Abdullah Ergün

Geçlerbirliği'nin olmadığı sezon

Abdullah Ergün

Süper lig takımları yeni sezon hazırlıklarına devam ederlerken ligde yıllarca yer alan ve geçtiğimiz yıl TFF1. Ligine düşen Gençlerbirliğin'nin ligde yıllarca yaptıklarının bir benzerini yapma mücadelesini bakalım hangi kulüp yerine getirecek.

Türkiye Futbol Federasyonun kulübün Efsanevi Başkanı İlhan Cavcav adını verdiği sezonda küme düşerek büyük bir sürprize imza atan Ankara kulübünün özellikle yabancı futbolcu transferinde yakaladığı büyük başarıya diğer kulüplerin yaklaşma şansının fazla olamayacağını düşünüyorum.

Özellikle Afrika kıtasından getirdiği siyahi futbolcuların futbol gelişimlerine katkı yapan daha sonra bu futbolcuları 3 büyüklere satarak kulübe maddi anlamda büyük katkılar sağlayan İlhan Cavcav'ın kulübe kazandırdığı mükemmel tesislerin yanı sıra bankalarda kulübün adına kayıtlı milyonların bulunması her kulübün hayallerini süslediğini biliyoruz

Şimdilerde UEFA'nın maddi konulardaki uyarıları ve muhtemel cezalarına karşın dikkatli davranan kulüplerin İlhan Cavcav'ın hayada veda edene kadar başarılı bir şekilde izlediği transfer politikalarından ders çıkartmaları lazım.

Yıllarca yerli ve yabancı futbolcuları büyük kulüplere satılmasıyla maddi ve manevi anlamda diğer kulüplerin önüne geçen Gençlerbirliğin'nin süper ligdeki boşluğunu dolduracak kulüplerin olmaması ülke futbolu içinde büyük kayıp olduğunu düşünüyorum.

Fenerbahçe kulübünün bu yıl izlediği transfer politikasında yetenekli genç futbolcuları takıma kazandırılması noktasında yaptıklarını görünce aklımıza Gençlerbirliği’nin izlediği ve her zaman başarılı olduğu transfer dönemleri geliyor.

Altınorda'dan Berke ve Barış, Hollanda'dan Ferdi transferleri şimdiye kadar büyük kulüplerin hiç yapamadıkları transfer hamleleri arasında yer alıyor.

Eğer UEFA'nın yaptırımları olmasaydı büyük kulüpler mali tablolarında gözüken olumsuz tabloya rağmen yeni borçlanmalarla transfer sezonunu tamamlayacaklardı.

Fenerbahçe kulübü genç futbolcuları kadroya katarak iyi bir iş çıkardı.

Bundan sonra bu genç futbolcuların maçlarda alacakları süreler sadece Fenerbahçe için değil milli takım içinde büyük önem taşıyor.

Avrupa'da rekorları alt üst eden transfer haberlerine ait görüntülerden etkilenmeden transferlerini yapan kulüpler için artık devam veya tamam niteliğinde gelişmeler yaşanıyor.

Yeni Malatyaspor'un geçtiğimiz yıl ortaya koyduğu performans ve aldığı başarılı sonuçlara büyük katkı yapan Cissokho ve Pererie'nın takımdan ayrılmaları bence büyük bir kayıp.

Yöneticilerin başarılı olmuş takımın önemli isimleri takımda tutmaları gerekirken takımdan ayrılmalarına göz yummaları taraftarların tepkilerine neden oluyor.

Ligde transfer borsasında dönen rakamları öğrenince adı geçen futbolcuların mutlaka kadroda tutulması lazımdı.

Antalyaspor'un Yeni Malatyaspor'da sözleşmesi devam eden Cissokho'ya transfer teklifinde bulunması ve tecrübeli futbolcunun bunu kabul etmesi kulüpte bazı şeylerin iyi gitmediğini gösteriyor.

En büyük artısının iskelet kadrosu olduğu söylenen Yeni Malatyaspor'un şu an kadar transferde izlediği yol haritasının beklenene dizeyde olamadığı görülüyor.

Ömer ve Aleksic transferlerinin, geçen sezon yaşanan sıkıntılı bölgeler için çok iyi transferler olduğunu söyleyebiliriz.

Buna paralel takımdan ayrılan ve ayrılması düşünülen futbolcuların takımda tutulması yeni transferler kadar büyük önem taşıyor.

Biz Gençlerbirliği'nin süper ligdeki yerini doldurmak için en ideal kulüp olarak Yeni Malatyaspor'u göstermek isterken, kulübün şu ana kadar izlediği saha içi ve dışında yaptıklarıyla tam bir hayal kırıklığı yaşıyoruz.

Azubike, Chebeke, Rahman, Sadık gibi genç futbolculara sahip olan ve bu sayının daha yukarıya çıkması yönünde gerekenlerinin sağlıklı bir şekilde yapılıp şimdiye kadar hayata geçirilmesi lazımdı.

Geçtiğimiz yıl yaşanan güzelliklerin tekrarlanması için Teknik Direktör Erol Bulut'un gazetelerin spor sayfalarına yansıyan isteklerinin yerine getirilmesi lazım.

Süper ligde artık Gençlerbirliği yer almıyor. Yıllarca yaptıklarıyla örnek gösterilen takımın ligde olmadığını düşünecek olursak diğer kulüplerin yeni sezonda işleri hiçte kolay değil.

Yazarın Diğer Yazıları