut’un elini daha da güçlü hale getirecektir.

Avrupa hedefi noktasında Türkiye kupasını almak yeterli olacaktır.

Fenerbahçe, Galatasaray, Başakşehir ve Trabzonspor takımlarının kupadaki ilk maçalarında ortaya koydukları performansı görünce Yeni Malatyaspor’un kupa hedefini yakalaması sürpriz sayılmaz

Erol Bulut kupa macerasıyla birlikte kadroda bulunan bütün futbolculara şans vererek kupanın genel görüntüsüne uygun hareket etiğini görüyoruz.

Bundan sonraki maçlarda ara transferde takıma katılan ve katılacak olan futbolcuların iki kulvarda da olumlu katkılar sunacağını düşünüyorum.

Bodrum Belediyespor maçında maçın başlamasından önce sahanın zeminini gördükten sonra bu maçın kazasız belasız tamamlamanın tur atlamaktan daha önemli olduğunu düşündüm.

Savunmada görev yapan Seth’ın sakatlanması günün en tatsız görüntüsü oldu.

Seth bu takımın çok önemli oyuncularından birisi, İssam’ın olmadığı maçlarda ortaya koyduğu performans unutulmuş değil.

Erol Bulut’un saha içi değişimlerin de ön plana çıkan isimlerin başında geliyor.

Sonuç olarak Yeni Malatayspor Bodrum Belediyespor’u iki maçta da yenerek çeyrek finale kalan takımlar arasındaki yerini aldı.

Bundan sonraki süreçte her iki kulvarda doğruları yaparak gidilecek yere kadar gidilmesi iyi giden sezonun mutlu tamamlanması için büyük anlam ifade edecek..

Yazarın Diğer Yazıları