Abdullah Ergün

Geri döndüler

Abdullah Ergün

Ziraat Türkiye kupasında finale çıkma maçında Galatasaray ile karşılaşan Yeni Malatyaspor'un maç içindeki akılcı futbolu maç sonu ortaya çıkan skordan daha önemliydi.

Ligde arka arkaya alınan başarısız sonuçların ana nedenin ne olduğu yarı final maçında bir kez daha doğrulandı.

Uzun bir aradan sonra savunmadaki yerine dönen Mina'nin yanı sıra orta sahada Donalt ve Murat Yıldırım'ın savunmayı rahatlatan futbolu kadar,  Mustafa ve Bülent'in maç içindeki kritik müdahaleleri kalan maçlar içinde büyük umut oldu.

İki ayaklı kupa maçlarında deplasmandan avantajlı bir skorla dönmek için kalende gol görmemek ilk hedef olmalıydı...

Galatasaray'ın içinde bulunduğu ortamın benzer bir yönünün sahada olduğu ilk maçta Teknik Direktör Fatih Terim'in ideal kadroyla sahada yer alması bekleniyordu.

Orta saha ve hücum bölgesinde önemli oyunculara sahip olan Galatasaray'ın savunmadaki zaafları maçın ilk bölümlerinde ortaya çıktı.

Savunma arkasına doğru koşu yapan Ömer'in pozisyonu Galatasaray'a yapılan ilk uyarı oldu.

Murat Yıldırım ve Donalt ile orta sahada üstünlük kurmaya çalışan Galatasaray'ın maç içinde kulübeyle sahadaki oyuncular arasındaki sert uyarıların ana nedeni Murat -Donalt ikilisinin savunmaya yaptıkları yardım olmuştu.

Belhanda ile oyunu yönlendirmesini beklediğimiz Galatasaray'da N'diaye'nın iki yönlü oyununa diğer futbolculardan destek gelemeyince orta sahadaki zenginliğin tehlike sınırına taşınmaması Yeni Malatyaspor'un işini kolay hale getirdi.

Yeni Malatyaspor için yapabileceğimiz tek olumsuz konu hücum bölgesinde görev yapan futbolcuların takım savunmasına gereken desteği verememeleri oldu.

Topun önde kalması için Adem'in yanı sıra Guilherme ve Ömer'in katkı yapmaları bekleniyorduk.

İşin en ilginç ayrıntısı orta sahada görev yapan Murat Yıldırım ve Donalt'ın forvet oyuncuların yapacağı işi maçın sonlarına doğru kendilerinin yapmaları oldu.

Oyuna sonradan dahil olan Kamara ve Biforma'nın Galatasaray savunması arkasına yaptıkları koşular, Murat Yıldırım ve Donalt'ın orta sahadan verdikleri destek maçın son bölümlerinde Yeni Malatyaspor'a galibiyeti getirecek pozisyonların gelmesini sağladı.

Galatasaray'ın gol bulma noktasında yaşadığı sıkıntının yanı sıra, orta sahada Belhanda'nın forvet araksında ki etkisiz futbolu Fatih Terim'in kenar hamlelerini sağlarken, savunmanın ortasında kusursuz bir görüntü ortaya koyan Mina, Mustafa ikilisi, Issam ve Bülent'in kademelerdeki çabukluğu ev sahibi ekibini silahlarının etkisiz hale gelemsini sağladı.

Maç sonunda Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in "11 kişiyle savunma yaptılar" söylemi hocanın ruh halinin ne kadar değişken hale geldiğini gösteriyor.

İki ayaklı kupa maçlarında ilk maçta alınacak olan avantajlı skorun ne kadar önemli olduğunu tecrübeli hocanın bildiğini sanıyordum.

Maçın geneline baktığımız zaman topa daha çok sahip olan Galatasaray'ın maç içinde yaşanan gol pozisyonları noktasında Yeni Malatyaspor'un gerisinde kaldığı görüldü.

Maçın ilk dakikalarında Ömer ile Kamara ve Biforma ile maçın sonlarında mutlak pozisyonlara giren Yeni Malatyapor'un galibiyeti kaçıran taraf olduğu görülüyor.

İlk maç geride kaldı. Şimdi ligde Galatasaray ile bir kez daha maç yapılacak.

Fatih Terim'in kupada yaşadığı hayal kırıklığını örtbas etmesi için lig maçında daha agresif bir oyunu tercih edeceğini düşünüyorum.

Yeni Malatyaspor'da Kamara, Mina ve Biforma'nın takıma dönmeleri, Murat Yıldırım, Donalt, Mustafa ve Bülent'in kupa maçındaki performanslarının birleşimiyle lig maçında sürpriz bir sonuç ortaya çıkabilir.

Yazarın Diğer Yazıları