Abdullah Ergün

Gelenek bozuldu (2)

Abdullah Ergün

Bölgesel amatör ligde Yeşilyurt Belediyespor’un mutlu sona ulaşmak için verdiği mücadelenin ilk basamağında Pütürge Belediyespor ile yaptığı maçta alınan galibiyetin yanı sıra ortaya koyduğu futbol galibiyet kadar önemliydi.

Yeni transferler Selim Alaattin ve Nurullah’ın takıma katılmaları takımın iki yönlü oyununa katkı yaptığını gördük.

Ligin ilk yarısında kapanan takımlar karşısında sıkıntılar yaşayan Yeşilyurt Belediyespor’un bu maçlarda Cemre’nin rakip savunmalar karşısında maçın sonlarınsa doğru fiziksel anlamda sıkıntılar yaşamasının kısmen ortadan kalkması için bu gölgeye çabuk ve rakip savunmanın dengesini bozacak bir hücum oyuncusunun takıma katılması üçüncü bölgedeki işi kolay hale getirecekti.

Selim transferi bu noktada çok önemli bir transfer. Hiçte yabancısı olmadığı bu grupta çabukluğu ve oyun bilgisiyle Cemre’nin daha etkili olmasını sağlayacaktır.

Yeşilyurt Belediyespor’un maçlardaki etkinliğini yukarıya taşıması için savunmadan Vedat ile ilk hazırlık paslarını başlatması, orta sahada görev yapan futbolcular tarafından olgunlaşan atakların hücum bölgesine taşınması bu ligin çok üstünde yaşanan futbol görüntüler arasında yer alıyor.

Pütürge Belediyespor maçında takımın hazırlık kampından hazır halde gelmesinin yanı sıra yeni transferlerin uyum sorununun büyük ölçüde yaşanmaması zorlu maçlar öncesi büyük avantaj.

Pütürge Belediyespor’un sahaya yansıtmış olduğu futbolun daha etkili hale gelmesi için kulübün idari ve mali yapısının sıkıntılı hale gelmemesi lazım.

Mahmut Evren ‘in bölgesel amatör lig tecrübesinin yanı sıra takıma katılan yeni transferlerle ligin dengelerini bozan takım olma ihtimali çok fazla.

Son yıllarda il takımlarının birbirleriyle yaptıkları maçların öncesinde konuşanlar ve yazılanların bu şehrin ikinci bir profesyonel takımın çıkmasına engel teşkil ettiği hala konuşulur.

Yeşilyurt Belediyespor ile Pütürge Belediyespor arasında oynanan maçta saha içinde yaşanan güzelliklerin saha dışına kadar devam etmesinin gelecek adına da çok şeyler ifade edeceğini düşünüyorduk.

Ligin zirvesinde yer alan Şarkışla Belediyespor’un Yeşilyurt Belediyespor ile yapacağı ve zirvenin şekillenmesine neden olacak maçın yanı sıra Pütürge Belediyespor ‘un Şarkışla Belediyespor ile yapacağı maç daha belirleyici olacaktır.

Yeşilyurt Belediyespor’un saha içindeki görüntüsüne baktığımız zaman işlerin iyi gittiği görülüyor.

Kulübün idari ve mali yönden hangi durumda olduğunu ve bu ligde sıkça yaşanan olumsuzlukların olup olamadığını bilmiyorum.

Yıllarca bu ligi takip ederken hep sahanın içindeki görüntüleri yazdım ve ekranlarda konuştum.

Kulübün saha dışındaki görüntüsünü ve yaşananları yazan arkadaşlar da oldu.

Bunları yazarken kulübün içinde bulunduğu ortamın olumlu yönden yukarıya çıkmasına engel olacak hamlelerden kaçınılması lazım.

Bu kulübü rahat bırakmak lazım.

Saha içinde iyi giden görüntüleri yazmak ve konuşmak kulübün hedefe ulaşması için yeterli.

Takımın şu an içinde bulunduğu ortam kendi penceremden iyi görünüyor.

Mutlu sona ulaşmak için Pütürge Belediyespor maçından sonra yaşanan olumsuz görüntülerin yaşanmaması kadar bu takımın saha içindeki performansının da onure edilmesi yeterli olacaktır.

Pazar günü oynanan maçta daha önceki sezonlarda maçın oynanacağı güne kadar yapılan ve bu şehrin dokusuna (!) uygun davranışların pazar günkü maçta yaşanmaması belki bu sezon Malatya’ya ikinci bir profesyonel takımı kazandıracaktır.

Yazarın Diğer Yazıları